Slik finner du din egen stil

De former, farger og materialer vi velger kan si mye om en person. Når det nye huset ditt skal innredes, er valgene mange, og det krever derfor litt planlegging. Her er våre tips til hvordan du finner en stil som passer deg og din livsstil.

Boligens innredning må avgjøres tidlig

I en bolig vil det meste ha en sammenheng, og derfor må mange avklaringer gjøres i god tid før byggingen starter. Hvor stor er trappen du skal ha? Hvor skal elektriske uttak plasseres? Hvordan skal dørene og kjøkkenet utformes? Dette er viktige ting å svare på, og er en stor del av planleggingen som må gjennomføres i god tid.

- Det er viktig å tenke nøye gjennom hvordan du bruker, og kommer til å bruke de ulike rommene i huset. Strømuttak i forhold til for eksempel lamper i tak og tv på vegg er relevant. Hvor du plasserer spisebordet på kjøkkenet eller varmekilder på kjøkkenet er også noe som vil være avgjørende å ha avklart før byggeprosessen går i gang, understreker markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus, Stian Moursund.

- Et annet godt tips er å se nøye på plantegninger og å leke deg litt med møbleringen. For eneboligene og flere av tomannsboligene i Nordbohus kan du bruke funksjonen Roomsketcher på nettsiden til møblering. Gå til en bolig på www.nordbohus.no/hus og klikk på «møblere huset».

Les også: Slik lager du planløsning

Stue og trapp i eneboligen Praktfull. Trapp til venstre i bildet.
I eneboligen Praktfull er det samhørighet mellom farge på gulv og på trinnene i trappen. Det harmonerer godt! 

Gulvet – den femte veggen

Utviklingen på ulike gulvtyper har kommet langt. Da det før kanskje var eikeparkett som var det eneste og «beste» valget, har man nå mulighet til å velge blant annet laminat, vinyl, epoxy, flis og voksbelagt tregulv. Slitestyrken på de ulike flatene har blitt betraktelig bedre de siste årene, og dette er viktig når gulvet skal tåle hverdagsslitasje, hunder, småbarn og annet.

Tenk på at gulvet er med på å legge grunnlaget for atmosfæren og lysforhold i rommet. Et lyst gulv vil stjele mindre lys enn et mørkt gulv. En glatt og overflate som for eksempel epoxy-gulv vil gi et annet inntrykk enn et tregulv.

Og hva med gulvlistene? De klassisk hvite gulvlistene kan faktisk endres til eikelister, eller enda mer spennende; samme farge som gulvet eller samme farge som veggen! Hva liker du best?

Interiør i eneboligen Komplett. Trapp til høyre i bildet leder ned til første etasje.
Her i eneboligen Komplett har vi illustrert med gulvlister i samme farge som gulvet. Det funker!

 

Harmoniske farger i hele huset

Spør deg selv: hvilke farger trives jeg i? Når du har funnet svaret på dét, kan du enkelt sette sammen en palett som harmonerer med hverandre. Det viktigste er kanskje ikke å følge sesongens trender slavisk, men finne ut hvilke fargesammensetninger som gir deg en ønsket reaksjon til det rommet du er i; energi eller fokus? Lun stemning, eller ro?

Med dét sagt er det viktig å huske at ikke alle rommene trenger å være helt like selv om fargene bør harmonere. Enkelte rom vil man sette et individuelt preg på, og hvis fargen som er valgt til å passe i husets palett ikke tilfredsstiller rommets beboer, kan man heller hente inn harmoniske farger i interiøret.

Husk også at de fleste farger vil se annerledes ut på veggen enn på skjerm og i et magasin avhengig av overflatens struktur og lysforhold. Det kan derfor være lurt å prøvemale de fargene du liker på veggen for å se om det blir bra, og om det ser fint ut sammen med gulvet ditt.

Les om våre ambassadører @Medandreord (link til insta) og hvordan de tenker om interiør og farger for å skape et hjem med personlig preg

Interiør og eksteriør henger sammen

Og til slutt – sikt mot å matche utsiden av huset med innsiden. Hvis man har bygd en funkisbolig, vil det ikke nødvendigvis harmonere å innrede huset med et maksimalistisk uttrykk. Eller om man har valgt seg et hus med herskapelig preg – vil da skandinavisk minimalisme gi en helhetlig harmoni?

- Uansett er det aller viktigst at man velger det man selv liker. Stol alltid på deg selv, og skap et hjem du gleder til å våkne i hver dag, avslutter Stian Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus.


Skrevet av Kathrine Krane, Bennett Reklamebyrå

 

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18