Trebord med to lamper over på moderne kjøkken fra Sigdal

Bygge hus? Les interiørarkitektens beste tips!

Er du i gang med eller skal du straks begynne på prosjekt «bygge hus»? Interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord deler sine beste tips til hva du bør ha i bakhodet når du skal ta viktige valg for din nye bolig.

 

Seks viktige ting du bør tenke på

Vibecke Caspari Nord er interiørarkitekt i Mestergruppen. Hun har bistått en lang rekke kunder med å planlegge og innrede sin nye bolig. Hun har også bygd hus selv, og vet hvor viktig det er at valgene man tar er godt gjennomarbeidet. Nedenfor deler hun sine beste tips til deg som står overfor et nytt og spennende boligprosjekt.

 

Bruk god tid i planleggingsfasen

Et veldig stort steg i prosessen med å bygge bolig er å velge hvilken vei du skal ta til ny enebolig. Når du bygger hus med Nordbohus, kan du velge mellom standard enebolig, kundetilpasset enebolig og arkitekttegnet enebolig. Videre må du finne ut hvilken stil du ønsker å gå for. Moderne, tradisjonelt eller herskapelig? Kanskje en kombinasjon? Uansett hva du velger, er det viktig at du ikke forhaster deg med disse avgjørelsene.

- Ta deg god tid til å finne ut hvilke muligheter du har. Se på mange husmodeller og ulike planløsninger før du bestemmer deg, er Vibeckes klare anbefaling.

 

Moderne atriumshus fra Nordbohus
Den moderne eneboligen Samspill er en av våre store kundefavoritter.

Les også: Våre tre mest populære eneboliger så langt i 2022

 

Ikke bli Ole Brumm

Lider du av det velkjente Ole Brumm-syndromet? Mange synes det er vanskelig å ta valg, og har derfor lett for å svare det samme som Ole Brumm da han fikk valget mellom melk eller honning til brødet: «ja, takk, begge deler.»

 

 

Når du skal bygge hus, må du passe på å ikke gå i fellen med å bli Ole Brumm og ta litt av alt. Da blir ingen valg veldig gode. Det er bedre å velge bort noe, og heller sitte igjen med det man virkelig trenger, råder Vibecke.

 

Vibecke Caspari Nord, interiørarkitekt i Mestergruppen

 

Skill mellom hva som er «need to have» og hva som er «nice to have». Prioriter de løsningene som er helt nødvendige først, så kan alt annet bli en bonus dersom budsjettet tillater det.

 

Se for deg en typisk hverdag i huset

Når du bygger hus har du som regel ikke et uendelig budsjett. Dette gjør at du må tenke fornuftig og ta noen harde prioriteringer underveis. Vibecke anbefaler at du tenker godt gjennom hva som faktisk vil bli brukt i hverdagen:

- Mange tenker at barnerom må være store, for der skal barna leke. Men barna vil jo være der foreldre og søsken er, og det er som regel i stuen eller på kjøkkenet. Jeg pleier derfor å anbefale små barnerom og større stue og kjøkken.

 

Mor og barn på kjøkken

Les også: Dette bør du tenke på når du skal velge kjøkken

 

Tenk funksjonelt

Når du skal bygge et nytt hus, har du en ypperlig mulighet til å gjøre det så funksjonelt som overhodet mulig. Kanskje har du allerede bodd i flere forskjellige boliger, og lagt merke til hvilke funksjoner du virkelig trenger eller savner i hverdagen. Et hus med mange praktiske løsninger vil alltid gjøre hverdagen enklere.

- Tenk funksjonelt på vaskerom. Er dere en stor familie, kan det være greit med to vaskemaskiner og mye tørkeplass. Utnytt også plassen til oppbevaring godt, for eksempel under trapp og rundt senger.

 

Les også: Arkitektens tips til deg som vil tegne hus

 

Start forsiktig med fargene

Mange synes det er vanskelig å skulle velge farger til sitt helt nye hus. Vil du ha det mørkt og lunt? Lyst og lett? Fargerikt og inspirerende? Vibecke anbefaler at du starter forsiktig med fargene, og heller utvider paletten med passende farger etter hvert:

- Velg en fargepalett med to til tre farger som base, og gjør heller mindre justeringer senere.

 

Fargepaletter fra Fargerike
Dempet og kjølig eller fargerikt og varmt? Uansett hva du foretrekker av farger, er det greit å starte forsiktig. Foto: Fargerike.

 

Les også: Høstens boligtrender 2022

 

Velg et gulv av høy kvalitet

Gulvet er den største interiørflaten i hele huset. Mens en vegg enkelt kan males på nytt, eller en sofa byttes ut, er det veldig sjelden man skifter gulv. Vibecke anbefaler derfor at du velger det gulvet du virkelig har lyst på, og heller bruker litt mindre av budsjettet på møbler og annet interiør:

 

 

Jeg anbefaler å legge litt ekstra penger i å få det gulvet du helst vil ha, for gulv bytter man ikke ofte. Det samme gjelder innvendige dører. Velg kvalitet og godt design med en gang. Det kan fort bli prikken over i’en på huset ditt.

 

Vibecke Caspari Nord, interiørarkitekt i Mestergruppen

Stue og lenestol på fiskebensgulv
Fiskebensgulv har blitt svært populært i norske hjem, og gir et unikt og delikat uttrykk. Foto: Fargerike

 

Drømmer du om å bygge ditt eget hus?

Vi i Nordbohus er en av Norges største boligleverandører, og har allerede hjulpet mange kunder med å realisere sin boligdrøm. Vi finner de beste løsningene for dine behov og ditt budsjett. Kontakt oss gjerne for å finne ut mer om mulighetene som finnes når du skal bygge hus. I mellomtiden kan du også finne inspirasjon blant våre husmodeller.

Finn din nærmeste forhandler

 

Skrevet av Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18