Moderne kjøkken med mønstrete gulv

Høstens interiørtrender 2023

Årstiden for tente stearinlys, pledd og peiskos er her endelig! Det medfører ikke bare et skifte i farger og omgivelser utendørs; vi ser også en endring i hjemmene våre. Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike, deler sine tanker om hvilke interiørtrender som vil regjere denne høsten.

Flere og sterkere farger – innendørs som utendørs

Høsten kjennetegnes av fargerike blader på trærne, og denne sesongen velger vi også mer kulør i fargene innendørs enn før, skal vi tro Tale Henningsen. – I tillegg til å bruke sterkere farger, tør vi også bruke mer farge på alt, legger hun til.

Tale poengterer at detaljer er viktig. – Vi ønsker å ha det mykt, delikat og varmt. Møblene vi velger har myke former og buer. Vi liker å omslutte oss med noe vakkert, forklarer hun.

Mønstrete tapeter i stue
Foto: Fargerike

– Tekstiler og tapeter har farger, avdempede toner og er fulle av detaljer. Enten det er ensfargede tekstiler eller tapet, viser de en vevteknikk eller en trykkteknikk hvor sjatteringer kommer frem og gir et unikt uttrykk, forteller Tale.

Mørke rom og grønne toner på veggene
Tekstiler i ulike mønstre og teksturer bidrar til å gi dybde og gjøre hjemmet unikt. Foto: Fargerike

Mønster gjelder ikke bare på vegger og i tekstiler i høst. Også på gulv kan vi forvente å se et rikt mangfold, ifølge Tale.

– Det er matt og delikat, men til enkelte detaljer ser vi det litt blankere, forklarer hun.

 

 

Et skifte fra kaldere til varmere toner

Fargetoner i blått og grått har lenge vært populære i norske hjem. Tale Henningsen kan fortelle at flere nå går over til grønt og terrakotta, og at de blå tonene glir mer over i det sjøgrønne:

– Timian er en av våre store farger om dagen. Det samme er Oseandrøm. Av de naturlige er det Elvesand som ofte velges. På gulv er det de lyse tresortene som er en vinner, forklarer hun.

Fargene Timian og Oseandrøm fra Fargerike
Fargene Timian og Oseandrøm fra Fargerike. Foto: Fargerike
Blågrønne vegger i funkishus fra Nordbohus
Skap et lunt og avslappende hjem med blågrønne toner på veggene, som i funkishuset Topp-Form fra huskatalogen vår.

 

Tips til deg som skal innrede i høst

– Bruk farger!

Det er den klare anbefalingen fra den kreative lederen i Fargerike denne høsten.

 

I løpet av 2024 vil vi se mer farger, og så er jo tapet på vei opp igjen. De malte flatene er vakre, men vi ønsker mer dybde og mer struktur. Gamle mønster kan gi rommene et spennende og lekent uttrykk – noe en ren farge ikke vil klare. Det samme gjelder tekstiler. Vi vil innrede mer personlig og dette uttrykket vil du få best frem med mønster, strukturer og farger.

 

Tale Olivia Henningsen, kreativ leder i Fargerike

 

Duse toner og mønstrete tapet i stue
Foto: Fargerike

 

Sett høststemningen hjemme

Skal du pusse opp eller bygge nytt i høst? Sett høststemningen hjemme med gode råd fra våre boligkonsulenter og tilknyttede interiørarkitekter i Mestergruppen Arkitekter. Vi hjelper deg å ta valgene som sikrer deg en bolig du trives like godt i hele året.

Funkishus med flatt tak fra Nordbohus
Eneboligen Struktur med sin mørke fasade i tre har et slags høstpreg over seg. De store vindusflatene lar deg nyte høstens farger til det fulle.

 

Vi i Nordbohus ønsker deg en fargerik og fin høst!

 

Skrevet av Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18