Hopp til hovedinnhold
Lys i utetrappen

Lys opp hagen og gårdsplassen!

Med bruk av utelys i hagen og på gårdsplassen din kan du skape fantastisk stemning og gode brukssoner som varer gjennom både vinter og sommer.

Vi bor i et land som er mørkt store deler av året, og hvis man er opptatt av å få valuta for pengene sine når det kommer til gode bruksarealer på sin egen tomt, er det definitivt verdt å installere gode utelys som ikke bare lyser opp gangvei og passasjer, men som også definerer soner og framhever uterommet på en spesiell måte.

Lys opp i hagen

Asak Miljøstein AS er en norsk bedrift som leverer ulike typer belegningsstein, heller, mur og belysning til bruk i hage og gårdsplass, og er en leverandør som Nordbohus via Mestergruppen har samarbeidet med i flere år. Produksjonen skjer fordelt på 5 fabrikker landet over, og sikrer at din lokale Nordbohusforhandler har tilgang til det du ønsker deg.

LES MER: Her finner du Asak Miljøstein AS

Integrert lys i mur krever planlegging

Administrerende direktør i Asak Miljøstein AS, Hanne Sønsteby, forteller at man kan installere in-lite både når man planlegger en ny hage, og i en allerede eksisterende en. Den eneste forskjellen er at det er lettere å innpasse lyskilder i stein og mur hvis man gjør det fra start av.

Lys på gårdsplassen
En lysplan er fint å ha når man designer trapp eller mur, for da kan vi på våre fabrikker ferdigborre hull i betonghellene og belegningssteinen du skal bruke, slik at alt kan monteres sammen, klappet og klart, sier Hanne.

Hvis man har en eksisterende hage, hva fungerer best da?

- Da kan man bruke en in-lite slynge som man plugger i vanlig stikkontakt, og styrer fra en app på mobilen sin. På slyngen klipser man på lyskildene, og da er det bare fantasien som setter begrensinger på hvor du kan plassere lyset; mellom planter, som lyskaster mot trær, rundt møblement, henges på veggen og mye mer. In-lite slyngen er også veldig fleksibel, og kan skjøtes på for å forlenges, understreker Hanne.

LES MER: Se Asak Miljøstein AS sin In-lite inspirasjonsguide her

Lys opp hagen

Lag elegante soner med lys

Hanne anbefaler videre at man tar en gjennomgang av utearealene sine for å definere hva som er praktisk belysning, og hva som er hyggelig belysning.

Praktisk belysning som mange gjerne har bruk for kan for eksempel være en lysmarkering av gangpassasje, trapper, inngangsparti, ved sykkelstativ eller der hvor man har søppeldunkene sine. Videre kan hyggelig belysning være av trær og busker, blomsterbed, sitteområder, fasade og svømmebasseng.

Lys opp hagen og uteområdet ditt

Hele huset er blitt et bruksområde

Hanne poengterer at vi siden tidenes morgen ved hjelp av lys har laget gode brukssoner inne i husene våre, men at vi nå etter en pandemi og mye tid hjemme gjør at vi har blitt flinkere på å se helheten av det vi eier.

Lys opp terrassen og uteområdet

- Vi bruker nå uterommet så mye som mulig, og da vil vi gjerne ha det like fint ute som inne, sier Hanne.

Hun poengterer videre at man ikke trenger stort hus og tomt for å skape en stemningsfull eleganse rundt veggene sine:

Uansett hvilken størrelse man har på eiendommen sin, så vil bruk av lys gi en lun, elegant og herskapelig følelse sommer som vinter.

Relaterte artikler

Skap et hyggelig inngangsparti

Det legges stadig mer vekt på design og kvalitet, og valget av ytterdør er med på å gi huset identitet og karakter. Ytterdøren blir smykket som ønsker deg, venner og familie velkommen.

Oppgrader uteområdet ditt så vel som hyggenivået

Ting du kan gjøre med hus og hage i sommer

Årets hjemmesommer gir tid og rom for å gjøre mye med hus og hage – ting du kanskje ikke ellers har tid til å gjøre. Her er våre forslag på nevenyttige aktiviteter som oppgraderer uteområdet ditt så vel som hyggenivået.

Vinterhage

Vinterhagen – ditt nye favorittrom!

Hos Nordbohus kan du individuelt tilpasse våre hus eller få huset ditt arkitekttegnet slik du vil ha det. Så hvorfor ikke bygge en vinterhage når du først er i gang?