Hopp til hovedinnhold
Lystig interiør

Møblere ditt nye hjem? Les disse tipsene først!

En dag står du der kanskje, med et helt blankt lerret i form av et flunkende nytt hus. Den følelsen kan bare ikke beskrives. Du får muligheten til å gjøre det mange drømmer om: å innrede hjemmet ditt helt på nytt. Men før du setter den første spikeren i de nymalte gipsplatene eller går berserk på møbelbutikken, kan du kanskje ha nytte av å lese tipsene nedenfor.

1. Velg tidløst og høy kvalitet på de større investeringene

Sofa, spisegruppe, senger og integrerte garderobeskap er eksempler på møbler vi sjelden bytter ut. Her kan det lønne seg å gå for relativt nøytrale produkter av høy kvalitet, som vil tåle mye bruk og som du ikke vil gå lei av med en gang. På lang sikt vil dette gagne både lommeboka og miljøet.

Når det kommer til farger, kan du gjøre lurt i å velge nøytrale, dempede toner som grå, brun, beige eller sort. Velg kvalitetstekstiler som tåler daglig bruk uten å bli nuppete og falmet. Sett gjerne farge og særpreg på rommet med artikler som enkelt kan byttes ut når du går lei, som putetrekk, vaser og planter.

Oversikt interiør, spisestue

Dempede fargetoner og tidløse møbler dominerer spisestuen i denne illustrasjonen av eneboligen Oversikt. Et grønt pledd gir farge og personlighet til rommet.

2. Velg størrelse etter rommet

Husk å ta mål av rommet før du begynner å handle møbler. Du vil oppnå bedre harmoni dersom du velger møbler i en størrelse som passer med rommet.

Store rom tåler brede og dype møbler godt, mens små rom med fordel kan innredes med mindre og mer kompakte møbler. En enorm sofa i en nokså liten TV-stue kan virke litt voldsomt. Kanskje finnes den samme sofaen i en variant som er mindre dyp, eller uten den ene sjeselongen? Spør de som jobber på butikkene om hvilke muligheter som finnes for hvert møbel. Møbler kan veldig ofte tilpasses!

Samspill interiør

To dype tresetere og et stort gulvteppe kommer til sin rett inn i den romslige stuen med mønt himling i eneboligen Samspill.

3. Tenk praktisk og funksjonelt

Når du skal innrede ditt nye, flotte hus, er det lett å falle for fristelsen og kjøpe møbler som egentlig er mer til pynt enn til praktisk bruk. Det er alltid lurt å skille mellom dekormøbler og bruksmøbler.

De møblene som fanger blikket ditt først, er ikke nødvendigvis de mest tidløse eller praktiske møblene i hverdagen. En lenestol uten armlener kan være både trendy og flott, men den er ikke spesielt behagelig å sitte i. Den sorte TV-benken du så i boligmagasinet hos frisøren er fin på avstand, men i et hvilket som helst hus vil støv bli mer synlig på sorte møbler. En sofa i ull kan virke god når du prøvesitter den i butikken, men irritere huden når du sitter i den i t-skjorte hjemme.

Se for deg hvordan og hvor mye de ulike møblene i huset ditt vil bli brukt i løpet av en dag, og velg deretter.

Opal interiør, stue

En lys beige sofa, som vist her i den herskapelige eneboligen Opal, kan være fin å se på – men kanskje bare de to første dagene, dersom du har kjæledyr eller små barn i hus.

4. La gardinene heve romfølelsen

Gardiner har en viktig funksjon for både lunhet, akustikk, varme, solskjerming og demping av innsyn. Det er ikke lenger slik at gardiner bare kan henges på en tradisjonell gardinstang. I dag finnes det utrolig mange flotte og diskré gardinoppheng, som for eksempel takskinner.

Ved å henge gardinene dine høyere og bredere enn vinduene dine, kan du skape en illusjon av et høyere rom og et større vindu. Du unngår også å dekke for daglyset og utsynet når du ikke trenger det.

Komplett interiør, spisestue, kjøkken

Lyse, høye gardiner i eneboligen Komplett gir en illusjon av et høyere tak og et større rom.

5. Bo litt i huset før du henger opp kunst

Når du flytter inn i ditt flunkende nye hus, er det viktig å få tid til å bli kjent med det. Du vet sannsynligvis ikke hvordan sollyset treffer veggene i løpet av dagen, eller hvordan belysningen du har valgt vil lyse opp hvert ulike rom.

For mange sitter det langt inne å slå den første spikeren i veggen, mens andre er ivrige etter å få alt på plass. Vi anbefaler at du bor deg litt inn i huset og blir ordentlig kjent med fargene og lysforholdene i de ulike rommene før du henger opp bilder og kunst på veggene. Dette kan spare deg for både unødvendige kjøp og merarbeid.

Kvadrat interiør, stue med peis

Et annet tips er å la kunsten hvile på gulvet eller på en kommode der du vurderer å henge det, som vist her i eneboligen Kvadrat. Etter kort tid vil du finne ut om du ønsker å henge kunsten her permanent.

Drømmer du om å bygge nytt hus?

Vi i Nordbohus har bygd tusenvis av hus for våre kunder. Vi har kompetanse og erfaring på veldig mange forskjellige områder av boligbygging og innredning. Vi er her for å gi deg gode råd gjennom hele prosessen.

Avtal en prat med din nærmeste forhandler

Relaterte artikler

Hos oss lærer tømrerlærlinger å bygge trygge og inspirerende boliger"

Med noen av landets mest fornøyde kunder, tar også Nordbohus Skien sitt ansvar for å utvikle fremtidens tømrere på alvor. Gjennom systematisk opplæring og veiledning av lærlinger som Mathias, sørger de for at kundene får trygghet og inspirasjon i sin boligbyggeprosess også i fremtiden. I denne artikkelen får du innblikk i hva Mathias, en erfaren tømrerlærling hos Nordbohus, legger vekt på som avgjørende for å levere kvalitetsarbeid. Fra praktiske ferdigheter på tvers av fag, til utviklingen av arbeidsmoral og effektivitet - Mathias deler sine beste råd som kan gi trygghet og inspirasjon til alle som vurderer å bygge bolig med Nordbohus Skien. Nordbohus' satsing på opplæring og veiledning av lærlinger er en viktig faktor for at kundene deres kan føle seg trygge gjennom hele byggeprosessen. Les videre for å få Mathias' førstehåndsperspektiv på hva som skaper kvalitet og faglig stolthet i tømrerbransjen.

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.

Slik bygger du drømmehuset på budsjett

Slik bygger du drømmehuset på budsjett

Drømmer du om å bygge ditt eget hjem, men er bekymret for kostnadene? Fra smart planlegging til valg av husmodell og innredning – oppdag hvordan du kan skape ditt drømmehjem uten å tømme hele bankkontoen.