Usikker på hvilken hustype som er den rette for deg?

Å ha mange valgmuligheter er positivt når du skal bygge hus, fordi det øker sjansen for at du finner den perfekte boligen. Samtidig kan det være vanskelig å vite hva du må tenke på. Vår boligkonsulent, Hans Aasmundrud, gir deg sine beste råd til hvordan du kan velge bolig basert på dine behov.

Dette bør du tenke på når du skal velge hustype:

Det er mange faktorer som påvirker hvilken bolig som er den rette for deg. Hvor mange er dere i familien? Hvilke funksjoner er viktige for deg? Hvordan vil en typisk hverdag se ut? Hva er budsjettet ditt? Før du setter deg ned og bestemmer deg for hustype, kan det være greit å ha svar på disse spørsmålene.

 

Funksjonalitet

En ting det er viktig å tenke på er boligens funksjonalitet. Dette er de praktiske funksjonene og løsningene boligen består av. Hvor funksjonell en bolig er kan avhenge av alt fra hvor arealeffektiv og fleksibel planløsningen er, til hvor mye naturlig lys du får inn gjennom vindusflatene eller hvor mye vedlikehold boligen krever.

 

Jeg anbefaler at du tenker gjennom behovet for egne soner i huset. Skal barna få en egen sone til TV-spill og lek? Kanskje de voksne ønsker soverom, walk-in-closet og bad i en egen fløy? Tenk også over om du har behov for utleie i dag, eller om du ønsker å ha muligheten til det i framtiden. Alt dette vil påvirke husets oppbygging.

 

Hans Aasmundrud, boligrådgiver i Nordbohus Modum

Komfort

Med boligens komfort mener vi de aspektene som gir deg ro, glede og en følelse av velvære i hjemmet. Her snakker vi om hverdagsluksusen som gjør livet enda litt bedre. Høy komfort kan bety rikelig med plass eller en fantastisk utsikt fra stuevinduet. Likevel vil nok de fleste assosiere komforten i hjemmet med ting som inneklima, solskjerming og møbler.

Skal du velge husmodell basert på komfort, må du tenke gjennom hva som er viktig for deg i hverdagen. Vil du ha massevis av daglys bør du velge en modell med store vindusflater, som for eksempel Livlig. Er det viktigst for deg å ha god plass, bør du vurdere en av våre mer romslige husmodeller, som for eksempel Samspill.

Den moderne eneboligen Samspill fra Nordbohus
Samspill er et praktisk og moderne atriumshus på ett plan med adskilte soveromsfløyer.

 

Sosialt

For mange er hjemmet et sted hvor man inviterer venner, familie og naboer for å dele fine stunder og opplevelser. Er dere en sosial familie, er kanskje åpne løsninger, plass til en stor spisestue, eller en avskjermet og stor uteplass avgjørende faktorer. Orion er en enebolig som byr på mye armslag, blant annet med en åpen og luftig hall og et stort kjøkken. I kjøkkenet er det god plass til hele familien i samarbeid når middagen forberedes. To store bad og ekstra stue i 2. etasje gjør huset fleksibelt og brukervennlig.

 

De beste boligene for små familier

«Komplett, Aurora og Sans er kanskje de modellene som egner seg aller best for små familier. Dette er prisgunstige og arealeffektive eneboliger,» forteller Hans Aasmundrud.

 

Den klassisk moderne eneboligen Komplett fra Nordbohus
Eneboligen Komplett har ikke fått navnet sitt uten grunn. I denne boligen får du alt du trenger – fra mye lys til god planløsning og en koselig takterrasse – i en praktisk forpakning.

 

Stort, hvitt enebolig i koselige naturomgivelser
Eneboligen Aurora er et romslig familiehus. Et stort kjøkken, trivelige utearealer og eget vaskerom er bare noe av det som gjør Aurora perfekt for familier.

 

Stor moderne enebolig med store vindusflater
Sans er et funksjonelt hus med godt utnyttet areal. Huset har en spennende løsning mellom kjøkken og stue, og flotte vindusflater som slipper inn godt med lys. Sans har integrert sportsbod ved inngangen, og det er mulighet for fire soverom.

 

De beste boligene for store familier

En stor familie vil naturlig nok ha litt andre behov enn en liten familie når det kommer til huset de skal bo i. For store familier handler det ofte om å finne en bolig med god nok plass til alle, og med funksjoner som gjør at hverdagen blir så smidig som mulig.

«Samspill, Lun og Opal er fine boliger for store familier. Her finner du gode planløsninger, ekstra oppholdsrom, og generelt god plass,» mener Hans.

 

Stor moderne enebolig med store vindusflater og fine uteområder
Lun har store, lyse oppholdsrom i begge etasjer. Huset har to bad og et vaskerom med egen inngang.  

 

Stor og herskapelig enebolig fra Nordbohus
Herskapelige Opal gir deg rikelig med plass, dagslys og smarte løsninger. Opal er et elegant og luftig hus med sjenerøse vindusflater og praktisk planløsning. Fra stuen går du ut på den store terrassen – et flott sted for både hyggelige måltider og trivelige stunder i solen. Huset har store soverom og stue i underetasjen, og er utstyrt med rikelig bodplass.

 

De beste boligene for samboerpar

Et samboerpar i etableringsfasen vil naturlig nok ha andre behov enn et samboerpar med barn som har forlatt redet.

«Eneboligene Komplett, Auriga og Link er moderne og tidsriktige boliger som egner seg godt for samboerpar. De spenner fra 103-119 kvadratmeter i størrelse, og har to til tre soverom. Boligene ligger dessuten i en gunstig prisklasse.»

 

Moderne enebolig på ett plan fra Nordbohus
I Auriga har du alle rom på ett plan. Perfekt om du skal bygge et hus du kan bo i resten av livet. Boligen har eget vaskerom og mulighet for tre soverom. Stuen og kjøkkenet har åpen himling og store vindusflater, noe som gir en ekstra god og luftig romfølelse. Fra stuen er det adkomst til overbygd terrasse, med en flott plass for utemøbler.

 

Moderne enebolig på ett plan i vinteromgivelser
Bo i et hus som kobler deg til naturen og omgivelsene utenfor. Link med sine rause vindusflater og skrå himling er et hus som oppleves både lyst og luftig. Her har du også alt på ett plan.

 

De beste boligene for enslige

Flere av våre husmodeller ligger på rundt 100 kvadratmeter i størrelse, og vil derfor passe godt til blant annet enslige. Vi har også mulighet til å bygge mindre varianter av de større husmodellene våre. 

«Bias, en liten versjon av Arcturus, Komplett, eller en egentegnet bolig som vi har kalt Praktisk, er alle gode alternativer for enslige. Disse husene er lune og romslige, samtidig som de er prisgunstige.»

 

Stor enebolig med moderne detaljer og store vindusflater
Bias er en praktisk enebolig med moderne detaljer og store glassflater. En fransk balkong i loftstuen åpner opp mot verden utenfor. Uteplassen er ellers lett tilgjengelig fra oppholdsrommene, og det åpne kjøkkenet har god plass til spisebord – et naturlig samlingspunkt for familien.

 

Tegn din egen drømmebolig

Når du velger et av våre ferdighus, har du muligheten til å gjøre tilpasninger i husmodellen. Vi i Nordbohus Modum AS samarbeider tett med Mestergruppen Arkitekter AS. Sammen har vi hjulpet mange kunder med å tegne drømmehusene sine fra bunnen av, eller gjøre egne tilpasninger på våre hus.

Arkitektenes beste tips når du skal gjøre tilpasninger eller tegne hus:

  • Definer ditt budsjett.
  • Fortell oss hva du vil få ut av tomten du har valgt, slik at vi tegner huset deretter.
  • Tenk over hvilke boligkvaliteter og -funksjoner som er viktig for deg i hverdagen.
  • Fortell oss hva du savner der du bor i dag.
  • Dann deg et bilde av hvor lenge du vil bo i huset du skal bygge.
  • Tenk gjennom hvilke timer av døgnet du vil tilbringe hjemme.
  • Dann deg noen tanker om hvilke materialer og overflater du trives rundt.
  • Tenk gjennom hvilken stilart og størrelse møblene dine vil ha.
  • Hvor i huset vil du helst være sosial?
  • Hvilken stemning ønsker du at huset skal skape?

 

Går du med planer om å bygge?

Vi i Nordbohus Modum AS hjelper deg gjerne i gang! Kontakt oss for å finne ut mer om hvilke muligheter og løsninger som finnes. Sammen kan vi finne huset som dekker dine behov og ønsker.

Last ned vår digitale huskatalog

 

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18