Interiør i den moderne hus på ett plan fra Nordbohus

Tre grunner til at du sparer mer i måneden ved å bo i en ny bolig

Selv om du gjerne får et høyere boliglån når du bygger eller kjøper en ny bolig enn når du kjøper en brukt bolig av samme størrelse, kan du få lavere faste utgifter i måneden. Vi forklarer hvorfor.

1. Lavere oppvarmingskostnader

Visste du at oppvarming står for omtrent 60 % av energiforbruket i boligen din?

Skal vi tro nyere analyser, har en ny bolig cirka halvparten av energiforbruket til en eldre bruktbolig av samme størrelse. Tall fra Enova viser at i en vintermåned med -10 grader vil en bolig bygget i 1987 ha en 2000 kroner høyere strømregning enn en bolig bygget i 2010.

Nye boliger bygges etter dagens krav til isolasjon og tetthet. Dette gjør at boligene holder bedre på varmen og slipper inn mindre kulde, noe som igjen reduserer energiforbruket som går med til oppvarming.

Illustrasjon som viser at det er billigere å bo i nytt hus
Illustrasjon: Enova

 

Les også: 7 tips for en lavere strømregning

 

2. Lavere rente med grønt boliglån

Skalaen for energimerking av boliger går fra A-G, hvor A er best. Boligens energikarakter sier noe om hvor energieffektiv boligen din er, mens boligens oppvarmingskarakter sier noe om hvor godt den disponerer og holder på varmen. Nye boliger har ofte mulighet til å oppnå energikarakter C eller høyere.

Mindre energiforbruk gjør boligen mer miljøvennlig, og dette ønsker mange banker å belønne i form av såkalte grønne boliglån med lavere rente. Med de høye rentene vi ser i dag, kan et grønt boliglån utgjøre en viktig forskjell i det månedlige kostnadsbildet.

Moderne funkishus fra Nordbohus
Eneboligen Trivelig er ett av de nyeste tilskuddene i huskatalogen vår.

 

Les også: Fordelene med ny kontra brukt bolig

 

3. Ingen stadige vedlikeholdsutgifter

Tall fra Prognosesenteret viser at en norsk husstand bruker i gjennomsnitt 37.000 kroner per år på vedlikehold av bolig. Dette er penger du sparer deg for når du investerer i en helt ny bolig.

Det utvikles stadig produkter og løsninger som gjør boligene våre mer vedlikeholdsvennlige. Bygger eller kjøper du en ny bolig i dag, kan du sove ekstra godt om nettene og vite at kostbare elementer som vinduer, kledning og tak ikke må skiftes ut eller vedlikeholdes med det første.

Stue med høyt tak i enebolig fra Nordbohus
Bygger du et nytt hus med mange og store vindusflater, som i eneboligen Atlas, kan det være greit å vite at vinduene vil vare i mange år.

 

Drømmer du om ny bolig?

Vi hjelper deg gjerne i mål! Ta en titt på nye boliger vi har til salgs eller kontakt din nærmeste Nordbohus-forhandler for å avtale et møte om å bygge ditt neste hjem.

 

Skrevet av Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18