Veranda på hus med fantastisk utsikt

Slik klargjør du uteområdene dine for sommeren

Våren kom litt senere enn bestilt i år, men endelig er den her! Nå frister det kanskje å løpe rett i boden, hente fram hagemøblene og starte pyntingen, men det lureste du gjør er å begynne med grunnlaget. Gjør du den kjedelige jobben først, vil du få et penere og mer holdbart resultat som du kan nyte gjennom hele våren, sommeren og høsten.

Gi terrassen en solid vårrengjøring

En terrasse som har stått ubrukt gjennom hele vinteren har sannsynligvis fått litt slitasje og skitt på overflatene siden sist. Du kan med fordel rengjøre terrassen hvert år, men du trenger bare å beise eller olje den annethvert år.

Se etter løs maling på vinduskarmer og rekkverk og vurder om du skal gi de et nytt strøk med maling. Det er helt avgjørende med et godt grunnarbeid om disse skal holde seg fine år etter år.

Platting foran hus bygd av Nordbohus
Husk også å ta vare på plattingen på den siden av huset du ikke nødvendigvis tilbringer mest tid.

Les også: Våre beste tips når du skal beise terrassen

 

 

Skap en hyggelig frisone for hele familien

Når rengjøringen og vedlikeholdsarbeidet er utført, kan du starte pyntingen med god samvittighet. Før du setter frem hagemøbler, hengekøye, parasoll, grill, trampoline og alt annet du har tenkt å bruke, kan det være lurt å vaske vekk støv, skitt og eventuell rust som kan ha samlet seg opp i løpet av vinteren.

Skal du gå til innkjøp av nye hagemøbler, er det viktig å tenke både bruk og klima. Bor du i et område med mye vind, bør du for eksempel velge en parasoll med en tyngre fot. Er det mye nedbør, kan det være lurt å velge et værbestandig materiale på hagemøblene. Husk også å sette putekassen med åpningen vekk fra vinden. Da unngår du at vinden blåser opp åpningen hvis det kommer noen dager med ruskevær.

Terrasse foran hvitt hus med stor plen

 

Har du vurdert å montere markiser?

Det er som regel mer kostbart enn en frittstående parasoll, men den tar mindre plass og du slipper å tenke på å bære den inn og ut mellom sesongene, eller at du må ta den ned når det blåser.

Les også: Slik bygger du et hus du vil tilbringe sommerferien i

 

Gjør inngangspartiet pent til våren

I løpet av vinteren har sannsynligvis skitne sko og ruskete vær satt sitt preg på både dør, vegger, dørmatte og underlag i inngangspartiet. Nå er tiden inne for å finne frem høytrykkspyleren og få det rent og pent igjen.

Inngangsparti i variant av ferdighuset Samspill fra Nordbohus
Flott inngangsparti i variant av vår bestselgende enebolig, Samspill, levert av Nordbohus Byggmester Arild Andersen.

Les også: Slik skaper du et innbydende inngangsparti

 

Gi litt kjærlighet til kledning og mur

Når du skal bygge hus eller skifte kledning, gjør du lurt i å velge mest mulig vedlikeholdsfrie materialer. Men selv de mest vedlikeholdsvennlige fasader vil kreve litt kjærlighet av og til. Spyl skånsomt over kledningen for å få vekk det verste av skitt og smuss. Trenger den å males, beises eller oljes, er våren rett tid å gjøre det på. Vask også vekk skitt og eventuell mose som har festet seg på grunnmuren.

Arkitekttegnet hus levert av Nordbohus
Funkisvilla med flott uteområde levert av Nordbohus Follo Bygg og Eiendom.

 

Vask vinduer og dører

Når vinduene skal rengjøres til våren, bør du vaske både glass og karmer utvendig. Husk å ikke vaske i når solen skinner på vinduene, da dette kan føre til at vaskemiddelet tørker for fort og skaper skjolder. Selv om det kanskje ikke er noe du tenker over i hverdagen, bør du også vaske selve dørene, da det legger seg mye skitt her. Du vil sannsynligvis bli overrasket over forskjellen!

Hvit fasade med sorte vinduskarmer på hus fra Nordbohus
En lys fasade med mange vindusflater krever gjerne litt ekstra rengjøring, som på dette arkitekttegnede huset levert av Nordbohus Asker og Bærum.

 

Klargjør grøntarealene dine

Vår er sesongen for blomstring, så nå bør du sørge for gode vekstforhold for både plen, busker og blomsterbed. Luk vekk ugress, fjern løv fra plenen, beskjær sjenerende grener fra trær og busker, stuss hekken og plant noen friske nye blomster i bedene.

Mange opererer etter en uskreven regel om at man ikke bør sette frem blomster i potter før 17. mai, da temperaturen i Norge er uforutsigbar. Det kan det være greit å ha i bakhodet før du svir av hundrelappene på blomsterbutikken.

Moderne hus med stor plen
Flotte grøntområder rundt enebolig levert av Nordbohus Follo Bygg og Eiendom.

 

Går du med planer om å bygge eller kjøpe ny bolig til våren?

Ta en titt på husmodellene våre, eller se boligene våre forhandlere har til salgs akkurat nå. Ta gjerne kontakt med din nærmeste forhandler for en uforpliktende prat om mulighetene som finnes for å bygge hus eller kjøpe bolig der du vil bo.

Se vår digitale huskatalog

 

Skrevet av Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18