Inngangsparti med ytterdør fra Swedoor i moderne hus

Slik skaper du et innbydende inngangsparti

Boligens inngangsparti er selve portalen inn til hjemmet og livet ditt. Et av våre beste tips er å lage et inngangsparti som gjenspeiler hvordan du ønsker å føle deg når du kommer hjem, og hvordan du vil at gjestene dine skal føle seg når de kommer på besøk.

Gi boligen et godt førsteinntrykk

 

Inngangspartiet danner på mange måter boligens førsteinntrykk, og gir et bilde av hva man kan forvente å finne på innsiden. Lunt og koselig, lyst og lett, frodig og inspirerende – hvilket miljø trives du best i?

Når det kommer til interiør, eksteriør og dekor finnes det svært få regler, men vi har spurt Vibecke Caspari Nord, interiørarkitekt i Mestergruppen, om hennes beste tips til hvordan du kan skape et fint inngangsparti:

 

  • Unngå å dekorere for mye, da dette fort kan virke rotete.
  • Sett fram noen krukker med sesongens blomster og heng opp en krans på døren.
  • Dersom du har et overbygd inngangsparti og god nok plass, kan en sittebenk og et fint uteteppe gi en hyggelig utesone.
  • Har man katt eller hund i familien, kan et oppheng for bånd være praktisk.
  • En lyslykt i inngangspartiet kan være spesielt koselig i den mørke årstiden. Bruk gjerne batteridrevne talglys for brannsikkerhetens skyld.

 

Hus fra Nordbohus med hvit ytterdør i pent inngangsparti
Koselig inngangsparti i en flott variant av eneboligen Lystig.

 

Moderne inngangsparti

 

Et moderne funkishus vil ha et helt annet inngangsparti enn et tradisjonelt eller herskapelig hus. Det viktigste er at inngangspartiet tilpasses for det enkelte hus, og at proporsjonene kler hverandre. Et stort og herskapelig hus kan slippe unna med store lamper og ekstravagant dekor, mens mindre hus kler bedre mer diskré belysningsarmaturer.

Formene på lamper og andre dekorelementer kan med fordel hente inspirasjon fra husets former. Har huset mange avlange vinduer, kan det være en form å gå etter når man for eksempel skal kjøpe lamper, forklarer interiørarkitekten.

 

 

Funkis er en stram stilart med mange rette former. Disse kan man ta utgangspunkt i når man velger lamper og andre designelementer til inngangspartiet. Samtidig er jo funksjonalismen også kjent for buede former, så lamper med buede former vil også vært fint. Lamper i sort, aluminium og krom er veldig ofte et godt valg. Funksjonalismen var også kjent for en sterk fargepalett i interiøret, så vil man gjøre mer ut av inngangspartiet, kan man vurdere elementer i sterke, klare farger som stikker seg litt ut.

 

- Vibecke Caspari Nord, interiørarkitekt og retaildesigner i Mestergruppen

 

Overbygd inngangsparti

 

Et inngangsparti med overbygg er både pent og praktisk. Du slipper å stå ute i regnet mens du låser opp døren, gjestene kan holde seg tørre mens de venter på at du skal åpne, og på vinteren slipper du å måtte skyve opp ytterdøren i en halv meter med snø. I tillegg kan du skåne møbler og andre gjenstander ved å sette det under overbygget når været står på som verst.

 

Overbygg i inngangsparti på eneboligen Link fra Nordbohus
Praktisk overbygg i inngangsparti og en moderne ytterdør med glass i en flott variant av eneboligen Link.

 

La ytterdøren skille seg ut

 

Skal du designe inngangspartiet fra bunnen av, bør ytterdøren få spille en viktig rolle. Ytterdøren kan sette prikken over i-en på inngangspartiet, og nærmest være en «statement» i seg selv.

 

Oransje ytterdør og sort ytterdør fra Swedoor
Foto: Swedoor

 

 

De fleste hus kler å ha noe glass i kombinasjon med ytterdøren, slik at man får lys inn i entré. Dette gjør også huset mer innbydende. En farge på inngangsdøren er også å anbefale til de aller fleste hus, da dette gir et lekent og inspirerende uttrykk.

 

- Vibecke Caspari Nord, interiørarkitekt og retaildesigner i Mestergruppen

 

Sort ytterdør og gul ytterdør fra Swedoor
Foto: Swedoor

 

Belysning i inngangsparti

 

Har du tak over inngangspartiet, kan du velge å gå for integrert takbelysning. Dette gir en veldig fin og lun effekt. Har du ikke overbygg i inngangspartiet, kan det være pent med en dempet belysning på husveggen.

 

 

LED-belysning med bevegelsessensor anbefales i inngangspartiet. Gå gjerne for en taklampe som står i stil med huset, for å skape en helhetlig effekt. Videre bør man tenke på at det ikke blir for hvit eller kald belysning, og heller ikke for skarpt. Det skal være nok lys til å kunne låse opp døren, men ikke flomlys. Mange spotter i inngangspartiet kan oppleves masete.

 

Vibecke Caspari Nord, interiørarkitekt og retaildesigner i Mestergruppen

 

Herskapelig hus fra Nordbohus med søyler i inngangsparti
I denne varianten av den herskapelige eneboligen Orion har kunden satset på symmetri i inngangspartiet.

 

Gulv i inngangsparti

 

Når du skal velge hva du vil ha på bakken i inngangspartiet ditt, anbefaler vi at du tenker praktisk. Flis høres kanskje flott ut, men kan lett sprekke opp dersom det blir for kaldt. Når det regner på flis, er det dessuten fort gjort å skli. Steinplater kan også se lekkert ut, men kan ofte være dyrt. I de fleste tilfeller vil belegningsstein eller en liten platting i tre være det beste alternativet.

 

Spør oss om våre råd når du bygger hus

Når du bygger hus med Nordbohus, får du våre profesjonelle råd basert på mange års erfaring gjennom alle ledd av prosessen. Hos oss kan du dra nytte av verdifull fagkunnskap fra både boligrådgivere og arkitekter.

Finn inspirasjon i våre husmodeller

 

Skrevet av Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18