Hopp til hovedinnhold
Vinterhage

Vinterhagen – ditt nye favorittrom!

Hos Nordbohus kan du individuelt tilpasse våre hus eller få huset ditt arkitekttegnet slik du vil ha det. Så hvorfor ikke bygge en vinterhage når du først er i gang?

Hvorfor ha en vinterhage?

En vinterhage gjør huset større, gir deg et ekstra bruksrom, samt forlenger hagesesongen betraktelig. Her kan du nyte å være «utendørs» gjennom alle årets årstider, så lenge du tilrettelegger for det når du bygge vinterhagen. Tenk langsiktig bruk og ta smarte avgjørelser vedrørende for eksempel varme i gulv, isolerte vegger og godt isolerte vinduer.

Velg å isolere

Vinterhagen kan i motsetning til sommerstue brukes hele året hvis man velger å fullisolere den. En varmelampe vil hjelpe litt på temperaturen i en uisolert vinterhage, men man får best anvendelse av rommet ved å isolere det. Mange velger å installere gulvvarme og isolasjonsglass som sørger for å tette bygget, og det er nettopp dette som gjør at du kan bruke vinterhagen uansett sesong.

Les mer om energieffektive løsninger fra Glava

Smarte løsninger

I tillegg til å velge varme og solide glass, er også materialvalg, vindusutforming og farger viktig å tenke gjennom med tanke på å skape noe som både er spennende, fint å se på, og som sørger for at vinterhagen blir så bra som den kan bli. Tenk også over den totale planløsninger for huset ditt også, og still deg selv spørsmål som: skal vinterhagen ligge i kontakt med kjøkkenet? Ønsker jeg at det skal være et toalett i umiddelbar nærhet? Skal det være en utvidelse av stuen?

Herlig vinterhage med skyvedører og nær tilknytning til øvrige uteplasser.

Herlig vinterhage med skyvedører og nær tilknytning til øvrige uteplasser.

Helårshage med dyrkemuligheter

Ikke bare forlenger du «utesesongen» for deg selv og familien, du kan også holde flere typer planter i live gjennom vinteren med en vinterhage. Planter som fargerike Bouganvilla, lavt voksende palmer, eller frukttrær med appelsin og fersken er flotte skuer i en vinterhage.

En vinterhage er også et perfekt sted for en ordentlig urtehage. Glem tørket rosmarin og persille – her kan du servere friske blad rett fra kilden. Ikke bare ser det flott ut med terrakotta-potter med urter – det dufter også nydelig fra slike matplanter.

Flott vinterhage i stilige boliger.

Flott vinterhage i stilige boliger. Bygd for å vare av Nordbohus Kongsvinger. Her er vinterhagen rett utenfor stue, og blir således en naturlig utvidelse av oppholdsarealet.

Gjør det hjemmekoselig

Her i det kalde nord kan man ikke forvente alltid å forvente strålende sommerdager, ei heller tørre, hvite vintre. Vi får ofte en ting imellom, og da er det greit å ha et eget sted man kan «flykte til» når været ikke gjør seg.

Gjør det koselig i vinterhagen ved å henge opp en hammock, plassbygg en sofa, legg fram puter og heng opp lyslenker om du vil. Sett også fram duftlys, eller gå for et fargerikt akvarium. Om vinteren kan man sove under stjernene, eller bygge snølykter man kan beskue fra en varm og lun vinterhage. Det er lite som skal til for å skape en perfekt avslappingsoase.

Finn din nærmeste Nordbohus forhandler

Relaterte artikler

Hos oss lærer tømrerlærlinger å bygge trygge og inspirerende boliger"

Med noen av landets mest fornøyde kunder, tar også Nordbohus Skien sitt ansvar for å utvikle fremtidens tømrere på alvor. Gjennom systematisk opplæring og veiledning av lærlinger som Mathias, sørger de for at kundene får trygghet og inspirasjon i sin boligbyggeprosess også i fremtiden. I denne artikkelen får du innblikk i hva Mathias, en erfaren tømrerlærling hos Nordbohus, legger vekt på som avgjørende for å levere kvalitetsarbeid. Fra praktiske ferdigheter på tvers av fag, til utviklingen av arbeidsmoral og effektivitet - Mathias deler sine beste råd som kan gi trygghet og inspirasjon til alle som vurderer å bygge bolig med Nordbohus Skien. Nordbohus' satsing på opplæring og veiledning av lærlinger er en viktig faktor for at kundene deres kan føle seg trygge gjennom hele byggeprosessen. Les videre for å få Mathias' førstehåndsperspektiv på hva som skaper kvalitet og faglig stolthet i tømrerbransjen.

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.

Slik bygger du drømmehuset på budsjett

Slik bygger du drømmehuset på budsjett

Drømmer du om å bygge ditt eget hjem, men er bekymret for kostnadene? Fra smart planlegging til valg av husmodell og innredning – oppdag hvordan du kan skape ditt drømmehjem uten å tømme hele bankkontoen.