Ny byggeplass for tømrerlærling Erlend

Erlend Åsen er akkurat ferdig med sitt første byggeprosjekt, en funkisbolig på Sjetnehaugan i Trondheim. Nå har han forflyttet seg til Stavset. Der skal han bygge en stor enebolig med utleieenhet og innebygd garasje i huset.

Dette er et mye større husprosjekt enn det andre, smiler han. Erlend står i 2. etasje av bygget på stillaset med hendene på rekkverket og ser utover byen. Det er så vakker utsikt her, sier han.

Sammen med de samme veilederne som på forrige husprosjekt startet han byggingen av denne eneboligen i slutten av oktober. Planen er å få huset tett før snøen laver ned i desember. 

DSC09097_web.jpg
Tømrerlærling Erlend Åsen stortrives på byggeplassen, her monterer han kantspon.

Hvordan er det å jobbe med de samme veilederne på ditt andre byggeprosjekt i lærlingetiden?

Jeg begynner jo å bli ganske godt kjent med dem nå. Så jeg føler meg ganske trygg på dem. Det beste er vel at de gir meg mer ansvarsfulle og større oppgaver i prosjektet her.

På det forrige byggeprosjektet kom han inn som lærling når veilederne var ferdig med å legge spongulvet i 1. etasje. Nå får han være med fra start med å sette opp vegger i sokkeletasjen – noe han er storfornøyd med. Gjennom lærlingetiden regner Erlend med at han skal bygge rundt 5-6 hus. Både små og store. I dag går dagen med til å legge kantspon i bjelkelaget i 2. etasje før han i morgen skal begynne med spongulv.

I videoen kan du se hvordan Erlend først tilpasser kantspon, hvordan høvlingen foregår for å få nok rom til bjelken i kantsponet og hvordan han spikrer det hele sammen etterpå.

Erlend forteller at etter tre og en halv måned som lærling for Nordbohus synes han lærlingetiden har vært over all forventning så langt. Han gleder seg til fortsettelsen og skal jobbe med Nordbohusgjengen til august 2020.

Og forhåpentligvis i mange år etter det, avslutter han med et stort glis.

 

Skrevet av Sebina S. Stegavik, BENNETT
 

Har du også lyst til å bli tømrer i Nordbohus? Ta kontakt med en av våre forhandlere og kom igang! www.nordbohus.no/forhandlere 

Les også: En jobb du kjenner på kroppen

Les også: 10 spørsmål om tømreryrket

Les også: Veilederne legger til rette for en morsom hverdag

Les også: Dette gjorde Erlend på sitt første byggeprosjekt

Les også: 5 tips til hvordan du får den beste lærlingeplassen

Les også: Sikkerhet på byggeplassen

 

Finn forhandler