Caroline og Simen i eneboligen Lun

Simen og Caroline bygde nytt hus i samarbeid med Nordbohusforhandler Byggmester Arild Andersen, og resultatet stod ferdig i vår. Vi har tatt en prat med paret om deres erfaringer som førstegangsbyggere. Se flere bilder på @husetpaahvaler på Instagram.

Fortell litt om valg av hus – hvorfor valgte dere denne hustypen?

Vi så på mange forskjellige typer hus i starten, og var egentlig åpne for det meste, men falt for Lun fra første gang vi så det. Ønsket vårt var et moderne hus med litt «funkis-preg», og det fikk vi med denne hustypen. 

Vi falt veldig for fasaden og da spesielt de store vinduene. De ga et veldig fint inntrykk fra utsiden, samtidig som de gir mye naturlig lys innvendig. Huset er veldig gjennomført i stilen, noe som gjør at alle rom føles åpne og luftige.

106127809_1191043347914881_2638499914135054685_n.jpg
Mye lys, og en åpen og luftig følelse i eneboligen Lun hos Caroline og Simen. Nydelige farger og en smakfull sammensetning av både materialer og møbler. 

Har dere tegnet og tilpasset huset selv?

Vi tok utgangspunkt i de originale tegningene, men valgte å bytte om på det meste. Vi har byttet om på etasjene og flyttet om på rommene.

Den åpne løsningen med kjøkken, spisestue og stue var noe vi likte veldig godt, men med tanke på utsikten mot vannet og solen valgte vi å flytte denne delen opp til andre etasje. Vi gjorde også kjøkkenet litt større enn på original-tegningene, da vi begge liker å lage mat og ønsket et kjøkken med god plass.

Vi flyttet også på en del av rommene i første etasje. Dette var fordi vi ikke ønsket inngangsdøren på baksiden av huset da terrenget gjorde det litt upraktisk, samtidig som vi ikke ville bryte opp fasaden med å ha en inngangsdør der. Derfor endte vi opp med at vindfanget og ytterdøren ble flyttet ut til den ene siden av huset under verandaen. En bonus med dette var også at vi fikk mye tak over inngangspartiet.

106202451_367522217552549_1515875699329222848_n.jpg
Med inngang under verandaen ble det overbygd inngangsparti. Et smart valg. Lekker fargekombinasjon med sort vindusomramming og mørk kledning. Stilig!

Hva har vært utfordrende for dere i prosessen?

Den største utfordringen i byggeprosessen var alle valgene som måtte tas. Det er ekstremt mange småting som man aldri har tenkt over før, da dette var første gangen vi har bygd hus. Vi hadde i forkant trodd at det var flere ting som var uunnvikelige, men fant fort ut at mye kunne byttes, endres eller oppgraderes. 

Utfordringene med dette gikk også på å vite om de forskjellige endringene vi gjorde var praktiske og gjennomførbare. Det å bygge hus er litt som et puslespill der alle bitene skal passe sammen, og endrer man på noe så kan det fort ha påvirkning på noe annet. Det fikk erfare med bl.a. peisen. Vi ønsket å ha vanlig vegg bak peisen og ikke noe mur. Det gjorde at vi måtte bytte ut den peisen vi egentlig hadde valgt, da denne ikke kunne stå så nærme brennbart materiale. Det endte heldigvis godt, da vi til slutt fant en peis vi var enda mer fornøyd med.

Heldigvis har vi fått veldig mye god hjelp og «guiding» gjennom valgene av Thore Olsen og Knud Knudsen hos Nordbohus/Byggmester Arild Andersen. Erfaringen deres med å bygge bolig har vært helt avgjørende for oss. De har hele veien kommet med gode råd og tips, samtidig som de er nøye på å presisere at det er vi som avgjør hvordan ting blir. Vi hadde ikke blitt like fornøyde hvis det ikke hadde vært for dem.

Vi fikk også veldig mye hjelp av Svein-Ivar, snekkeren på huset vårt, og Morten Larsen, fra Nordbohus/Byggmester Arild Andersen, som tok kontakt med en gang de så at ting kunne gjøres på en enklere eller bedre måte for vårt individuelle hus. Dette gjorde at vi kunne ha god kontroll helt ned til de minste detaljene.

105865828_274894937052676_6942787116635061002_n.jpg
Elegant benkeplate i solid materiale, og en farge som harmonerer flott med interiøret forøvrig.

Hvorfor valgte dere Nordbohus?

Nordbohusforhandleren Byggmester Arild Andersen hadde en avtale på tomten vi ønsket å kjøpe, som gjorde at vi måtte bygge med dem, og da også bygge Nordbohus.

For oss så var ikke dette noe problem da vi allerede hadde sett på Nordbohus og hørt mye positivt om Byggmester Arild Andersen. Vi skjønte ganske tidlig hvorfor de hadde fått så mye positiv omtale. Fra første møtet vi hadde med dem så var de profesjonelle og serviceinnstilte. Vi følte oss veldig godt ivaretatt som kunder helt fra starten av, og det gjorde at hele prosessen føltes trygg med tanke på økonomi, forsikringer, kvalitet i håndverket og at vi skulle få det vi ønsket.

Skulle vi ha bygd hus igjen så er det ikke noen tvil om at vi hadde gjort dette med Arild Andersen og Nordbohus på nytt.

Deres personlige favorittrom/favorittløsning – og hvorfor?

Vi er mest fornøyd med kjøkkenet/spisestuen. Den åpne og luftige løsningen gjør at rommet får en god atmosfære. Dette er rommet vi oppholder oss mest i, hvor sønnen vår har god plass til å leke og hvor vi kan kose oss med å lage og spise mat.

Vi er også veldig fornøyde med fargepaletten vi valgte, da alle fargene passer godt til hverandre. Maleren, Cato Olsen, har gjort en kjempe god jobb.

106480529_361134894855749_357070423898193176_n.jpg
Vår mann, maleren Cato får mye heder for sine gode råd til Caroline og Simen. Hans palett falt i smak hos det interiørbevisste paret. 

Deres beste tips til nye husbyggere?

1) Tenk nøye og helhetlig gjennom valgene. I startfasen så er arkene virkelig blanke, og man kan gjøre akkurat hva man måtte ønske. Derfor er det lurt å ha en tanke om hvordan man ønsker at ting skal se ut når det er ferdig, slik at man kan ha en rød tråd gjennom hele prosessen.

2) Velg en seriøs utbygger. For oss har det vært veldig trygt å vite at huset vårt har blitt bygd av seriøse fagfolk som vet hva de driver med. Det har også gitt oss mye hjelp ved at vi kunne spørre om de hadde noen erfaringer med de forskjellige valgene/utfordringene som vi stod ovenfor i løpet av prosessen.

3) Tenk enkle og praktiske løsninger. Det kommer man ikke til å angre når hverdagene i nytt hus kommer.

4) Tenk langsiktig. Vi ba snekkeren om å sette inn noen ekstra spikerslag og slikt på steder der vi tenker at det kan komme lamper i fremtiden. Det er veldig mye enklere å få dette inn i løpet av byggeprosessen enn å gjøre om på dette senere.

106536994_564689117749867_8822583738690175854_n.jpg
Rikelig benkeplass på dette flotte kjøkkenet!

Se flere lekre bilder på instagram-kontoen til Caroline og Simen. Tusen takk for at dere valgte Nordbohus. 

 

75004990_304372024284424_6828293882526823514_n_0.jpg
Våre gode kunder Caroline og Simen. 


 

Skrevet av Kathrine Krane, Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18