Ferdighus (modulhus) eller kataloghus - Hva er forskjellen?

I Nordbohus tilpasses hus etter både tomten du har valgt og de behovene du måtte ha.

Fordelen er at alt bygges fra bunnen på tradisjonell måte, noe som gir flere tilpasningsmuligheter for deg som kunde. Fabrikker som produserer ferdighus (eller modulhus) har som regel ikke denne samme muligheten for tilpasning – det påvirker prisen å endre produksjonslinjen for hver enkelt kunde.

Eneboliger fra huskatalog og ferdighus er to helt forskjellige produkter, men hva er egentlig et ferdighus?
 

Ferdighus – hva er det?

Ferdighuset/modulhuset Opal fra Nordbohus - et av våre kataloghus
Hos Nordbohus er husene aldri ferdige før de er klare til å flyttes inn i.

Et ferdighus er et hus som er bygd opp av bygningselementer lagd på forhånd i en fabrikk. På byggeplassen ankommer delene (deler av vegger og tak) og de settes kjapt sammen. Konsekvensen er at kundene kan gjøre få endringer. Det er sjelden muligheter for individuelle tilpasninger av selve huset, men det er valgmuligheter når det gjelder kjøkken, farger og andre innredningsdetaljer. Den store fordelen er at det går kjapt å montere.

Fukt i huset

En av ferdighuset sine fordeler er kjapp montering og tørre forhold under byggingen av elementene. Dette gir en redusert fare for fuktproblemer. Med tradisjonell bygging er det viktig å tørke bygget skikkelig før du isolerer. Dersom du «bygger inn fukten» så kan du bli plaget med både mugg og råte, men med en god prosess omkring uttørking så er man kvitt den risikoen. Dette har Nordbohus årelang erfaring med.

Nordbohus har teknisk et byggesystem. Dette innebærer gode rutiner og beskrivelser for hvordan huset tegnes og bygges, slik at du som kunde er garantert et godt sluttprodukt.
 

Kundetilpassede hus

I motsetning til ferdighus blir husene fra Nordbohus skapt sammen med kundene. Du som kunde er alltid en aktiv part i hvordan huset blir seende ut til slutt. Hos oss kan du selv velge fargen på huset, og vil du ha kjeller kan våre arkitekter hjelpe deg med å tegne om den originale tegningen slik at det blir slik du vil ha det.  Kanskje har du en tomt som krever tilpasning av huset, kanskje ytterdøren ser bedre ut på motsatt side eller du vil ha et ekstra tilbygg eller en garasje med dør inn til huset. Alt dette er utfordringer som Nordbohus hjelper deg å finne løsninger på, slik at du får det huset du ønsker deg. Nordbohus bygger alle hus fra grunnen av, med både kunde- og tomtetilpasning. Vi selger hus, ikke ferdighus.

Ta kontakt med din nærmeste Nordbohusforhandler for mer informasjon om bygging av nytt hus.

 

Finn forhandler