Eneboligen Nova - lever som kongelige på Borgen

For Lars og Kristin er hverdagslykken å kunne senke skuldrene når de kommer innenfor døren hjemme. Det kan de i sitt spesialtilpassede Nova på Kjonebråten ved Asker.

Tomten har de hatt siden 1998, men fokuset i årene etter var å etablere et hyggelig lite nabolag på populære Borgen. -Nå er alle naboene kundene mine, sier eier av Nordbohus Asker og Bærum, Lars Kristian Hoff og ler. Det har gått smertefritt det, altså. Til og med naboen bak, som er avhengig av at Lars og Kristin ikke har gardiner i toppetasjen for å kunne se gjennom deres hus og innover Oslofjorden mot Holmenkollen, er tilfreds med tingenes tilstand. Å se til Oslo fra Asker er kanskje mer et privilegium enn en selvfølge, og Lars og Kristin har dessuten ingen planer om å begrense utsikten. -Det er faktisk det eneste jeg har tenkt litt på i etterkant at kunne vært gjort annerledes: Enda litt større vinduer her oppe, sier Lars.

De har det godt der oppe i høyden. Borte fra byen, borte fra kjas og mas. Om de vil, kan de også distansere seg fra været, selv med en fasade så preget av vinduer. -Det er direkte adkomst fra kjelleren og inn i garasjen, og all oppvarming av huset skjer med bruk av jordvarme, forklarer Lars.

Holder seg i form

Litt uvanlig er det jo, å selge leiligheten og kjøpe hus når man nærmer seg 60. Men verken Lars eller den litt yngre Kristin synes å ha grunn til å frykte årene – de er begge glade i å trene og være aktive, og fire etasjer med trapper mellom er heller ikke noe som spiller negativt inn på aldringsprosessen. -Det er dessuten en del bakker opp hit i høyden, som vi kan bli enda flinkere til å bruke til og fra Asker og hjem, innrømmer Lars. De flyttet inn i sitt Nova i 2013, men anser seg fremdeles ikke som ferdig. Ekteparet er begge like interesserte i interiør, og de mener brikker faller på plass litt etter litt ettersom det føles naturlig. -Det er feil å spare på interiøret i et sånt hus, når vi finner noe som passer, så går vi for det, sier bodøværingen som flyttet til Østlandet på midten av 80-tallet.

Tar ansvar for kjøkkenet

I alle gjennomtenkte hjem har eierne et visst kjærlighetsforhold til hver sine rom. På Kjonebråten er det i første omgang kjøkkenet som er høyt oppe på Lars’ prioriteringsliste. -Det er min oppgave å holde steinplata på kjøkkenbenken ren, sier han og nevner subtilt et par yngre familiemedlemmer som er hakket mindre opptatt av å pusse kjøkkenbenken enn far i huset. Sigdal-kjøkkenet (ekstern lenke) med glansede fronter er hver dag arena for kaffepressing. Denne nytes i designerte second hand-stoler som Kristin, butikksjef i Fretex, kjempet for å få i hus. -Jeg syntes de var fæle og kunne ikke forstå hvordan de skulle passe i et funkishus. Nå er det kanskje favorittstedet mitt å sitte, vedgår Lars.

rSAM_2399_web1185.jpg

Hverdagslykke på 300 kvm

Med nesten 300 kvadratmeter bruksareal over to hele og to halve etasjer, takterrasse og solforhold fra 04 til 22.30 på det beste, ser Lars og Kristin frem til mange gode år i sitt spesialtilpassede kataloghus, Nova. Med Vardeborg gård som nærmeste nabo, har de dyrkamark like utenfor kjøkkendøra og alle forhold til rette for å senke skuldrene. -Hverdagslykke for meg er at det føles som en landing å komme hjem. Det blir nesten som å komme på ferie, og det har ikke endret seg på tre år, avslutter Lars.

22.11.2016
Skrevet av Charlotte Karlsen

Finn forhandler