Nordbohus Steinsvik Hus & Entreprenør jobber sammen med NSW arkitektkontor

Fokus på topografi, klima og kultur gir spennende nye bygg i Sortland - byutvikling i den blå byen

Kjempenhoy.jpg

Nordbohusforhandleren Steinsvik hus og Entreprenør har et meget spennende boligprosjekt på gang. I samarbeid med det velrennomerte arkitektkontoret NSW (Narud, Stokke Wiig), skal de bygge nye leiligheter med en eksepsjonell beliggenhet i Sortland.
-I dette prosjektet har vi valgt å samarbeide med eksperter på byutvikling. NSW kan vise til meget spennende referanser i blant annet Drammen, og nå bistår de med sin kompetanse i byutviklingen av Sortland, sier Arnulv Steinsvik i Nordbohus Stensvik hus og Entreprenør.

På nettsiden kjempenhoy.no kan man se illustrasjoner av det kommende prosjektet. Byggene ser moderne og spenstige ut, noe som ifølge Steinsvik er helt på sin plass for folket i Sortland. –Vi finner både moderne og mer tradisjonell arkitektur i Sortland. Vi har fått mange tilbakemeldinger fra markedet allerede, og ikke minst fra kommunen som er meget positive, sier Steinsvik.

Er den udelt positive responsen et tegn på at byggene ikke er moderne nok? 
–Langt ifra! Markedet vårt ønsker en moderne arkitektur og en moderne boform som er i samspill med både havet, været, omgivelsene og kulturen. Går du 10 år tilbake så syntes mange at dette var kult, men det var ikke så mange som tok steget og kjøpte. Nå er det dette de fleste syns er kult, og det man ønsker å kjøpe. Det er her vi scorer i samarbeidet med NSW. De har erfaringen som kreves med moderne byutvikling og en kundegruppe som er bevisst på hvilke kvaliteter de ønsker, avslutter Arnulv Steinsvik.

Det er arkitekt Ole Wiig som har ført pennen på tegnebrettet i arbeidet med Kjempenhøy. Han har tre sentrale utgangspunkt for sitt arbeid: Topografi, klima og kultur. Se mer i videoen ovenfor om hva Ole Wiig tenker om utviklingen av de nye leilighetene i prosjektet Kjempenhøy – Sortland

27.01.2017
Skrevet av Stian R. Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef Nordbohus AS

Finn forhandler