Bygger barnehage for 25 millioner - den viktigste jobben

Nordbohus Sogn vant Sogndal kommune sin anbudskonkurranse for bygging av Fosshagen barnehage. -Dette er den største enkeltkontrakten i vår historie, sier daglig leder Dag Loftesnes i Nordbohus Sogn.

Det var Sogndal kommune som utlyste anbud på jobben, og Nordbohus Sogn vant til slutt det prestisjefylte oppdraget. -Her må jeg trekke frem mine kollegaer Vegard Røneid Molland og Tom-Idar Teigen. De har nemlig gjort en kjempejobb i arbeidet med å sikre Nordbohus Sogn tømrerjobben på dette flotte bygget. Dette er den størst enkeltordren i Nordbohus Sogn sin historie, vel 25 millioner, sier daglig leder Dag Loftesnes. 

vegard-og-tom-idar_red2.jpg
Vegard Molland Røneid (t.v) og Tom-Idar Teigen i Nordbohus Sogn får vel fortjent ros fra daglig leder Dag Loftesnes for den gode innsatsen i anbudsarbeidet.

Det er arkitektene Odd Sørhus og Heidi Hauen i Fortunen Arkitekter i Bergen som står bak den spenstige arkitekturen som Nordbohus nå skal realisere. Vi har snakket med Odd Sørhus for å lære mer om reisen hittil.

Heidi_0.jpg
Heidi E. Hauan i Fortunen Arkitekter
Odd.jpg
Odd Sørhus i Fortunen Arkitekter

-Det er en spennende tomt, og det nye bygget kommer til å stå i en tradisjonell villa-bebyggelse. Vi ønsket derfor å tegne en konstruksjon som var tydelig noe helt annet, og som ikke kunne misforstås som et leilighetsbygg, sier Odd Sørhus som er arkitekt MNAL i Fortunen Arkitekter.

Den spenstige barnehagen har fått en rund form, og det er ingen tilfeldighet. -En rund form er på en måte retningsløs, og henvender seg ikke til en definert himmelretning, men forholder seg heller likt til omgivelsene alle veier. En fordel med formen er jo værforholdene. Det er en del kaldvær fra fjellene rundt, og med den runde formen skal bygget gi et lunt gårdsrom med ly for vær og vind. I tillegg er det delvis overbygd og byr dermed på både solskjerming og skjerming for regnværet, sier Sørhus. 

ill-3.jpg
Det flotte bygget og området rundt kan bli et samlingssted for flere enn de som går i barnehagen. En flott berikelse, og nydelig å se en helhetlig plan for både bygg og området rundt.

Felles møtested og rundt i høyden


Den runde formen på bygget gjør seg til kjenne både utvendig men også inne i det lune gårdsrommet. -Her kommer unger og foreldre til samme sted, et felles møtepunkt, og går deretter videre til hver sine avdelinger. Man er synlig for hverandre, sier Sørhus. Det runde bygget er i to etasjer. Via en utvendig trapp og rampe kommer man opp i andre etasje. Der er det en svalgang hvor man kan bevege seg rundt hele det innvendige gårdstunet i høyden.

ill-2_0.jpg
Det lune gårdsrommet ønsker alle velkommen, og andre etasje er tilgjengelig for alle enten via trapp eller rampe. Et mektig bygg!

Den viktigste jobben

På spørsmål om hvilken oppfordring Odd Sørhus i Fortunen Arkitekter vil gi til Nordbohus så er han tydelig. -Hvis vi skal gjøre noe for unger og ungdom så må vi skjerpe oss maksimalt. Man kan ikke få noen viktigere oppgave enn det. Vi har gjort vårt beste, og det tror vi Nordbohus kommer til å gjøre også når de nå skal bygge. Vi håper på et fint samarbeid og vi gleder oss til å se bygget realiseres, avslutter Odd Sørhus i Fortunen Arkitekter i Bergen.

Nordbohus bygger som kjent mye mer enn eneboliger. Det er mange boliger til salgs på ulike tomter over hele landet, og i tillegg er mange av kjedens forhandlere engasjert i eiendomsutvikling.
 

Skrevet av Stian R. Moursund
Markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus AS

Finn forhandler