Takk for laget - sesongen 2018/2019

Plutselig var det stille. Flaggene ble pakket ned i påvente av 17. mai, og stemmene fikk endelig hvile etter å ha ropt "Heia Norge" alt for høyt, og alt for mye. Langrennssesongen 2018/2019 ble fantastisk. Her er vårt tilbakeblikk.

Denne sesongen var Nordbohus sin første hele sesong som sponsor for langrennslandslaget og Sprintgutta, og hvilken sesong vi fikk! Det hele toppet seg under VM i Seefeld der den norske medaljefangsten slo alle rekorder. Som førstereis sponsor visste vi ikke helt hva vi gikk til. Det var med store øyne at vi oppdaget at Seefeld var en knøttliten, men vakker by, og at det finnes vakre fjell også utenfor Norges grenser.

stadion-2_1.jpg
Deler av Nordbohus sin delegasjon på stadion i Seefeld. Fra venstre. Tor Arne Storhaug, selger i Nordbohus Byggservice. Jarle Sætra, daglig leder i Nordbohus Jarle Sætra. Stian Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus. Jan Henning Kleiv, daglig leder i Nordbohus Modum og styreformann i Nordbohus AS.

Vi fikk i tillegg oppleve landslagsmaskinen i full effekt i Seefeld, og det må jeg få si; de norske utøverne har en meget profesjonell organisasjon i ryggen når de stiller til start. Norges Skiforbund fremstår som steinsolide i alle ledd, og leverte en fantastisk innsats for at Norge skulle skinne i edelt metall etter endt mesterskap. Administrasjonen under ledelse av Espen Bjervig var på plass til enhver tid med presse, organisering, tilrettelegging og markedsarbeid. I tillegg tok de seg tid til en prat med oss sponsorer, uten at vi følte det var jobb. Som sponsor følte vi oss som en del av laget, og det er det ikke mange som klarer å oppnå på en ektefølt måte.

bernt-halvard_red.jpg
Bernt Halvard Olderskog fra Norges Skiforbund holder hoff i smørebussen og fanger Nordbohus med sine historier om lagarbeid og viktigheten av god tilrettelegging.

Starstruck i smøretraileren

I landslagsmaskinen finnes det også et smøreteam. Vi fikk den ære å besøke denne delen av laget, og se på hvordan de jobber. Vi er selv en håndverksorganisasjon, og det var en fryd å se hvordan smøretraileren var organisert i ulike lag og fag. Helt innerst sto han som hadde ansvaret for den gode gliden, og han hadde et veldig godt mesterskap. De norske skiene var verdens beste, og gliden var faktisk fra en annen verden. Det kunne alle se da løperne kom inn på stadion og de norske utøverne fikk sine gratis metere, mens konkurrentene måtte stake seg opp i ryggen på dem igjen. Det var en fryd å se! Nesten som å se perfekt utført arbeid med listverk, nesten. Da vi spurte smøresjef Stein Olav Snesrud om hvem som hadde lyktes best i smøreteamet valgte han å fremheve laget. -Det er ingen enkeltprestasjoner som vinner medaljer i smørebua. Når det går så bra så er det laget, og systemet som vinner, sa Stein Olav Snesrud. Laget går foran alt. Walk the talk, der altså. Les egen artikkel om smørebussen her: Norge hadde verdens beste ski

glid_red_1.jpg
Nordbohus blir vi like starstruck av den ansvarlige for den gode gliden som vi blir av langrenns-stjernene. Det ligger fantastisk håndverk bak de gode skiene! Her er Per Erling Aune Hansen fra Nordbohus Østlyngen Bygg bak kamera, sammen med sin kollega Bjørn Pedersen fra Nordbohus Steinsvik Hus og Entreprenør. Glidsjefen heter Ronnie Frydenlund Hansen.

Historisk avtale for Para Langrenn i Meråker

Før og etter VM i Seefeld var det både World Cup og Tour de ski, og alle de norske utøverne på sprintlaget har i år vært i finale. Det er sterkt! I tillegg var det gode norske mesterskap, som eksempelvis NM i Meråker. Der hadde hele bygda invitert til langrennsfest, og bydde på et mesterskap på nivå med VM i Seefeld i profesjonalitet. Det beste var å høre Birgit Skarstein sin opplevelse. Hun var lykkelig over at arrangøren hadde forberedt profesjonelle løyper, en profesjonell start og mål, og i det hele tatt vurdert para langrenn som den toppidretten den er. Når vi hører dette kan vi tenke oss hva våre para-stjerner har opplevd på start opp gjennom årene. Hvor skal vi starte? Hvor er løypa? Hvorfor er ikke løypen tilrettelagt for vår idrett? Dette er uverdige spørsmål, og de burde være unødvendige å stille. Det var derfor en glede å se at NM i Meråker hadde tatt para-idretten på alvor, og lagt til rette for topp prestasjoner for begge lag. Som de sier i Stiftelsen VI. Det er ikke oss og dem. Det er VI. Slik skal det være, og NM i Meråker er således et skole-eksempel til inspirasjon og veiledning for kommende arrangører. Bra jobba Meråker!

IMG_4361_red_1.jpg
Vilde Nilsen veiver med det norske flagget og jubler sammen med sine lagkamerater etter at Eirik Bye har gått en fantastisk ankeretappe til gull for det norske laget.

Etter de gode opplevelsene i sporet hadde Para-Langrenn møte med Nordbohus på Teveltunet fjellstue utenfor Meråker. Det signerte Nordbohus og Skiforbundet Para den første kontrakten for en lagsponsor til para langrenn elite. En historisk avtale for begge parter. Etter signeringen fikk vi være med på lagets drakter i sesongavslutningen. Det var utøverne selv som foreslo dette på signeringsmøtet, og vi takket selvsagt ja til den rause gaven. Det var med stor stolthet at vi kunne rapportere fra VM i Para-langrenn i Prince George i Canada der de norske utøverne feide inn til fantastiske prestasjoner. Det var spesielt vakkert å se bildene fra lagets glede over stafettgullet. Eirik Bye gikk ankeretappen, og ble møtte av sine lagkamerater med norske flagg og stor jubel i målområdet. På armen hadde de Nordbohus-logoen, og vi opplevde stjernestøv drysse forsiktig ned over våre farger. Det var et vakkert øyeblikk.

Og så kom Petter Northug!

Det ble en fantastisk sesong, og det er for mange opplevelser og for liten plass til å skrive alt. Vi kommer dog ikke utenom Petter Northug. Han var den store overraskelsen på pressekonferansen i slutten av april 2018 der han spaserte elegant inn på sprintlaget. Sammen med Petter kom det massiv oppmerksomhet, og det var litt av et skue å se pressen stimle rundt Petter som oppdrettslaks i en laksemerd når det er foringstid. Og foringstid var det ofte når Petter åpnet opp med sine meldinger. Herlig forfriskende, men med ett var det slutt igjen.

2018-04-25-Norbohus-veranda-og-sofa-NSF-0234-Edit-PRINT_web.jpg
Petter Northug i midten hadde det trivelig sammen med lagkameratene på sprintlaget. Her sammen med Pål Golberg (t.v) og Sindre Bjørnestad Skar. Det kan faktisk være riktig morsomt på fotoshoot med Nordbohus.

Det ble et fint comeback, men det holdt ikke helt inn for Northug. Han kastet inn håndkleet, og takket for laget på en verdig og flott måte. Rett og slett profesjonelt, også når han takket av. Slik opplevde vi også Petter fra sponsorsiden. Han leverte varene, og gav alt for oss når han var på jobb. Vi har sett videoen av han og Johannes på VR-visning med Nordbohus tusen ganger, og vi skal se den tusen ganger til. Takk for laget, Petter. (Se videoen nederst på denne siden). Klikk her for å lese egen artikkel om Petter. Tusen takk Petter Northug

Laget går foran

Som sponsor er det fristende å bruke lagets største medieprofiler i markedsføring og events. Et meget godt råd vi fikk fra Skiforbundets markedsavdeling var å bruke alle utøverne like mye. Vi er tross alt en lagsponsor, og ikke en sponsor for enkeltutøverne. Når enkeltutøvere takker for seg, så er vi fortsatt på plass som lagsponsor, klar for å ta i mot nye stjerner. Derfor er vår markedskommunikasjon tuftet rundt laget, og derfor har vi hele laget på Nordbohus Sogn sin pick up som ruller rundt mellom byggeplassene i Kaupanger, Sogndal, Luster, Gaupne. Derfor er alle våre youtube-filmer med alle utøverne, og derfor bruker vi like mye tid på den som vinner og den som er på vei opp. Vi sponser laget, fordi vi også er et lag. 

sogn_red.jpg
Nordbohus Sogn sin landslagsbil gir ingen tvil om hvem vi sponser. Den vises veldig godt og skaper oppmerksomhet for Nordbohus.

Får vi flere kunder av å sponse Langrennslandslaget?

Selger vi mer leiligheter, rekkehus og eneboliger som sponsor av langrennslandslaget? Jeg tror faktisk det. Langrennslandslaget hjelper oss med ekstra oppmerksomhet, og det er opp til oss å anvende den oppmerksomheten riktig. Det er likevel hyggelig å høre at effekten også kan være veldig direkte. Som en kunde sa: «Er dere gode nok for langrennslandslaget, så er dere sikkert gode nok for meg». Det er faktisk ikke alle som får anledning til å være sponsor for langrennslandslaget. Man må kvalifisere visse kriterier, og merkevaren må passe opp mot landslagets verdier. Derfor er vi glad for at Norges Skiforbund mener Nordbohus passer inn. Det føles riktig for oss også.

Takk for laget i sesongen 2018/2019

Nå er det bare en liten måned til vi møtes for ny pressekonferanse, markedsdager og avsløringen av hvem som er på laget i kommende sesong. Blir Johannes værende på sprintlaget? Tar veteranen Brandsdal enda en sesong? Kommer det noen nye kometer fra rekruttlandslaget? Hvor mange utøvere blir det på Para langrenn elite? Vi er like spent som alle andre, men vi er klare for ny sesong uansett hvem som er med. Vi har fått smaken på langrenn, og vi vil ha mer!

Takk til Norges Skiforbund for alt dere gjør for å løfte vårt samarbeid til nye høyder. Vi er veldig imponert over det dere får til! Takk til hovedsponsor Sparebank1 som har hjulpet oss med tips og innsikt. Takk til alle andre store merkevarer i sponsorfamilien som har gitt oss en fantastisk fin velkomst. Takk til alle utøverne på sprintlaget og para-laget! Takk til alle som har bidratt til tidenes beste første sesong for oss som sponsor! Vi er rikere på opplevelser og stjernestøvet på våre skuldre gjør oss enda rakere i ryggen enn før.

Vi har høye forventninger til neste langrennssesong. Våre kunder har høye forventninger til oss. Det lever vi veldig godt med. Det er slik vi vil ha det.

Heia Norge – Heia Nordbohus!

Les mer om Nordbohus og Langrennslaget
 

Skrevet av Stian R. Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus

 

 

Petter og Johannes på visning i ny bolig, i Virtual Reality!

Finn forhandler