Hopp til hovedinnhold
Takterrasse gir huset en ekstra dimensjon

Takterrasse gir huset en ekstra dimensjon

Stadig flere som bygger moderne hus drømmer om å ha en stor og flott takterrasse. På takterrassen kan du nyte solrike sommerdager og lune kvelder, og invitere til sammenkomster med formidabel panoramautsikt. Flere av våre ferdighus egner seg utmerket for takterrasse. Med små justeringer kan vi gi deg takterrassen som setter kronen på verket.

Funkishus med takterrasse

Takterrasser er definitivt mest vanlig på moderne hus eller hus i funkisstil. Dette fordi moderne hus og funkishus ofte bygges med flatt tak – noe som er nødvendig for å etablere en takterrasse.

Noen av våre ferdighus er allerede tegnet med takterrasse, men med noen justeringer kan vi også bygge takterrasse på våre andre ferdighus med flatt tak. På samme måte som vi tegner om et rom, kan vi også tegne om taket. I disse tilfellene må vi vanligvis legge til en utvendig trapp eller tegne inn en loftstue med tilgang til takterrassen.

Kvadrat, funkisbolig

En av våre mest populære eneboliger, Kvadrat, har allerede en takterrasse tegnet inn.

Garasje med takterrasse

En annen løsning dersom du ønsker takterrasse er å bygge terrassen på toppen av garasjen.

Komplett, enebolig med garasje og takterrasse

Eneboligen Komplett kommer med en garasje med terrasse på toppen.

Slik får du mest ut av takterrassen

En god løsning er å dele inn takterrassen i soner. Dette vil gi den flere bruksområder og gjøre den mer fleksibel. For eksempel kan du ha en overbygd sone med sittegruppe dersom du vil bruke takterrassen selv om det regner eller blåser litt, eller for å få solskjerming på de varmeste dagene. Her kan du også plassere putekasser eller møbler som med fordel kan skjermes for nedbør. En annen sone kan inneholde solsenger, mens du i en tredje sone kan lage en koselig oase med en liten urte- og grønnsakshage.

Fordeler med takterrasse

Du får mer ut av boligen din

Med en takterrasse på toppen, får boligen en ekstra dimensjon. På takterrassen kommer du helt opp i høyden og kan nyte utsikten til det fulle. Takterrassen lar deg også nyte gode solforhold hele dagen.

Du legger til rette for sosiale sammenkomster

Hjemmet vårt er et sted hvor vi vil skape minner med familie, venner og kanskje til og med noen gode naboer. Takterrassen gir deg et perfekt sted for å feire store begivenheter, arrangere sommerfester eller invitere venner på grilling.

Dette bør du tenke på om du skal ha takterrasse:

Gulv

Vi anbefaler absolutt at du går for et vedlikeholdsfritt gulv på takterrassen. Dette er den delen av boligen som er mest utsatt ved røffe værforhold, og gulvet bør derfor tåle en trøkk.

Rekkverk

Hvilket rekkverk ønsker du? Et rekkverk i glass lar deg nyte mest mulig av utsikten, men vil samtidig gi mer innsyn. En kombinasjon av rekkverk i tre og glass kan ofte være en fin og praktisk løsning.

Kvadrat, takterrasse

Utsikt fra takterrassen i eneboligen Kvadrat, som vi leverte for en kunde i Måløy.

Solskjerming

Solen kan bli sterk på takterrassen, så her bør du absolutt ha solskjermingen klar. Her hjelper vi deg å finne en løsning ut ifra hva som egner seg best for din bolig.

Mulighetene er mange

Går du med planer om å bygge hus og har lyst på en takterrasse? Ta kontakt med din nærmeste Nordbohus-forhandler for å få informasjon, gode råd og inspirasjon til takterrasse. Sammen bygger vi drømmehuset ditt!

Relaterte artikler