Kjøkkenøy med barstoler og spisestue i ferdighus fra Nordbohus

Møblere ditt nye hjem? Les disse tipsene først!

En dag står du der kanskje, med et helt blankt lerret i form av et flunkende nytt hus. Den følelsen kan bare ikke beskrives. Du får muligheten til å gjøre det mange drømmer om: å innrede hjemmet ditt helt på nytt. Men før du setter den første spikeren i de nymalte gipsplatene eller går berserk på møbelbutikken, kan du kanskje ha nytte av å lese tipsene nedenfor.

1. Velg tidløst og høy kvalitet på de større investeringene

Sofa, spisegruppe, senger og integrerte garderobeskap er eksempler på møbler vi sjelden bytter ut. Her kan det lønne seg å gå for relativt nøytrale produkter av høy kvalitet, som vil tåle mye bruk og som du ikke vil gå lei av med en gang. På lang sikt vil dette gagne både lommeboka og miljøet.

Når det kommer til farger, kan du gjøre lurt i å velge nøytrale, dempede toner som grå, brun, beige eller sort. Velg kvalitetstekstiler som tåler daglig bruk uten å bli nuppete og falmet. Sett gjerne farge og særpreg på rommet med artikler som enkelt kan byttes ut når du går lei, som putetrekk, vaser og planter.

Stilren spisestue med brune skinnstoler i moderne enebolig fra Nordbohus
Dempede fargetoner og tidløse møbler dominerer spisestuen i denne illustrasjonen av eneboligen Oversikt. Et grønt pledd gir farge og personlighet til rommet.

 

2. Velg størrelse etter rommet

Husk å ta mål av rommet før du begynner å handle møbler. Du vil oppnå bedre harmoni dersom du velger møbler i en størrelse som passer med rommet.

Store rom tåler brede og dype møbler godt, mens små rom med fordel kan innredes med mindre og mer kompakte møbler. En enorm sofa i en nokså liten TV-stue kan virke litt voldsomt. Kanskje finnes den samme sofaen i en variant som er mindre dyp, eller uten den ene sjeselongen? Spør de som jobber på butikkene om hvilke muligheter som finnes for hvert møbel. Møbler kan veldig ofte tilpasses!

Stue med mønt himling i ferdighus fra Nordbohus
To dype tresetere og et stort gulvteppe kommer til sin rett inn i den romslige stuen med mønt himling i eneboligen Samspill.

 

3. Tenk praktisk og funksjonelt

Når du skal innrede ditt nye, flotte hus, er det lett å falle for fristelsen og kjøpe møbler som egentlig er mer til pynt enn til praktisk bruk. Det er alltid lurt å skille mellom dekormøbler og bruksmøbler.  

De møblene som fanger blikket ditt først, er ikke nødvendigvis de mest tidløse eller praktiske møblene i hverdagen. En lenestol uten armlener kan være både trendy og flott, men den er ikke spesielt behagelig å sitte i. Den sorte TV-benken du så i boligmagasinet hos frisøren er fin på avstand, men i et hvilket som helst hus vil støv bli mer synlig på sorte møbler. En sofa i ull kan virke god når du prøvesitter den i butikken, men irritere huden når du sitter i den i t-skjorte hjemme.

Se for deg hvordan og hvor mye de ulike møblene i huset ditt vil bli brukt i løpet av en dag, og velg deretter.

Lys sofa og turkis lenestol i moderne hus fra Nordbohus
En lys beige sofa, som vist her i den herskapelige eneboligen Opal, kan være fin å se på – men kanskje bare de to første dagene, dersom du har kjæledyr eller små barn i hus.

 

4. La gardinene heve romfølelsen

Gardiner har en viktig funksjon for både lunhet, akustikk, varme, solskjerming og demping av innsyn. Det er ikke lenger slik at gardiner bare kan henges på en tradisjonell gardinstang. I dag finnes det utrolig mange flotte og diskré gardinoppheng, som for eksempel takskinner.

Ved å henge gardinene dine høyere og bredere enn vinduene dine, kan du skape en illusjon av et høyere rom og et større vindu. Du unngår også å dekke for daglyset og utsynet når du ikke trenger det.

Lyse gardiner og moderne kjøkken i ferdighus fra Nordbohus
Lyse, høye gardiner i eneboligen Komplett gir en illusjon av et høyere tak og et større rom.

 

5. Bo litt i huset før du henger opp kunst

Når du flytter inn i ditt flunkende nye hus, er det viktig å få tid til å bli kjent med det. Du vet sannsynligvis ikke hvordan sollyset treffer veggene i løpet av dagen, eller hvordan belysningen du har valgt vil lyse opp hvert ulike rom.

For mange sitter det langt inne å slå den første spikeren i veggen, mens andre er ivrige etter å få alt på plass. Vi anbefaler at du bor deg litt inn i huset og blir ordentlig kjent med fargene og lysforholdene i de ulike rommene før du henger opp bilder og kunst på veggene. Dette kan spare deg for både unødvendige kjøp og merarbeid.

Stor og moderne stue i ferdighus fra Nordbohus
Et annet tips er å la kunsten hvile på gulvet eller på en kommode der du vurderer å henge det, som vist her i eneboligen Kvadrat. Etter kort tid vil du finne ut om du ønsker å henge kunsten her permanent.

 

Drømmer du om å bygge nytt hus?

Vi i Nordbohus har bygd tusenvis av hus for våre kunder. Vi har kompetanse og erfaring på veldig mange forskjellige områder av boligbygging og innredning. Vi er her for å gi deg gode råd gjennom hele prosessen.

 

Avtal en prat med din nærmeste forhandler

 

Skrevet av Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18