Stor og moderne blåmalt enebolig med rause vindusflater

Bygge hus

Går du med en drøm om å bygge nytt hus? Helt siden 1985 har vi i Nordbohus hjulpet små og store familier med å realisere boligdrømmen sin. Enten du drømmer om å bygge et stort hus, et lite hus, et funkishus, et klassisk hus eller et hvilket som helst annet hus, har vi alltid en løsning. I Nordbohus finnes det flere veier til ny enebolig, og det er mange fordeler med å bygge hus med oss.

Se alle våre husmodeller

 

Våre hustyper

I Nordbohus har vi eneboliger i stilartene tradisjonell, klassisk moderne/moderne, herskapelig og funkis. Uansett hvilken stil du foretrekker, får du et splitter nytt hus som møter dagens krav til funksjonalitet, estetikk og komfort.

 

Bygge tradisjonelt hus

Våre tradisjonelle eneboliger er rause, klassiske hus som er tegnet i en gjenkjennelig norsk byggestil. Disse eneboligene er designet for små og store familier i alle faser av livet. Typiske kjennetrekk for våre tradisjonelle boliger er saltak i eksteriøret og en romslig planløsning.

Den tradisjonelle eneboligen Lystig fra Nordbohus
Den tradisjonelle eneboligen Lystig er et praktisk hus med alt på ett plan.

 

Bygge moderne hus

I Nordbohus skiller vi mellom klassisk moderne og moderne hus. Et klassisk moderne hus har gjerne kjennetrekk som minner mer om en tradisjonell enebolig, mens en moderne enebolig kan helle mer mot den velkjente funkisstilen. Kjennetrekk for våre moderne hus er en «røffere» fasade med rette linjer, store vindusflater, flatt tak og en funksjonell planløsning.

Den moderne eneboligen Topp-Form fra Nordbohus
Topp-Form er et moderne funkishus med mange funksjoner og svært god plass.

 

Bygge herskapelig hus

Våre herskapelige hus er tegnet for de som liker den praktfulle, elegante og storslåtte stilen. Disse husene kjennetegnes av store oppholdsrom, rause vindusflater, søyler og sprosser. Våre to største hus er begge herskapelige hus.

Stort og herskapelig hus fra Nordbohus
Eneboligen Opal inviterer hele storfamilien inn. Et romslig hus med rause vindusflater og god plass til mange.

 

Se alle våre husmodeller

 

En effektiv og god byggeprosess

Å bygge hus er et omfattende og kostbart prosjekt. Skal du bygge hus, er det veldig viktig at du velger en stødig leverandør som du vet har kompetanse, erfaring og ressurser til å gjennomføre prosjektet.

I Nordbohus legger vi vår ære i å tilby en ryddig og effektiv prosess hvor du som kunde skal føle deg trygg og ivaretatt hele veien. Du velger selv hvor involvert du vil være i prosjektet.

Ung og eldre mann bygger hus på byggeplass
Lokale tømrere i flere generasjoner hos Nordbohus Innlandet avd. Gjøvik.

 

Les også: Bli kjent med byggeprosessen

 

Hvor lang tid tar det å bygge hus?

Når byggesøknaden er godkjent, tar det i gjennomsnitt 9-12 måneder å bygge et hus fra grunnmuren og opp. Dette avhenger av faktorer som boligens størrelse og kompleksitet.

 

Hvor mye koster det å bygge hus?

Prisen for å bygge et hus avhenger av faktorer som geografisk plassering, husmodell, tilpasninger, tilvalg og grad av ferdigstillelse. Ved å gå inn på våre nettsider og registrere deg som bruker, kan du få opp prisen for å bygge våre standard eneboliger der du bor.

Å bygge en standard enebolig uten tilpasninger er som regel den rimeligste måten å bygge hus.

 

Les også: Hva koster det å bygge hus?

 

Tre veier til ny enebolig

I Nordbohus snakker vi ofte om tre veier til ny enebolig: standard enebolig, kundetilpasset enebolig og arkitekttegnet enebolig.

 

1. Ferdighus eller standard enebolig?

Vi har over 30 ulike husmodeller i vår huskatalog. Disse husene er tegnet i tett samarbeid med erfarne arkitekter, og er klare til å bygges slik de er presentert på nettsidene våre. Dette er det mange kaller for ferdighus, men som vi i Nordbohus kaller for standard enebolig.

I Nordbohus føler vi ikke begrepet «ferdighus» er helt dekkende. Per definisjon er nemlig et ferdighus et trehus bestående av prefabrikkerte enheter som monteres sammen på byggeplassen. I Nordbohus bygger vi alle hus fra grunnen av. Om du så velger å ikke gjøre noen tilpasninger på selve huset, har du likevel mulighet til å velge for eksempel farge på huset.

Etter vår mening er aldri et hus helt ferdig før det er bygd på tomten, godkjent av kunde og klart til å flyttes inn i. Vi kan derimot gå med på definisjonen «ferdighus» i den betydning at du som kunde ikke trenger å gjøre noen endringer før huset kan bygges.

Finn din favoritt blant våre husmodeller

 

Moderne hus med funkispreg fra Nordbohus
Eneboligen All-Tid er et ypperlig hus for den moderne familien.

 

2. Velg en hustype og gjør dine tilpasninger

Har du funnet en husmodell du liker godt, men som du skulle ønske var litt større eller mindre, eller hadde en litt annen planløsning? Kanskje passer ikke huset helt til tomten din slik det vises på nettsidene våre? Da kan du velge å gjøre dine egne tilpasninger på huset. Dette er det vi kaller en kundetilpasset enebolig.

Mange kunder ønsker dessuten å få sette sitt personlige preg på huset, slik at prosjektet føles litt mer personlig. Har du selv vært med på å bestemme hvordan huset skal bli, gir dette ofte en sterkere følelse av stolthet og eierskap.

Inne i stuen i en moderne enebolig med havutsikt på Averøy
Gå for løsninger som får fram det beste av både huset og tomten, som i denne utgaven av eneboligen Link.

 

3. Realiser boligdrømmen med et arkitekttegnet hus

Drømmer du om å bygge et hus som er tegnet spesielt for deg og din familie sine behov? Kanskje har du veldig klare meninger om hvordan huset skal se ut og hvilke løsninger det må inneholde? Dersom du ønsker å være med på prosessen med å designe et hus fra bunnen av, er et arkitekttegnet hus veien å gå.

 

Vil du finne ut mer om å bygge hus med Nordbohus?

Vi har forhandlere over hele Norge. Finn ut hvilken av våre forhandlere som holder til nærmest deg, og be om et uforpliktende møte med en av våre boligrådgivere. Vi rådfører deg gjennom hele boligprosessen.

Finn din nærmeste forhandler

 

Skrevet av Hedda Ingeborgvik, Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18