Hopp til hovedinnhold
Bilde av terrasse på en arkitekttegnet enebolig fra Nordbohus Follo Bygg & Eiendom

Derfor velger mange et arkitekttegnet hus

De fleste som vil bygge hus har en klar tanke om hvordan huset skal se ut. Med et arkitekttegnet hus får du det nøyaktig slik du vil ha det, og du kan enkelt gi huset ditt et tydelig personlig preg.

-Ingen andre har det samme huset som deg om du tegner det selv, understreker Karen Elise Huus fra Nordbohusforhandler Follo Bygg og Eiendom. -Du kan få rommene og løsningene akkurat slik du vil ha det, og det er få ting som faktisk er begrensende.

Ifølge Karen Elise er det ofte kun reguleringsplanene for tomten din, samt eventuelle budsjetter som setter føringene for hvilke muligheter du har. Resten er fritt opp til fantasien å avgjøre.

Kundene gjør godt grunnarbeid

Prosessen med arkitektsamarbeid varierer veldig mellom kundene. Noen har tenkt lenge på prosessen med å bygge en arkitekttegnet bolig, og har gjerne besøkt en ekstern arkitekt i forkant av et møte med Nordbohusforhandleren. Andre starter dialogen direkte med en Nordbohus-selger, og har i forkant tatt en vurdering av hva som er viktig for deres behov og livsstil.

- Mange har gjort en grundig gjennomtenking, og kommer inn med en liste over antall og typer rom, tanker om utleiedel, mønet himling og lignende. De har også sett flotte løsninger i forskjellige hus fra huskatalogen og nettsiden vår, og plukket ut det de liker noe ved.

Bli inspirert av et bredt spekter av arkitekttegnede eneboliger Nordbohus-forhandlere har bygd rundt om i Norge her!

Tegnet av Meinich arkitekter. Bygd for å vare av Nordbohus Follo Bygg og Eiendom. En unik bolig med unike løsninger. Fasadekledning i malmfuru, jernvitrol tjønrøkt. Spenstige kobberbeslag i deler av fasaden og som vannbrett-beslag.

Moodboards

Hvor henter kundene ideene sine fra?

-Internett og sosialer medier er definitivt den store kilden til inspirasjon, forteller Karen Elise Huus.

-Mange lager seg «moodboards» med elementer som viser til det de ønsker seg. På denne måten er det lett for arkitekten å danne seg et bilde over hvilken stil kunden vil ha. I tegneprosessen vurderer man også hvilke muligheter man har innenfor sine budsjettrammer, slik at man får løsninger innenfor sin økonomi, sier Karen Elise.

Stilige og unike løsninger

Med fritt kreativt spillerom, kommer også det unike og spesielle fram. Nordbohus Follo Bygg og Eiendom førte opp en meget flott enebolig i Oslo, som blant annet hadde fasadeplater i ubehandlet kobber, garasje under boligen og innendørs vegger i råbetong.

-Det som skilte seg mest ut var et glassgulv mellom etasjene som arkitekten hadde tegnet inn. Når man da befant seg i andre etasje i boligen, kunne man enkelt se hvem som kom inn i gangen i 1. etasje. En annerledes måte å slippe inn lys på, og ikke minst en effektiv måte å få oversikt på, forteller Karen Elise Huus.

Bilde av interiøret i en arkitekttegnet enebolig fra Nordbohus Follo Bygg & Eiendom

Litt dyrere

Et arkitekttegnet hus koster i snitt mer enn et kataloghus. Dette er fordi man starter fra bunnen av, og tegner inn løsninger som kanskje ikke er «standard» på de fleste hus. Veldig ofte kan drømmene om flotte løsninger bli litt større enn det budsjettet tillater.

-Det er derfor viktig å ha en åpen dialog med arkitekten om budsjett, og at det ikke tegnes unødvendig dyrt. I Nordbohus har vi mye erfaring og gode ideer på løsninger som vi foreslår for kunden for å tilfredsstille ønsket de måtte ha, slik at de likevel får et tilnærmet likt resultat, men innenfor budsjettrammene sine, forteller Karen Elise Huus.

Les mer om hva som bestemmer prisen på et arkitekttegnet hus

Du kan endre på et hus fra katalogen

Hvis du heller ønsker et kataloghus, har Nordbohus mange ulike typer og kategorier å velge i. De aller fleste kunder ønsker å gjøre tilpasninger på husene, og dette er helt problemfritt å gjøre.

-Justeringer er helt vanlig, da eneboligkonseptet vårt er ment til å inspirere nye husbyggere. Man kan for eksempel justere takhøyden i 2. etasje, eller utvide vaskerommet. Om man trenger flere soverom kan man tegne inn dette, eller flytte vinduer. Mulighetene er endeløse, avslutter Karen Elise Huus i Nordbohus Follo Bygg og Eiendom.