Vant designkonkurranse for Rindal Sentrum

Rindal kommune utlyste en spennende konkurranse og Nordbohus vant det hele med et team bestående av Ane Gimse Storrø, Kari Bjørgen og Rita Einevoll. Oppgaven var å designe en best mulig utbygging av to sentrale tomter i Rindal sentrum, og samtidig ta vare på eksisterende bebyggelse.

Design_0.jpg

-Vi gikk til oppgaven med en kjempefin entusiasme i teamet. Vår oppdragsgiver Nordbohus VIBO Entreprenør hadde veldig lyst på seier i konkurransen, og deres iver tok vi med oss inn i den kreative fasen, sier Rita Einevoll, leder for feltutvikling i Nordbohus AS.

Oppgaven var forholdsvis omfattende da de måtte ivareta flere ulike aspekter av Rindal sentrum i løsningen. Her skulle både den omkringliggende bebyggelse ivaretas med verneverdige bygg og mange ulike strukturer, samtidig som noe nytt skulle skapes og passe inn. –Vi gikk til oppgaven med tanke på de eksisterende byggenes volumer. Vi tok tak i både størrelser og lengder, og satte oss et ambisiøst mål om å skape best mulig utnyttelse av både tomt og uterom, samtidig som det passet sammen med byggene som sto der fra før. Vi ville skape gode miljøer både innenfor og utenfor byggene, sier teamet så og si samstemt.

Den estetiske utfordringen løste de ved å konsentrere seg om de eksisterende byggenes volum, lengde og retning. Så lenge de nye byggene matchet med de eksisterende volumer så kunne de ta seg kunstneriske friheter i fasadeuttrykk og komposisjon. –Formspråket trenger ikke være likt rent designmessig. Det må se ut som at det er designet i 2018, men det nye må samtidig respektere det etablerte og eksisterende. Det er viktig å tenke på helheten selv om vi tegner en liten del av den. Det hele skal fungere sammen til slutt, sier Rita Einevoll.

kart.jpg

Godt teamarbeid
De tre vinnerne har hatt stor glede av hverandres kompetanse i arbeidet med vinnerprosjektet. –Vi har hatt en svært god dialog i teamet, og en flott åpenhet for hverandres ideer og innspill. Vi har diskutert godt rundt både byggeskikk og eksisterende arkitektur, samtidig som alle har hatt forståelse for at prosjektet er i fokus. På den måten har gode ideer fått komme frem i et tydelig og kreativt miljø, og sluttresultatet er vi svært fornøyd med, sier Ane Gimse Storrø.

Hva kommer kundene til å like best med dette prosjektet?
-Jeg tror det er utsikten. Her får alle svært fine sol og utsiktsforhold på grunn av måten vi har plassert byggene. I tillegg har vi lagt inn noen kvaliteter som er langt bedre enn forskriftene krever. Vi har for eksempel tegnet inn en heis selv om det ikke er påkrevd, og leilighetene er romslige. Det kommer spesielt til uttrykk i størrelsen på kjøkken og stue. Dette var tydelige føringer fra Nordbohus VIBO Entreprenør. De ville ha høy kvalitet, og det tror jeg kundene kommer til å merke seg, sier Kari Bjørgen.

Rita, Kari og Ane tar gjerne flere slike oppdrag. Teamet er klart for nye konkurranser. Nå mangler vi bare det neste spennende oppdraget. Er du klar for en seier? Ta kontakt!

Kontaktperson: Rita Einevoll, rita.einevoll@nordbohus.no

 

Skrevet av Stian R. Moursund

Finn forhandler