Arkitekttegnet funkishus fra Nordbohus

Arkitektens tips til deg som vil tegne hus

Hadde det ikke vært fantastisk å flytte inn i et splitter nytt hus som er spesialdesignet for akkurat din familie? Et hus som er tegnet med alle de funksjonene som vil gjøre nettopp deres hverdag litt enklere. Et hus du har vært med å forme, og som er helt unikt. Et arkitekttegnet hus er én av våre tre veier til ny enebolig. Vi har spurt arkitekt Unn-Grethe Johansen om hennes beste råd til deg som vurderer å tegne hus.

Slik forbereder du deg til første møte med arkitekten

 

Når du bestemmer deg for å bygge et arkitekttegnet hus, vil vi sette opp et møte med en av våre arkitekter ganske tidlig i prosessen. Dette for å avdekke forventningene, ønskene og behovene deres så tidlig som mulig. Jo bedre forberedt du stiller til dette møtet, jo bedre grunnlag vil du gi arkitekten til å tegne deres drømmebolig.

Unn-Grethe Johansen er arkitekt i Nordbohus Bernhard Olsen AS. Hun gir sine beste tips til hvordan du kan forberede deg før ditt første møte med arkitekten:

 

  • Sett opp et budsjett. Hvor mye penger ønsker du å bruke på å bygge ditt nye hus?
  • Finn en tomt du ønsker å bygge på. Er tomten flat eller skrå? Har du dette klart før møtet med arkitekten, blir det mye enklere å tegne huset og anbefale løsninger, uten å måtte justere for mye på tegningene senere.
  • Dann deg en mening om hvilke løsninger du ønsker i huset. Ønsker dere å bo i huset lenge, kan det være lurt å vurdere løsninger som også fungerer ved en eventuell familieforøkelse og når dere blir eldre.
  • Tenk gjennom dine preferanser når det gjelder byggestil, materialvalg og innredning.  Hent inspirasjon fra for eksempel Instagram, Pinterest, TV-programmer eller boligmesser.

 

Mann og kvinne ser ut over sjøen fra terrasse på moderne funkishus
Her har paret valgt en lekker kombinasjon av betong, glass og tre i eksteriøret.

 

Les også: Nina, Hans Jørgen og arkitekten skapte drømmehuset

 

Tegn drømmehuset hjemme

 

Et godt tips til deg som vil bygge et arkitekttegnet hus, er å tegne opp noen forskjellige hus hjemme før du møter arkitekten. Last ned et program for tegning av hus, og tegn en røff skisse av drømmehuset ditt. På denne måten kan du visualisere for arkitekten hva du ser for deg, i stedet for å forklare alt med ord.

 

Tips til program for tegning av hus:

  • Sketchup
  • Roomsketcher
  • Space Designer 3D
  • Floorplanner
  • Home Designer Software
  • The Sims 4
Stort og moderne arkitekttegnet hus
Denne eneboligen hadde familien bygd med legoklosser før møtet med arkitekten. Resultatet ble utrolig flott! Eneboligen er levert av Nordbohus Modum.

 

Les også: Fra LEGO-klosser til drømmehus

 

Hent inspirasjon fra våre husmodeller

 

Når du skal tegne ditt nye hjem, kan det være mye inspirasjon å hente i andre hus. Vi har over 30 husmodeller i vårt utvalg. Se gjennom våre moderne hus, tradisjonelle hus og herskapelige hus for å finne ut hvilken stil du liker best. Kanskje finner du et hus du vil ta utgangspunkt i når du skal tegne ditt eget? Dette kan spare deg for en del tid og kostnader når du skal tegne hus.

Se alle våre husmodeller

Flott kjøkken i moderne arkitekttegnet hus på Hvaler
Flott kjøkkenløsning med utgang til terrasse i et arkitekttegnet hus i Hvaler. Bygd av Nordbohus Byggmester Arild Andersen.

 

Les også: Alt gikk etter planen med arkitekttegnet funkishus

 

Unngå disse fellene når du skal tegne hus

 

Finn ut hva kommunen din tillater

- En bør planlegge bolig etter kommunens bestemmelser for hva som er tillatt på egen tomt eller fremtidig tomt. Dette for å unngå lang saksbehandlingstid med dispensasjonssøknad eller omregulering i ettertid, forteller Unn-Grethe. Hun legger til at det også er viktig å tegne et hus som passer til tomtens beskaffenhet.

 

Les også: Arkitekttegnet enebolig til din tomt – dette bør du vite

 

Ikke ha det for travelt i planleggingsfasen

Som i de fleste store prosjekter er god planlegging og gjennomtenkte løsninger avgjørende for et godt resultat. - Jeg anbefaler at kunden undersøker nøye før de bestemmer seg for blant annet eksteriør, innredning, materialer og oppvarmingsløsninger. Å velge mer energieffektive og miljøvennlige løsninger når det gjelder inneklima og oppvarming er ofte mer kostbart ved innkjøp, men kan være lønnsomt på sikt, ifølge Unn-Grethe.

 

Sett av en bolk i budsjettet til uforutsette kostnader

Ett av Unn-Grethes viktigste råd når du skal bygge hus er å ha et realistisk forhold til kostnader: - Jeg anbefaler alltid at man setter av litt penger til uforutsette kostnader. Det er også viktig å ha et realistisk tidsperspektiv på planleggingsfasen og byggefasen.

 

Stue med store vinduer i moderne hus
Store vindusflater utnytter utsiktspotensialet til det fulle i denne arkitekttegnede eneboligen vi bygde for en kunde på Hvaler.

 

Mange fordeler med arkitekttegnet hus

 

Det finnes mange fordeler med å gå for en arkitekttegnet enebolig når du skal bygge hus. Du får være med og forme huset og sette ditt personlige preg på det fra starten av. Dette gir ofte en helt spesiell følelse av stolthet og eierskap

 

 

Selv om våre standard eneboliger er tegnet for å passe godt til mange, og selv om man kan gjøre en del endringer, så må man ofte inngå noen kompromisser. Alle familier er forskjellige med ulike behov og ønsker. Med et arkitekttegnet hus får du mulighet til å spesialtilpasse boligen slik at den passer perfekt for dine behov. I tillegg får du et helt unikt hjem ingen har maken til.

 

Unn-Grethe Johansen, arkitekt i Nordbohus Bernhard Olsen

Åpen trappeløsning i moderne arkitekttegnet hus
Tegn huset med de rommene og de løsningene som passer inn i hverdagen din.

 

Les også: Derfor velger mange et arkitekttegnet hus

 

Drømmer du om å bygge et arkitekttegnet hus?

 

Vi i Nordbohus har lang erfaring med å tegne og bygge boliger som er tilpasset for kundenes individuelle ønsker og behov. Kontakt din nærmeste forhandler for å høre mer om hvilke muligheter som finnes der du bor. I mellomtiden kan du finne inspirasjon under Tips og inspirasjon.

 

Lykke til med tegningen!

 

Skrevet av Hedda Ingeborgvik, Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18