Hopp til hovedinnhold
Mikrohus. Foto Tinyhousebuild-REX Shutterstock editorial

I trendbildet: minihus

Minihus, eller mikrohus, er små hus som inneholder kun de mest nødvendige funksjonene, men som likevel gir deg de mange fordelene med å bo i en enebolig.

Har tatt markedet med storm

Minihus har den siste tiden blitt svært populære. I en tid med høye priser og pressende rente, kan det være fordi en liten enebolig er billigere å bygge enn et stort hus. Med lite tilgang på sykehjemsplasser, kan det også være at den eldre delen av befolkningen velger å bygge minihus på ett plan for å kunne bo hjemme lengre. Et ønske om å redusere klimaavtrykk er også noe som motiverer til å bygge mindre boliger.

Hva er forskjellen på et lite hus og et mikrohus?

Direktoratet for byggkvalitet har definert mikrohus som frittliggende boliger med et bruksareal på inntil 30 kvadratmeter.

Dette er hus som passer for enslige eller par som ikke har behov for mye plass. I et slikt minihus får du bare plass til det helt nødvendige, og for noen er det helt ypperlig.

Våre små ferdighus

Gjennom våre mange år som boligleverandør har vi erfart at de fleste av våre kunder har behov for et bruksareal på minimum 50 m2 i boligene sine. I vår huskatalog finner du derfor ingen mikrohus per definisjon, men alle våre hus kan bygges som miniversjoner.

Vi har også flere små husmodeller, som blant annet Varig og Festlig.

Eneboligen Varig fra Nordbohus

Eneboligen Varig er den minste eneboligen i huskatalogen vår, med et bruksareal på 85,5 m2.

Eneboligen Festlig fra Nordbohus

Eneboligen Festlig har et bruksareal på 107 m2 fordelt over sin unike form.

Eneboligen Auriga fra Nordbohus

Eneboligen Auriga er en av våre kundefavoritter gjennom årene. Dette huset har et bruksareal på 113 m2.

Les også: Bygge hus på ett plan

Samspill Mini – en av våre kundefavoritter

Atriumhuset Samspill var vår bestselgende enebolig i 2022. Denne boligen har i flere runder blitt bygd i mindre versjoner, da ikke alle har behov for det opprinnelige bruksarealet på 241,1 m2.

Finner du en husmodell du liker i huskatalogen vår, er det med andre ord fullt mulig å bygge det i tilpasset størrelse.

Se huskatalogen vår

En mindre versjon av Samspill, bygd av Nordbohus Byggmester Arild Andersen.

En mindre versjon av Samspill, bygd av Nordbohus Byggmester Arild Andersen.

Samspill Mini levert av Nordbohus Follo Bygg & Eiendom.

Samspill Mini levert av Nordbohus Follo Bygg & Eiendom.

En mindre versjon av eneboligen Samspill, bygd av PEAB Nordbohus Skien.

Nok en mindre versjon av eneboligen Samspill, bygd av PEAB Nordbohus Skien.

Les også: Samspill Mini – en drøm av et hus i tilpasset størrelse

Fordeler med små hus

  1. Lavere byggekostnader
  2. Kortere byggetid
  3. Lavere oppvarmingsutgifter
  4. Mindre areal å vedlikeholde
  5. Med alt på ett plan kan du bo der lengre
  6. Du får fleksibiliteten til en enebolig, men størrelsen til en leilighet. Og du kan alltids bygge på huset senere!

Hva koster det å bygge et lite hus?

Prisen for å bygge et hus avhenger av mye mer enn bare størrelsen, men størrelsen er en viktig faktor. Som hovedregel er det billigere å bygge et mindre hus enn et stort hus, sett at stedet det skal bygges og byggematerialene er de samme.

Du kan se prisen for å bygge alle våre husmodeller ved å registrere deg som bruker på våre nettsider. Ta kontakt med din nærmeste forhandler for å få pris på en tilpasset versjon av din favoritt fra huskatalogen eller andre boliger fra arkivet vårt.

Finn din nærmeste forhandler

Relaterte artikler

Hos oss lærer tømrerlærlinger å bygge trygge og inspirerende boliger"

Med noen av landets mest fornøyde kunder, tar også Nordbohus Skien sitt ansvar for å utvikle fremtidens tømrere på alvor. Gjennom systematisk opplæring og veiledning av lærlinger som Mathias, sørger de for at kundene får trygghet og inspirasjon i sin boligbyggeprosess også i fremtiden. I denne artikkelen får du innblikk i hva Mathias, en erfaren tømrerlærling hos Nordbohus, legger vekt på som avgjørende for å levere kvalitetsarbeid. Fra praktiske ferdigheter på tvers av fag, til utviklingen av arbeidsmoral og effektivitet - Mathias deler sine beste råd som kan gi trygghet og inspirasjon til alle som vurderer å bygge bolig med Nordbohus Skien. Nordbohus' satsing på opplæring og veiledning av lærlinger er en viktig faktor for at kundene deres kan føle seg trygge gjennom hele byggeprosessen. Les videre for å få Mathias' førstehåndsperspektiv på hva som skaper kvalitet og faglig stolthet i tømrerbransjen.

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.

Slik bygger du drømmehuset på budsjett

Slik bygger du drømmehuset på budsjett

Drømmer du om å bygge ditt eget hjem, men er bekymret for kostnadene? Fra smart planlegging til valg av husmodell og innredning – oppdag hvordan du kan skape ditt drømmehjem uten å tømme hele bankkontoen.