Kollasj med materialer og farger for vårens boligtrender 2023

Vårens boligtrender 2023

Våren er like rundt hjørnet, og den kan sjelden komme fort nok. Våren medfører ikke bare et skifte i vær og natur; den fører også med seg nye farger og trender på interiørfronten. Vibecke Caspari Nord er interiørarkitekt og retaildesigner i Mestergruppen. Hun deler sine tanker om hvilke trender som vil regjere i vår.

Bærekraft blir stadig viktigere

Sett fra et klimaperspektiv er verden på vei i en skummel retning, og vi må alle gjøre det vi kan for å bidra til å bremse denne utviklingen. Både vi, som eiendomsutviklere og boligleverandører, og du, som forbruker, kan ta viktige grep for å bidra til det grønne skiftet.

– Innen boligtrender, som med alt annet, er bærekraftperspektivet viktig – og det blir ikke mindre viktig med årene. Vi trenger å bli mye mer bevisst på våre valg, mener Vibecke.

Kjøkken fra Drømmekjøkkenet
Vår leverandør, Drømmekjøkkenet, har nylig lansert en oljet versjon av sin mest miljøvennlige kjøkkenfront i eik. Et godt alternativ for deg som vil velge bærekraftig. Foto: Drømmekjøkkenet

 

Vi søker det trygge – men blir stadig mer vågale

Blar du gjennom et interiørmagasin eller en huskatalog, vil du sannsynligvis se mest av duse beige og grå toner, nøytrale møbler og trygge kontraster. Farger får oss i godt humør, men mange unngår å ta de inn i hjemmene sine i frykt for at man skal gå lei eller at det skal bli for mye. Vibecke mener hun ser et skifte akkurat her:

– Når verden er urolig rundt oss, søker vi det trygge, muntre og koselige. Dette kan vi få gjennom farger, materialbruk og belysning. Vi blir mer vågale med farger, og tar det mer inn i hjemmene våre. I mindre rom og kanskje spesielt i entré, ser vi at man tør mer. Inngangsparti er et av de mest søkte ordene på Pinterest. Vi bruker i større grad farger på inngangsdøren, mer grønne planter og krukker som skaper en god opplevelse på veien inn i huset, forklarer Vibecke.

Oransje ytterdør fra Swedoor
I et ellers nøytralt hjem, kan en ytter- eller innerdør i en sterk farge skape en veldig fin kontrast. Foto: Swedoor

 

Organisk og upolert

Til tross for at mange i dag ønsker å ha det moderne og trendy i hjemmene sine, er det noe nostalgisk over det vi selv husker fra barndommen og slik hjemmene var før. Vi henter stadig tilbake elementer fra interiøret slik det var «i gamle dager».

– Videre er materialbruken mer taktil, upolert og jordnær, med bruk av stein, skinn, glass og keramikk. Ikke minst ser vi mye inspirasjon i former fra sopp. Vi ser også at organiske former henger med oss, og de typiske buene vi husker fra 70-80-tallet tas inn i hjemmet igjen. Vi plukker opp tryggheten fra fortiden og gjør den til fremtiden.

Detaljer på kjøkken fra Drømmekjøkkenet
Foto: Drømmekjøkkenet

Mer blått og kontraster

– I farger er det mye blått, men også kontraster – som igjen skaper oppmerksomhet og lekenhet. Boligene våre blir også mer bærekraftige i form av hvordan de bygges, og hvilke materialvalg vi tar gjennomgående i boligen. En del upolerte materialvalg inne vil vi nok få se mer av. Finerplater som kun overflatebehandles slik at de ser ubehandlet ut er et eksempel på dette, forklarer Vibecke.

Blå vegger på moderne soverom
Foto: Per Erik Jæger / Fargerike og Møbelringen

 

Tips til deg som skal pusse opp eller innrede nytt hus

Hvis du skal pusse opp hjemme, eller innrede ny bolig til våren, har Vibecke noen gode tips til deg:

 

Finn din egen vei

– Trender gir inspirasjon og kan være spennende å følge med på, men jeg tror og håper at det beste man kan gjøre er å finne sin egen vei. Plukk opp noen elementer du kan leve med over tid, og ikke bli altfor opptatt av hva som er «in» og «ut».

Ta godt gjennomtenkte valg

– Styr unna bruk og kast, som gjerne er å velge rimeligste alternativ. Gå for noe som er av ordentlig kvalitet og som tåler litt bruk. Store flater som gulv og tak er flater som skal leve lenge, men det er også de største interiørflatene i boligen din. Ta gode, varige valg her, og spar heller på andre ting.

Tenk alternative materialer

– Tenk alternative materialer både i tak og på vegger. Bruk for eksempel finer i taket med integrert ledbelysning. Finerplater som er behandlet med interiørbeis eller Osmo voks får en nydelig overflate med fin trestruktur. Legger man platene i forband med litt mellomrom får man en superfin effekt. Dette egner seg spesielt godt i entré og på soverom eller hobbyrom.

Veggpaneler i entré
Foto: GulvR

 

Lag et fint inngangsparti

– Tenk på inngangspartiet ditt og hvordan du vil bli ønsket velkommen hjem. Velg en kvalitetsdør, gjerne i tre, som bare får en fin patina med årene. Velger du farge, kan den gjerne ha én farge utvendig og en annen farge innvendig.

Les også: Slik skaper du et innbydende inngangsparti

 

Vurder vegg-til-vegg-tepper

Vegg-til-vegg-tepper er nydelige å ha på soverommet. Her er det så mye fint å velge i. Hva er vel bedre enn nakne føtter ned i et mykt teppe når du går ut av senga på morgenen?

Teppegulv
Vegg-til-vegg-tepper kan også egne seg i andre rom, som for eksempel en liten lesekrok eller et hjemmebibliotek. Foto: Fargerike

 

Bruk farger i taket

Farger i taket kan gi en veldig fin effekt. Gå gjerne for samme farge som på veggen, men i en lysere tone. 

 

Skal du bygge hus?

Når du bygger hus eller hytte med Nordbohus, kan du få råd fra våre interiørarkitekter når du skal ta viktige interiørvalg for boligen din. Kontakt din nærmeste forhandler og finn ut hvordan vi kan hjelpe deg på best mulig måte.

 

Skrevet av Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18