Hopp til hovedinnhold
Oppgrader uteområdet så vel som hyggenivået

Ting du kan gjøre med hus og hage i sommer

Årets hjemmesommer gir tid og rom for å gjøre mye med hus og hage – ting du kanskje ikke ellers har tid til å gjøre. Her er våre forslag på nevenyttige aktiviteter som oppgraderer uteområdet ditt så vel som hyggenivået.

Bygg soner i hagen

Ingenting er bedre enn en hage og uteområde som kan dekke flere behov for mange ulike mennesker. Et tips er derfor å lage ulike «soner» i hagen. Finn fram snekkeren i deg og bygg deg noe – enten fra bunn, eller ved å snakke med en av våre Nordbohusforhandlere.

Hva med å bygge en dukkestue for de minste, eller en bålgrop hvor ungdommene kan samle gjengen på kveldstid? Eller en luftig og flott pergola hvor de voksne kan nyte roen, eller invitere gjester på sommermiddag? Om terassen er sliten kan man enkelt bygge en ny selv, eller lage en platting på et sted i hagen som står tomt.

Hage med flere ulike soner

Er dette din drømmehage, med flere ulike soner?

Grønt liv

Er du heller typen som har grønne fingre og liker å stelle med plantevekster? Da kan du lage deg blomsterbed, plante frukttrær eller kanskje sette ned en hekk?

En egen kjøkkenhage utendørs er heller ikke å forakte – urter og spiselige vekster er ikke bare nyttige for matlagingen, de ser også flotte ut i hagen. En fin mulighet er å plante i en pallekarm. Disse finner du hos de ulike hagesentre.

Om du ønsker å ta det opp et hakk kan du kjøpe deg et drivhus og jobbe med vekster som trives der, som tomater, agurker og chili.

Flere tips? Skap et hyggelig inngangsparti

Bjørn bygger plen

Vår mann Bygger-Bjørn får fart på plenrullene med ferdigplen!

Generell oppussing

Om hagen allerede er slik du vil ha den kan du jo bruke litt tid på generell oppussing. Hva med å male hagemøblene i en annen farge? Ta også en titt på vinduskarmene i samme slengen, de bør alltid være topp vedlikeholdt. Hvis du vil gjøre store endringer kan du alltids beise huset – bare å husk å vask det først, og ikke mal når sola skinner sterkt på huset.

Tips: Fasadevask - slik vasker du hus av tre utvendig

Tips: Hvor ofte bør du male hus utvendig

Det er selvfølgelig også viktig å kose seg, så gjør det så hyggelig som mulig rundt deg og nyt sola de dagene den skinner.

Finn forhandler

Relaterte artikler

Lys opp hagen og gårdsplassen!

Lys opp hagen og gårdsplassen!

Med bruk av utelys i hagen og på gårdsplassen din kan du skape fantastisk stemning og gode brukssoner som varer gjennom både vinter og sommer.

Våre beste tips når du skal beise terrassen

Våre beste tips når du skal beise terrassen

I Nordbohus er vi opptatt av at ting skal vare. Skal vi først bruke tid og penger på noe, vil vi gjøre det ordentlig. For å oppnå et flott resultat som varer lenge, må du velge rett kvalitet. Dette gjelder ikke bare når du skal bygge hus, men også når du for eksempel skal beise terrassen. Vi gir deg våre beste tips til hvordan du får terrassebeisen til å holde seg fin lengst mulig!

Skap et hyggelig inngangsparti

Det legges stadig mer vekt på design og kvalitet, og valget av ytterdør er med på å gi huset identitet og karakter. Ytterdøren blir smykket som ønsker deg, venner og familie velkommen.