Hopp til hovedinnhold
Eneboligen All-tid fra Nordbohus

Finansier boligdrømmen ved hjelp av utleiedel

Hva om det fantes en måte å realisere boligdrømmen på samtidig som du sikrer deg en ekstra inntektskilde? Å bygge et hus med utleiedel kan være løsningen du har lett etter. Utforsk fordelene og mulighetene med en fleksibel og økonomisk gunstig utleiedel i boligen din.

Bygge hus med utleiedel

Stadig flere av våre kunder velger i dag å tegne en utleiedel inn i plantegningen når de skal bygge hus. Den store fordelen med å bygge sitt eget hjem er jo nettopp at du selv kan bestemme hva det kan inneholde! Du kan i tillegg bestemme hvor i boligen utleiedelen skal plasseres for å oppnå mest mulig privatliv for begge parter.

Bygg et nøkkelferdig hus med utleiedel

I huskatalogen vår finner du flere husmodeller som allerede har en utleiedel i plantegningen. To eksempler er husmodellene Topp-Form og All-Tid.

Funkishuset Topp-Form fra Nordbohus

Eneboligen Topp-Form er vår største husmodell med et bruksareal på hele 386.70 m2. Denne kan naturligvis bygges mindre, dersom du ikke har behov for all plassen.

Topp-form underetasje som viser utleiedel

Her ser du hvordan utleiedelen (til venstre) i Topp-Form er adskilt fra resten av huset med egen inngang.

Alle våre andre husmodeller kan tilpasses med utleiedel, for eksempel ved å:

  • bygge huset større
  • dele av en etasje
  • gjøre om på selve planløsningen
  • legge til en ekstra inngang
Arkitekttegnet hus som har tatt utgangspunkt i husmodellen Astro fra Nordbohus

Her har kunden tatt utgangspunkt i husmodellen Astro. Eksteriøret er likt den originale versjonen i huskatalogen vår, men de har gjort omfattende endringer i planløsningen, og blant annet lagt til en garasje og utleiedel. Bygd av Nordbohus Asker og Bærum.

De enkleste husmodellene å ta utgangspunkt i er eneboligene med integrert garasje, som for eksempel Lystig og Komplett. Da kan vi enkelt gjøre om arealet for garasje til utleiedel. – Karen Elise Huus, boligselger i Nordbohus Follo Bygg & Eiendom

Fordeler med utleiedel

Skattefri leieinntekt

Ifølge Skatteetaten er inntekter fra langtidsutleie – utleie over mer enn 30 dager – helt skattefritt dersom du selv disponerer minst halvparten av boligen. Da er det viktig at utleieverdien av den delen du leier ut ikke er større enn utleieverdien til den delen du selv bor i.

Dersom utleien er skattepliktig, har du rett på en del skattefradrag, blant annet for vedlikehold, kommunale avgifter, forsikring og annonsering av boligen.

Bidrar til å finansiere boliglånet

Mange drømmer om å bygge og bo i en helt ny bolig, men frykter kanskje at kostnaden blir for høy. I dette tilfellet kan en utleiedel være et godt kompromiss. Leieinntekter er for mange et viktig bidrag til nedbetaling av huslånet.

Visste du at gjennomsnittlig månedsleie for en toroms-leilighet i 2023 var 10 620 kroner, i følge Statistisk sentralbyrå? Dette utgjør en ekstra inntekt på hele 127 440 kroner i året!

Atriumshuset Samspill fra Nordbohus

Hva med å gjøre om én av fløyene i kundefavoritten Samspill til en fleksibel utleiedel?

Mulighet for høyere boliglån

Utleieinntekter regnes som sikker inntekt og øker det totale inntektsnivået i husstanden. Dette gjør at bankene ofte er villige til å innvilge høyere boliglån, slik at du får større spillerom til å realisere boligdrømmen til det fulle.

Øker boligens verdi

Dersom du i framtiden skulle ønske å selge boligen din, vil det være en fordel at den inneholder en godkjent utleiedel. Dette gjør at du treffer en bredere målgruppe når du skal selge. En utleiedel vil gjøre boligen din mer attraktiv på markedet.

I denne flotte varianten av eneboligen Lystig har kunden utvidet garasjen og gjort den om til egen utleiedel.

I denne flotte varianten av eneboligen Lystig har kunden utvidet garasjen og gjort den om til egen utleiedel. Bygd av Nordbohus Follo Bygg og Eiendom.

Trenger ikke være for alltid

Selv om du bygger et hus med utleiedel i dag, trenger du ikke bruke den som det for alltid. Kanskje ønsker du å ha muligheten til å leie ut i fremtiden, når barna flytter ut, eller kanskje har du bare behov for leieinntektene de første årene? Når vi tegner nye eller tilpasser eksisterende husmodeller for utleie, har vi alltid i bakhodet at utleiedelen enkelt skal kunne tas i bruk av huseier uten store endringer.

Funkishuset Kvadrat fra Nordbohus

Denne varianten av funkishuset Kvadrat ble bygd med utleiedel for en kunde i Kristiansund 2018. Inngangen i underetasjen ble brukt av leietakere i flere år, men i dag disponerer familien utleiedelen til eget bruk.

Kan fungere som en skjermet del av boligen

Har du ungdommer i hus, som gjerne vil være mest mulig for seg selv? Kanskje har du foreldre som begynner å bli gamle, og som du helst ikke vil plassere på et gamlehjem enda? En utleiedel kan brukes til så mangt!

Krav til utleiedel

Det er en rekke tekniske krav som må oppfylles for å få godkjent utleiedel i boligen din. Noen av kravene som stilles:

  • utleiedelen må ligge inntil eksisterende oppholdsrom
  • takhøyde på minimum 2,20 meter
  • tilstrekkelig lys og ventilasjon
  • rømningsveier

Når du bygger hus med oss, trenger du ikke tenke på dette. Vi kjenner godt til kravene og sørger alltid for at boligen, inkludert utleiedelen, tilfredsstiller alle slike krav.

Tips fra boligkonsulenten

Vi anbefaler kundene våre å legge penger i lydisolering og eget ventilasjonsaggregat. Det kan virke som mye penger der og da, men lyd og matlukt fra leieboerne er noe man vil unngå. – Karen Elise Huus, boligselger i Nordbohus Follo Bygg & Eiendom

Vil du bygge enebolig med utleiedel?

Ta gjerne kontakt med din lokale Nordbohus-forhandler og fortell om dine planer så tidlig som mulig. Da kan vi komme raskt i gang med å finne de beste løsningene for dine behov.

Se våre husmodeller

Relaterte artikler

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.

Hvit hytte ved sjøen med rød takshingel fra Isola

Går du med planer om å oppgradere taket?

Når du skal bytte tak på hus eller hytte, har du flere muligheter enn du kanskje er klar over. For med riktige løsninger får du ikke bare et funksjonelt og fint tak, du kan også øke verdien på boligen og spare energi.