Hopp til hovedinnhold

Bygg et klassisk hus og skill deg ut i nabolaget

Det er ikke ofte man kan skille seg ut ved å velge noe helt klassisk, men i dagens boligmarked kan du faktisk det. I Nordbohus bygger vi desidert flest moderne boliger. Har du en forkjærlighet for det klassiske, og velger å gå for et av våre tradisjonelle hus, kan dermed boligen din stå seg ut i nabolaget.

Klassisk går aldri av moten

Det er ikke godt å si hva som ligger bak at moderne hus har blitt så populære. Kanskje assosierer vi det moderne med noe som er enkelt og praktisk? Kanskje føles det unaturlig å skulle velge noe tradisjonelt når vi skal ha noe nytt?

Det tradisjonelle assosieres gjerne med «slik husene var i gamle dager». Sånn er det absolutt ikke i virkeligheten. Når vi bygger et tradisjonelt hus, blir det selvfølgelig akkurat like nytt som et moderne hus. Forskjellen er bare at huset har en annen form og litt andre egenskaper.

Hva er et tradisjonelt hus?

Et tradisjonelt hus kan defineres på formen. Disse boligene har gjerne:

  • Tradisjonelt saltak i forskjellige former, med takutspring, markerte vindskier og markert belistning rundt vinduer og dører.
  • Vindusflatene er mindre på tradisjonelle boliger. Det er ofte klassiske «husmorsvinduer» med sprosser.
  • Mer detaljer både utvendig og innvendig. Utvendig er det gjerne mønekors og pynteklosser på vinduer og dører. Innvendig er det ofte profilerte lister på gulv, tak og rundt dører og vinduer.
Klassisk hvitt hus med saltak i vinterlandskap

Denne flotte varianten av den klassiske eneboligen Aurora bygde vi for en kunde på Jar.

Hvitt og svart kjøkken

Kunden gikk for en kombinasjon av klassisk og moderne i innredningen og interiøret.

En seng med hvitt sengetøy og blå putetrekk

Resultatet ble et svært stilrent og lekkert hus, med det beste fra to verdener.

Fordeler med et tradisjonelt hus

Alle våre eneboliger har gode egenskaper og ulike fordeler. Uansett hvilken hustype du velger, tilpasser vi gjerne huset for dine ønsker. Vi har mulighet til å gi et moderne hus et mer tradisjonelt uttrykk, eller omvendt.

Ønsker du en bolig som er mest mulig energieffektiv, kan en tradisjonell enebolig være det rette for deg:

En fordel med tradisjonelle hus er at mindre vindusflater gir mindre varmetap på den kalde årstiden. En tradisjonell bolig med mindre vindusflater vil derfor være mer energieffektiv. På sommeren kan boliger med store vindusflater bli veldig varme innvending. Dette problemet er mindre på tradisjonelle boliger.

BENDIK KLEVE HOFF, DAGLIG LEDER OG SELGER I NORDBOHUS ASKER OG BÆRUM AS

Noen andre fordeler med klassiske hus:

  • Tradisjonelle hus kan være lettere å innrede med tanke på at vindusflatene er mindre, og man derfor har flere muligheter.
  • Konstruksjonsmessig så er en tradisjonell bolig enklere og billigere å bygge kontra moderne hus.
  • Gamle reguleringsplaner er som regel utformet med tanke på hus i tradisjonell stil. Noen boligområder fastsetter også krav til at boligene skal være utformet i tradisjonell stil.

Se alle våre hus

Våre tradisjonelle hus

I Nordbohus deler vi boligene våre inn i moderne hus, klassisk moderne hus, tradisjonelle hus og herskapelige hus. Noen vil kanskje kalle enkelte av våre moderne boliger for funkishus også.

Våre tradisjonelle eneboliger kjennetegnes av saltak, vinduer med sprosser, romslige planløsninger og gode sosiale soner. I et tradisjonelt hus er det lunt, koselig og godt å bo.

Aurora

Aurora er vår bestselgende tradisjonelle enebolig, og sannsynligvis omtrent akkurat det du ser for deg når du tenker på et klassisk hvitt hus.

Med et bruksareal på 158 kvadratmeter er Aurora det perfekte huset for førstegangskjøpere. Store oppholdsrom og sosiale soner gjør dessuten Aurora til et ypperlig familiehus. Er du på utkikk etter en praktisk enebolig med alle funksjoner på ett plan, er nok Aurora midt i blinken for deg. Her får du en bolig som passer i alle faser av livet.

Les mer om Aurora

Den klassiske husmodellen Aurora fra Nordbohus

Lystig

Lystig er et stilrent og klassisk hus som blir unikt på grunn av sin spennende form. Lystig er en klar favoritt blant kundene våre. Her har du også en praktisk bolig som passer like godt om du er småbarnsforelder eller pensjonist. Kjøkkenet ligger strategisk plassert midt i huset, og blir dermed et naturlig møtepunkt for hele familien.

Les mer om Lystig

En hvit klassisk enebolig på ett plan ved en brygge

Ja, takk, begge deler?

Foretrekker du en mellomting mellom det moderne og det tradisjonelle, kan du sjekke ut våre klassisk moderne hus. Dette er hus som har en nokså tradisjonell form, men som gjerne har mer moderne trekk i form av store vindusflater og mer spennende fasader.

Et mørkeblått hus over to etasjer ved sjøkanten

Eneboligen Lun er en bestselger i kategorien klassisk moderne enebolig.

En lys stue med store vinduer

Rause vindusflater bidrar til å gi Lun et mer moderne uttrykk.

Drømmer du om å bygge hus?

Opp igjennom årene har vi hjulpet utallige små og store familier med å realisere sin boligdrøm. Uansett hvilken stil du foretrekker, har vi mange husmodeller du kan velge mellom. Finner du ikke noe som er helt slik du så for deg, tegner vi gjerne en ny bolig for deg!

Kontakt din nærmeste forhandler for en trivelig boligprat

Se alle våre husmodeller

Relaterte artikler

Kallevig funkisbolig

Hva koster det å bygge hus?

Lurer du på hva det egentlig koster å bygge et helt nytt hus? Totalsummen for å bygge et hus avhenger av flere ulike faktorer. Vi er opptatt av å gi deg som kunde et mest mulig realistisk prisbilde, da pris naturlig nok er en helt avgjørende faktor for de fleste.

Bygge hus i 2024

Bygge hus i 2024

Blir 2024 året du endelig setter i gang prosjektet med å bygge ditt nye drømmehus? Enten du ønsker å bygge en stor familiebolig, en kompakt og miljøvennlig bolig, eller en bolig med alle viktige funksjoner på ett plan, er vi her for å hjelpe deg.

Scala detaljer

Bygge hus? Les interiørarkitektens beste tips!

Er du i gang med eller skal du straks begynne på prosjekt «bygge hus»? Interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord deler sine beste tips til hva du bør ha i bakhodet når du skal ta viktige valg for din nye bolig.