Lys opp hagen og gårdsplassen!

Med bruk av utelys i hagen og på gårdsplassen din kan du skape fantastisk stemning og gode brukssoner som varer gjennom både vinter og sommer.

Vi bor i et land som er mørkt store deler av året, og hvis man er opptatt av å få valuta for pengene sine når det kommer til gode bruksarealer på sin egen tomt, er det definitivt verdt å installere gode utelys som ikke bare lyser opp gangvei og passasjer, men som også definerer soner og framhever uterommet på en spesiell måte.

Lys i stein

Asak Miljøstein AS er en norsk bedrift som leverer ulike typer belegningsstein, heller, mur og belysning til bruk i hage og gårdsplass, og er en leverandør som Nordbohus via Mestergruppen har samarbeidet med i flere år. Produksjonen skjer fordelt på 5 fabrikker landet over, og sikrer at din lokale Nordbohusforhandler har tilgang til det du ønsker deg.

LES MER: Her finner du Asak Miljøstein AS

Integrert lys i mur krever planlegging

Administrerende direktør i Asak Miljøstein AS, Hanne Sønsteby, forteller at man kan installere in-lite både når man planlegger en ny hage, og i en allerede eksisterende en. Den eneste forskjellen er at det er lettere å innpasse lyskilder i stein og mur hvis man gjør det fra start av.

Lys i mur

- En lysplan er fint å ha når man designer trapp eller mur, for da kan vi på våre fabrikker ferdigborre hull i betonghellene og belegningssteinen du skal bruke, slik at alt kan monteres sammen, klappet og klart, sier Hanne.

Hvis man har en eksisterende hage, hva fungerer best da?

- Da kan man bruke en in-lite slynge som man plugger i vanlig stikkontakt, og styrer fra en app på mobilen sin. På slyngen klipser man på lyskildene, og da er det bare fantasien som setter begrensinger på hvor du kan plassere lyset; mellom planter, som lyskaster mot trær, rundt møblement, henges på veggen og mye mer. In-lite slyngen er også veldig fleksibel, og kan skjøtes på for å forlenges, understreker Hanne.

LES MER: Se Asak Miljøstein AS sin In-lite inspirasjonsguide her

Elegant utebelysning

Lag elegante soner med lys

Hanne anbefaler videre at man tar en gjennomgang av utearealene sine for å definere hva som er praktisk belysning, og hva som er hyggelig belysning.

- Praktisk belysning som mange gjerne har bruk for kan for eksempel være en lysmarkering av gangpassasje, trapper, inngangsparti, ved sykkelstativ eller der hvor man har søppeldunkene sine. Videre kan hyggelig belysning være av trær og busker, blomsterbed, sitteområder, fasade og svømmebasseng.

Lys i mur kveld

Hele huset er blitt et bruksområde

Hanne poengterer at vi siden tidenes morgen ved hjelp av lys har laget gode brukssoner inne i husene våre, men at vi nå etter en pandemi og mye tid hjemme gjør at vi har blitt flinkere på å se helheten av det vi eier.

Lys i gulv på terrasse

- Vi bruker nå uterommet så mye som mulig, og da vil vi gjerne ha det like fint ute som inne, sier Hanne.

Hun poengterer videre at man ikke trenger stort hus og tomt for å skape en stemningsfull eleganse rundt veggene sine:

- Uansett hvilken størrelse man har på eiendommen sin, så vil bruk av lys gi en lun,  elegant og herskapelig følelse sommer som vinter.


Skrevet av Kathrine Krane, Bennett Reklamebyrå
Foto: ASAK Miljøstein

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18