Vilde Nilsen takker laget og lader opp på hytta

Vilde Nilsen sopet inn fire gull og en bronse i Para-VM i Canada i februar i år. Nå har hun endelig landet på norsk jord og er hjemme igjen i Tromsø. Nordbohus er Para-Langrenn Elite sin sponsor, og fikk en eksklusiv prat med den firedoble verdensmesteren på veien hjem.

Avisene omtaler deg som den nye Marit Bjørgen, er du det?

Marit Bjørgen er en legende med utrolige prestasjoner over år! Det er nok langt fram for meg dit, men kanskje jeg er på vei med resultatene fra dette VM? Hun er mitt forbilde både på det sportslige plan, men også på det verdimessige. Jeg har et ønske om etter hvert å kunne framstå som et forbilde for para-utøvere ut i fra det jeg presterer, slik at andre ser muligheter i det jeg gjør. Men det er først og fremst andre som definerer om man fortjener den betegnelsen.

I Nordbohus er vi trygg på at rollen som forbilde er på plass allerede, og du har skapt historie med denne ekstreme medaljefangsten.

Hvordan har laget for øvrig hjulpet deg til denne prestasjonen?

Para-rekruttlaget/landslaget ved spesielt min hovedtrener Magnus Evenby har en stor ære for mine prestasjoner de siste to årene. Vi har hatt en kort og langsiktig målsetting som er definert i mine treningsplaner. Også treningssamlinger med laget de siste årene har gitt meg verdifull boost og nødvendig forståelse for toppidrettsatsingen. En annen viktig ting er lagfølelse, trivsel og støtte fra lagkompiser, som også jobber fram mot sine mål.

IMG_2358_web.jpg
Vilde Nilsen henter seg en god seiersklem fra hovedtrener Magnus Evenby etter at det første av fire gull var på plass i VM i Canada.

Hva kan du si til andre som ønsker å finne veien til toppen som deg? Hvor skal de starte?

Finn et lokallag som støtter deg i den daglige treningen, fortell om deg selv, se muligheter og ikke begrensninger!

Forventer du gull overalt hvor du deltar nå?

Nei, absolutt ikke! Her blir det hard jobbing videre! Det er sterke konkurrenter der ute som også trener hardt. De russiske utøverne vil også være tilbake ved neste sesong, og der er det tøff motstand. Jeg kommer selvfølgelig til å gjøre mitt beste for å ta så mange seiere som mulig, men jeg har vært jevn med mange av de andre utøverne så jeg kan ikke ligge på latsiden når det kommer til treningen etter denne sesongen.

IMG_2577_web.jpg
Vilde tar ikke de neste gullmedaljene for gitt, men ser frem til hard jobbing videre for å holde konkurrentene unna.

Hvem vil du sende en takk til for å ha hjulpet deg på veien til toppen?

Takk til foreldre som har hjulpet meg å se muligheter! Anne Ragnhild Kroken i Norges Skiforbund, som introduserte meg for paraidretten, og siden har stått der som veileder, rådgiver og en utrolig viktig del av min satsing som paraidrettsutøver! Min hovedtrener Magnus Evenby som ser hovedlinjer og detaljer i arbeidet mot målene inn mot konkurranser og de store prestasjoner. Han har fulgt meg opp de tre siste årene, og han er en trener som jeg har stor tillit til. NTG Tromsø, samarbeidet om skole og idrett, som gjør det mulig for meg å prestere på skole samtidig med satsingen på toppidretten.

IMG_1024_web.jpg
Anne Ragnhild Kroken i Norges Skiforbund introduserte Vilde Nilsen for para-idretten, og er en nær støttespiller fortsatt for vår firedoble verdensmester.

Du har allerede vunnet world cup også, gratulerer med det, kommer du til å delta på siste world cup-renn i Japan, eller er det skolearbeid som prioriteres nå?

Jeg skal til Japan i mars for å fullføre verdenscupen. Så klart må jeg stå løpet ut denne sesongen! Blir utrolig kult å kunne hente hjem "kula" som bevis på at jeg har vunnet worldcupen sammenlagt! Selv om jeg har vunnet verdenscupen allerede nå, vil det være veldig kult å dra til Japan og fullføre med stil.

Nå som du er hjemme igjen etter lang tid på hotell og i koffert, hva setter du mest pris på ved hjemmet?

Å kunne være i lag med familie og venner er nok noe jeg setter veldig stor pris på når jeg kommer hjem fra lange opphold på hotell og reiser. I sesongen er man veldig fokusert og ofrer mye av fritiden sin til trening og til å leve i denne "24 timers utøver-bobla", så da får man ikke så mye tid til å være sammen med familie og spesielt venner.

Hvor trives du best når du er hjemme?

Målsnes i Troms, på hytta! Der er det mulig å ha rekreasjon med turer, trening og fiske! Mange ville kanskje ha valgt å være hjemme i byen en helg i stedet for å dra på hyttetur, men jeg finner en indre ro ved å dra til Målsnes, og velger derfor ofte å dra dit enn å være hjemme i byen.

Vilde%20Nilsen%20fisketur.jpg
Når Vilde Nilsen skal slappe av etter å ha håvet inn gullmedaljer i VM, så sveiver hun inn storfisken på hytta i Målsnes. FOTO: Vilde Nilsen på instagram (med tillatelse fra Nilsen)

Vi takker så mye for praten, Vilde. Gratulerer igjen med den fantastiske prestasjonen i Para-VM i Canada. Vi håper fisken biter og at du finner roen etter de store opplevelsene.

Les mer her om Langrennslandslaget og Nordbohus

Alle foto fra VM: Kathrine Baldisol/Norges Skiforbund

Skrevet av Stian Moursund
Markeds- og kommunikasjonssjef Nordbohus AS

Finn forhandler