Hopp til hovedinnhold
Husmodell Komplett fra Nordbohus

Modulhus og ferdighus – hva er forskjellen?

Modulhus, ferdighus, elementhus, kataloghus, prefabrikkert hus – kjært barn har mange navn. Men selv om disse ofte brukes om hverandre på folkemunne, er de ikke det samme. I Nordbohus bygger vi alle hus fra bunnen av, på tradisjonell måte.

Hva er et modulhus?

Et modulhus, elementhus eller prefabrikkert hus er et hus som er bygd opp av bygningselementer lagd på forhånd i en fabrikk. På byggeplassen ankommer deler av vegger og tak og settes kjapt sammen. Fabrikker som produserer såkalte modulhus har som regel ikke store individuelle muligheter for tilpasning.

Fordelen med modulhus er at de gjerne er konkurransedyktige på pris og kan monteres raskt. Ulempen er at du som kunde begrenses av at du kan gjøre få endringer.

Vi bygger ferdighus fra bunnen av

I Nordbohus bygger vi ikke modulhus. Vi kaller husene i huskatalogen vår for ferdighus, men det er kun fordi hvert hus er ferdig planlagt, ferdig tegnet og ferdig optimalisert – ikke ferdig bygd fra før.

Kundetilpasset ferdighus fra Nordbohus

Vi utvikler ofte våre husmodeller basert på gjengående behov hos kundene våre. Huset på bildet over var en av forløperne som førte til ferdighuset Front i huskatalogen vår. Siden den gang har det blitt bygd mange ulike varianter av dette huset.

De fleste ønsker å gjøre tilpasninger

Når du bygger hus med oss, kan huset tilpasses etter tomten du har valgt og behovene du måtte ha. Fordelen er at alt bygges fra bunnen på tradisjonell måte – noe som gir flere tilpasningsmuligheter for deg som kunde.

Se våre husmodeller

De aller fleste av våre kunder har behov for å gjøre små justeringer på husmodellene i huskatalogen vår. Det er derfor viktig for oss å tilby husmodeller og en byggeprosess som gir rom for både små og store individuelle tilpasninger. Når du først skal investere i å bygge ditt eget hjem, fortjener du å få det slik du vil ha det!

- Christian Heger, markedssjef i Nordbohus.

Ferdighuset Komplett fra Nordbohus er et populært hus

Ferdighuset Komplett er et populært valg blant kundene våre. Her valgte kunden å bygge en større versjon som blant annet ga rom for en dobbel garasje, en terrasse som ble utvidet med 20 m2, og et praktisk gjestetoalett.

Fordeler med å velge ferdighus fremfor modulhus

Ferdighus kan tilpasses for dine behov

I Nordbohus bygger vi huset sammen med deg. Husmodellene våre er utviklet for å gi inspirasjon og gjøre prosessen enklere for deg. Du kan bygge de slik de er presentert i huskatalogen, eller du kan se på de som et utgangspunkt.

Vår erfaring er at de fleste ønsker å gjøre egne tilpasninger på husene, som å bygge det større eller mindre, endre på planløsningen, eller for eksempel legge til en utleiedel eller garasje. Når du bygger med oss, er det kun fantasien – og noen ganger krav fra byggekommune – som setter begrensninger for hvilke endringer du kan gjøre.

Her valgte kunden å bygge en mindre versjon av vårt mest populære ferdighus, Samspill. En fin mulighet å ha dersom man ikke har behov for de 241.1 m2 som opprinnelig følger med.

Funkishuset Kuba fra Nordbohus

Her valgte kunden å bygge en flott versjon av ferdighuset Kuba med matchende garasje og anneks.

Tilpasses for tomten din – ikke omvendt

Mens modulhus leveres slik de er, kan ferdighus tilpasses for ulike tomter. I Norge har vi mye bakker og berg, og vi bygger ofte hus på skrå eller utfordrende tomter. Det er derfor greit å vite at alle våre husmodeller kan tilpasses for ulike tomter.

Kundetilpasset funkishus fra Nordbohus

Her ble husmodellen Kuba, som opprinnelig er tegnet for flat tomt, tilpasset for en flott skrå tomt.

Du kan gjøre endringer underveis

Når du bygger ferdighus, kan du gjøre mindre endringer underveis i byggeprosessen. En av ulempene med modulhus er at det ofte krever en veldig detaljert bestilling fra deg som kunde. Absolutt alt må være planlagt på forhånd. Det er mye å tenke på i en slik prosess, og det er derfor lett at noe blir glemt – spesielt om man ikke har bygd hus før.

Se prisene for å bygge våre ferdighus

Visste du at du kan se prisene for alle våre ferdighus på nett? Slik gjør du:

I husoversikten vil husene dukke opp med prisen for å bygge det aktuelle huset med din lokale Nordbohus-forhandler.

Vi hjelper deg gjerne i gang med ditt boligprosjekt, enten du ønsker et ferdighus, et kundetilpasset ferdighus eller et arkitekttegnet hus.

Finn din nærmeste forhandler

Relaterte artikler