5 tips til hvordan få den beste lærlingeplassen!

Vi følger lærling Erlend Åsen på veien til å bli faglært tømrer. Idag gir han sine 5 beste tips for å få den beste lærlingplassen.

Man må vise seg fra sin beste side allerede i utplasseringsuka.

Utplasseringsuka er en viktig uke for å kapre den lærlingeplassen du har lyst på. Det er i denne uka du virkelig får vist hva du duger til. Viser du interesse, bryr deg om det du gjør og viser at du er interessert i å lære av de du jobber sammen med, har du gjort mye av jobben allerede, sier Erlend.

Er du i tillegg frampå, punktlig og møter opp til rett tid hver dag, kan du være sikker på at veilederne dine vil anbefale deg videre for en lærlingeplass. Det teller mye hva de du har jobbet sammen med på byggeplassen sier om deg til andre etter utplasseringsuka.

 

Les om HMS før utplasseringsuka

Du imponerer hvis du kan sikkerhetsregler, så det er smart å lære seg allerede til utplasseringsuka. Lær deg for eksempel at du må bruke hørselsvern når du sager. Og ha alltid på deg hjelmen din. Sånne ting.

erlend-laerling_hms-tavle.jpg
Har du innsikt i HMS så kan du imponere veilederne dine 

 

Lite fravær på skolen

Det første de ser på og spør deg om på intervju er hvor mye fravær du har. Har du mye, er det bare å glemme jobb. Så det er viktig å møte opp på skolen. Hvis du har mye fravær, er det lurt å argumentere for hvorfor. F. eks at man bare liker byggfag og viser til gode resultater i det faget...

 

Gode karakterer i byggfag

Det er veldig viktig å vise seg fram i det du har lyst til å jobbe med. Synes du byggfag er spennende og vil jobbe på en byggeplass anbefaler jeg å gjøre det bra i timene der. Det kommer jo ulike firmaer til skolen for å rekruttere. De prater jo ofte med lærere for å høre hvem som virker interessert.

 

Være frampå og bygge nettverk

Vis allerede når de ulike firmaene kommer og presenterer seg at du er interessert. Still spørsmål og vær frampå så de husker deg til et eventuelt intervju. Har du venner eller bekjente i byggebransjen ville jeg ha benyttet meg av det. Spør hvem man kan kontakte for å få den lærlingeplassen du har lyst på. Ring istedenfor å send en e-post. Vis at du er gira, avslutter Erlend.


Skrevet av Sebina S. Stegavik - Bennett

 

Har du lyst til å bli tømrer i Nordbohus? Ta kontakt med en av våre forhandlere og kom igang! www.nordbohus.no/forhandlere 

Les også: En jobb du kjenner på kroppen

Les også: 10 spørsmål om tømreryrket

Les også: Veilederne legger til rette for en morsom hverdag

Les også: Dette gjorde Erlend på sitt første byggeprosjekt

 

Finn forhandler