Nordbohus-forhandleren VIBO Entreprenør bygger skole i massivtre

Med et nytenkende konsept og en ambisiøs plan, fikk VIBO Entreprenør rollen som totalentreprenør for byggingen av nye Evjen skole i Orkdal kommune.

evjen-skole_0.jpg

Mange Nordbohus-forhandlere jobber med mer enn boligutvikling. Nordbohus-forhandleren VIBO Entreprenør har totalentreprise for nye Evjen skole, og ansvaret for både prosjektering og utførelse av byggeprosjektet.

Bygger passivhus i stor skala

IMG_9997.jpgSkolen skal bygges i massivtre, et miljøvennlig materiale som gir den passivhusstandard. Bygget har større tetthet enn vanlig, og bruker minimalt med energi.
 
Byggestart er i oktober 2016, og prosjektet står ferdig høsten 2017. Planen er ambisiøs, forteller markedssjef Pål Sande (bildet):
 
– Bygget er stort, så det er relativt kort byggetid. Massivtre er også en ganske ny og krevende byggemetode. Heldigvis har vi god erfaring med boligutvikling, både innen administrasjon av store prosjekter og bygging av massivtrehus, sier han.

– Viktig med grundig prosjektering

Nordbohus-forhandleren VIBO Entreprenør er ikke alene om prosjektutviklingen, men er leder for en samspillgruppe som også består av Pir II, Caverion, Multiconsult og Rambøll. Gruppen er nå inne i en samspillfase, hvor de jobber med prosjektering. God planlegging er viktig i store byggeprosjekter, mener Sande:
 
– Mye av arbeidet blir gjort i en tidlig fase. Nå samarbeider vi også med byggherre og lærerne som skal bruke skolen, for at alt skal bli optimalt. Jeg tror det er bra for sluttproduktet at vi gjør en grundig jobb i forkant av byggefasen, forteller han.

Utkonkurrerte store entreprenører

Orkdal kommune utlyste prosjektet med en pris- og designkonkurranse. VIBO Entreprenør var en av fem aktører som gikk videre fra prekvalifiseringsrunden.
 
– Det var stort for oss å få bli med i en konkurranse mot store entreprenører, siden vi er lokale, sier Sande.
 
Enda større var det å vinne konkurransen, etter å ha blitt vurdert på kriteriene løsning, pris og samspillkompetanse. Juryen trakk frem dette i sin konklusjon:
 
«Konseptet har et landskapspreg, sympatisk arkitektur og lekenhet som har gjort inntrykk på juryen. Prosjektet har et enkelt og overbevisende hovedgrep der alle rom samles rundt et felles og åpent indre mini-amfi som er hjertet i bygget.»
 
Sande er glad for at juryen forstod tanken bak konseptet:
 
– Sammen med arkitektene syntes vi det var viktig å skape samhold og en gjennomført totalitet. Det tror jeg nådde frem til juryen, avslutter han.

vibo_nordbohus_naering.jpg

Her er noen av de ansatte hos Nordbohus-forhandleren VIBO Entreprenør, foran et av sine mange næringseiendommer under bygging. I gjengen ser vi blant annet Birger Nøstvold, Hallvard Næss, Jon Sande, Lars Ole Harang, Jon Fredrik Løfald og Øystein Løset.

Finn forhandler