Hopp til hovedinnhold
Oversikt eksteriør

Ofte stilte spørsmål og svar om å bygge hus

Går du med en drøm om å bygge hus, men har tusen spørsmål du gjerne skulle hatt svar på først? Det skjønner vi godt, og du er ikke alene! Derfor har vi svart på alle de spørsmålene vi får mest av fra våre kunder og samlet det på denne siden.

Hvor mye koster det å bygge hus?

Prisen for å bygge hus avhenger av mange faktorer. Hustype, størrelse, tilpasninger, tilvalg, grad av ferdigstillelse og hvor i landet huset skal bygges, er faktorer som spiller inn på totalprisen. Finn prisen for å bygge våre eneboliger der du bor ved å følge disse stegene:

  • Finn en husmodell du liker
  • Klikk «Finn din pris»
  • Registrer deg som Min side-bruker

Les også: Hva koster det å bygge hus?

Lønner det seg å bygge hus?

Å bygge et hus er en investering som gir både økonomisk og emosjonell verdi for dere som skal bo der. Det finnes flere gode begrunnelser for hvorfor det er lønnsomt å bygge hus:

  • Du får et helt nytt hus som ingen har bodd i før. Det gjør det enklere å skulle selge det videre på et senere tidspunkt.
  • Boligen bygges etter de strenge TEK 17-kravene til isolasjon og tetthet. Dette resulterer i en svært energieffektiv bolig som blant annet gir langt lavere oppvarmingsutgifter sammenlignet med en eldre bolig.
  • En helt ny bolig vil spare deg for høye vedlikeholdskostnader, og dermed være lønnsomt på sikt.

Se flere fordeler med ny kontra brukt bolig

Samspill interiør

Du kan senke skuldrene på en helt annen måte når du flytter inn en splitter ny bolig.

Hvor lang tid tar det å bygge et hus?

Behandlingstiden for byggesøknaden varierer fra kommune til kommune. Utover å lage en knakende god søknad, er det ikke noe vi kan gjøre for å påvirke denne behandlingstiden. Når byggesøknaden er godkjent, tar det vanligvis 9-12 måneder før huset står ferdig.

Hvor stor del av prosessen står Nordbohus for?

Nordbohus er en komplett leverandør innen boligbygging. Vi står gjerne for hele prosessen når du skal bygge hus. Vi tegner og tilpasser hus, sender søknad til kommunen, innhenter eksterne entreprenører til grunnarbeidet, og stiller med et team som bygger selve huset.

Hva kan jeg gjøre selv?

Dersom du skulle ønske å gjøre deler av jobben selv, er dette fullt mulig. Mange kunder velger å trekke ut enklere deler av leveransen, som å legge gulv eller montere kjøkkeninnredning. Det er viktig at du har den kunnskapen som trengs for å utføre dette arbeidet. Har du ikke det, lønner det seg som regel å overlate arbeidet til oss med fagkompetanse.

Hvilke valgmuligheter har jeg når jeg skal bygge hus?

I Nordbohus kan du velge mellom å bygge en standard enebolig, en kundetilpasset enebolig, eller en arkitekttegnet enebolig. Våre standard eneboliger bygges akkurat slik de er presentert i huskatalogen. En kundetilpasset enebolig tar utgangspunkt i en av våre standard eneboliger, men lar deg tilpasse boligen for dine behov. Dette kan for eksempel være å endre på planløsningen eller størrelsen. En arkitekttegnet enebolig tegnes og skreddersys for deg helt fra bunnen av, og gir deg en helt unik enebolig som ingen andre har maken til.

Hvilke husmodeller kan jeg velge mellom?

I huskatalogen vår finner du 31 flotte eneboliger i ulike stilarter og med forskjellige egenskaper. Enten du drømmer om et tradisjonelt familiehus over to etasjer eller et moderne hus på ett plan, har vi et hus for deg. Vi har eneboliger i kategoriene funkishus, moderne hus, klassisk moderne hus, tradisjonelt hus og herskapelig hus. Finner du ikke en husmodell du liker, tegner våre arkitekter gjerne et hus spesielt tilpasset for deg.

Eneboligen Samspill

Eneboligen Samspill er en av våre mest populære eneboliger.

Se alle våre husmodeller

Hvilke tilpasninger kan jeg gjøre på huset?

Velger du å bygge et kundetilpasset hus, har du mange muligheter. Det vanligste er å endre på størrelse og planløsning/rominndeling. Mange velger også å sette inn et ekstra vindu eller tilrettelegge for utleiedel. Vi har også muligheten til å tegne om huset slik at det passer for henholdsvis skrå eller flat tomt.

Bygger dere hus med utleiedel?

Flere av våre standard eneboliger er tegnet med en smart planløsning som gjør det mulig å leie ut en del av boligen dersom du skulle ønske det. Eneboligene Topp-Form og All-Tid egner seg spesielt godt for utleie, men alle våre eneboliger kan tilpasses med en egen utleiedel.

Topp-form enebolig

Topp-Form er vår største moderne enebolig. Med sine 341,4 kvadratmeter, egner den seg ypperlig som enebolig med utleie.

All-tid enebolig

I eneboligen All-Tid får du fire soverom og en ekstra stue, selv om du skulle velge å dedikere en egen del til utleie.

Tilbyr Nordbohus kun eneboliger?

Vi bygger både eneboliger, tomannsboliger, rekkehus, leiligheter og større bygg. Forhandlerne våre har dessuten ulike boligprosjekter på gang i sine lokalområder. Dersom du heller ønsker å kjøpe en prosjektert eller ferdigstilt bolig, kan du ta en titt på boligene vi har til salgs.

Se alle boligene vi har til salgs

Har du andre spørsmål om å bygge hus?

Ikke nøl med å spørre. Vi er her for å gi svar på alle spørsmålene du måtte sitte med. Dersom du tar kontakt med din nærmeste forhandler, vil du få de mest presise svarene på hvilke muligheter som finnes i ditt nærområde. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Finn din nærmeste forhandler

Relaterte artikler

Spesialtegnet tomannsbolig

Spesialtegnet Tomannsbolig

Høsten 2021 overleverte vi en spesialtegnet tomannsbolig til et vennepar som valgte å bygge tomannsbolig sammen.

Enebolig tegnet av Follo Bygg & Eiendom

Enebolig tegnet av Follo Bygg & Eiendom

Sensommeren 2022 overleverte vi denne flotte eneboligen til en familie på Nesodden. Her er det valgt mange fine produkter, løsninger og materialer. Boligen er tegnet og prosjektert av Follo Bygg & Eiendom etter kundens ønsker og behov.