Hopp til hovedinnhold
Kallevig eksteriør

Hva koster det å bygge hus?

Lurer du på hva det egentlig koster å bygge et helt nytt hus? Totalsummen for å bygge et hus avhenger av flere ulike faktorer. Vi er opptatt av å gi deg som kunde et mest mulig realistisk prisbilde, da pris naturlig nok er en helt avgjørende faktor for de fleste.

Finn prisene for våre husmodeller på nett

Visste du at du kan registrere deg på våre nettsider og få opp lokale priser på våre ulike husmodeller? Ettersom prisene for å bygge et hus vil variere etter geografisk plassering, vil dette gi deg det mest realistiske prisanslaget.

Registrer deg som bruker og gå til husoversikten for å finne en husmodell du liker. Du vil da få opp prisen for å bygge boligen med din lokale Nordbohus-forhandler. Prisen som vises inkluderer alt av standardvalg i boligen. Den inkluderer ikke tilpasninger, kommunale avgifter, tomtetekniske arbeider eller grunnarbeider. Mer detaljert informasjon om hva prisen inkluderer finner du i leveransebeskrivelsen, som du får tilgang til når du oppretter bruker.

Atriumhus Lystig

Atriumhuset Lystig er en tidløs og praktisk livsløpsbolig for deg som vil bygge et hus du kan bo i lengst mulig.

Dette påvirker prisen

Type prosjekt

Bygger du hus med Nordbohus, finnes det tre veier til mål. Du har følgende alternativer:

  • Bygge et ferdighus slik det er presentert i husoversikten vår.
  • Velge et ferdighus fra husoversikten vår og gjøre store eller små tilpasninger på det.
  • Tegne ditt eget hus, eventuelt ved hjelp av arkitekt, og bygge en arkitekttegnet enebolig.

Å bygge et ferdighus vil som regel være det rimeligste alternativet, da dette er boliger hvor det meste av forarbeidet allerede er gjort. Jo færre tilpasninger, jo lavere pris. Et arkitekttegnet hus er som regel alltid den dyreste veien å gå.

Arkitekttegnet hus, Strengereid

Et arkitekttegnet hus, som dette, gir en helt unik bolig som ingen har maken til. Totalsummen vil med stor sannsynlighet bli høyere, men for mange er dette den rette veien å gå for å få dekt alle sine behov.

Les også: Ferdighus – pris, husmodeller og tilpasningsmuligheter

Husmodell

Prisen for å bygge hus avhenger i stor grad av husmodellen du velger. Det er ikke nødvendigvis slik at større betyr dyrere. Prisen for en husmodell avhenger like så mye av byggestil, materialer og innredning.

Se alle våre husmodeller

Ferdighuset Atlas

Ferdighuset Atlas er ett av de nyeste tilskuddene i huskatalogen vår.

Les også: Våre tre mest populære husmodeller i 2023

Tilpasninger

Dersom du ønsker å gjøre egne tilpasninger på et ferdighus, som for eksempel å justere på planløsningen eller bygge en ekstra veranda, vil dette gi en annen pris enn et uendret ferdighus. I disse tilfellene anbefaler vi å ta kontakt med din lokale forhandler for å få et mest mulig realistisk prisbilde.

Mindre versjon av eneboligen Samspill

Her valgte kunden å bygge en mindre versjon av kundefavoritten Samspill, da de ikke hadde behov for all plassen i den opprinnelige plantegningen.

Tilvalg

Når du bygger hus med oss, står du fritt til å gjøre tilvalg på de aller fleste områder. Det kan for eksempel være du ønsker royalimpregnert kledning, laminat i stedet for parkett, eller en utvidet kjøkkenpakke. Tilvalgene kan gjøre totalprisen både lavere og høyere, alt etter hva du velger.

Auriga interiør

Gå for spiler i taket eller en sterk og unik farge på kjøkkeninnredningen, som vist her i eneboligen Auriga.

Grad av ferdigstillelse

Grad av ferdigstillelse innebærer hvor mye av jobben du ønsker å overlate til oss. Noen ønsker å trekke ut deler av leveransen og for eksempel legge gulv, male eller montere kjøkken selv. Dette vil også påvirke totalsummen på boligen din. I noen tilfeller kan du spare penger ved å gjøre deler av jobben selv, men dette forutsetter at du har kompetanse på området.

Les også: Slik bygger du drømmehuset på budsjett

Finn pris på nett – gjør tilpasninger hos forhandler

Ønsker du å få et helt konkret tilbud på å bygge drømmehuset ditt, anbefaler vi at du tar kontakt med din lokale forhandler. I møte med forhandler kan du gjøre store og små endringer, slik at huset blir perfekt for nettopp deg. Din lokale forhandler hjelper deg gjerne med å finne tomt, og du vil få mange gode råd fra noen som kjenner ditt område.

Finn din lokale forhandler og avtal et møte

I mellomtiden kan du finne inspirasjon i vår digitale huskatalog.

Finn forhandler

Relaterte artikler

Hos oss lærer tømrerlærlinger å bygge trygge og inspirerende boliger"

Med noen av landets mest fornøyde kunder, tar også Nordbohus Skien sitt ansvar for å utvikle fremtidens tømrere på alvor. Gjennom systematisk opplæring og veiledning av lærlinger som Mathias, sørger de for at kundene får trygghet og inspirasjon i sin boligbyggeprosess også i fremtiden. I denne artikkelen får du innblikk i hva Mathias, en erfaren tømrerlærling hos Nordbohus, legger vekt på som avgjørende for å levere kvalitetsarbeid. Fra praktiske ferdigheter på tvers av fag, til utviklingen av arbeidsmoral og effektivitet - Mathias deler sine beste råd som kan gi trygghet og inspirasjon til alle som vurderer å bygge bolig med Nordbohus Skien. Nordbohus' satsing på opplæring og veiledning av lærlinger er en viktig faktor for at kundene deres kan føle seg trygge gjennom hele byggeprosessen. Les videre for å få Mathias' førstehåndsperspektiv på hva som skaper kvalitet og faglig stolthet i tømrerbransjen.

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.

Slik bygger du drømmehuset på budsjett

Slik bygger du drømmehuset på budsjett

Drømmer du om å bygge ditt eget hjem, men er bekymret for kostnadene? Fra smart planlegging til valg av husmodell og innredning – oppdag hvordan du kan skape ditt drømmehjem uten å tømme hele bankkontoen.