Hopp til hovedinnhold
Lys og luftig stue med kjøkken

Fordelene med å kjøpe ny bolig

Å kjøpe bolig er for mange av oss den største investeringen vi gjør i løpet av livet. Det er naturligvis veldig spennende, men kan også oppleves litt skummelt. I en uforutsigbar verden med store svingninger i priser og renter, ønsker vi i Nordbohus Innlandet å bidra til å skape trygghet og en mer forutsigbar hverdag for våre kunder.

Vi bygger for at både boligen, planeten og økonomien skal vare

I Nordbohus Innlandet tar vi vårt miljøansvar på alvor. Vi har et stort fokus på å bygge energieffektive boliger med løsninger som gagner både miljøet og lommeboka. Dette innebærer blant annet følgende:

Alle våre nye boliger leveres med energikarakter B

Dette gjør at boligene kvalifiserer for grønne boliglån, som gir lavere rente og månedlige besparelser.

Vi bygger boliger som holder varmen inne og utgiftene nede

Jo bedre isolert en bolig er, jo mindre varme slippes ut gjennom vegger og vinduer. Vi bygger boliger etter den byggtekniske forskriften TEK 17. Dagens krav til isolasjon og tetthet i nye hus er så strenge at det gir svært høye strømbesparelser sammenlignet med gamle hus.

Les også: Seks miljøvennlige grep du kan ta når du bygger hus

Koselig stue med en mørk kontrastvegg

Med varmepumpe og en lun peis i stua kan du holde strømutgiftene til et minimum, som i en av våre nye boliger på Ottestad.

En ny bolig gir en mer forutsigbar hverdag

Er du på utkikk etter bolig i dagens marked, kan det være ekstra lurt å velge en nyere bolig. Når prisene på hverdagslige nødvendigheter som mat, drivstoff og strøm stiger, vil det være en stor trygghet å vite at boligen i seg selv ikke vil gjøre vondt verre.

I en mer uforutsigbar verden, med dyrere, strøm, mat og drivstoff, og hvor prisene endrer seg raskere enn før, er vi opptatt av å hjelpe kundene våre til å få bedre kontroll på kostnadene sine. Vi vil bidra til å skape trygghet, forutsigbarhet og en bedre hverdag for våre kunder. - SVEIN RISTE, SALGS- OG MARKEDSSJEF I NORDBOHUS INNLANDET.
Mor og barn på kjøkkenet

Senk skuldrene og gi rom for mer kos og mindre bekymring i en av våre nyere boliger.

Les også: Velg dører og vinduer som holder varmen inne og strømkostnadene nede

Andre fordeler med å kjøpe ny bolig

1. Lav dokumentavgift

Du betaler kun 2,5% dokumentavgift av tomteprisen – ikke av hele kjøpesummen, som ved kjøp av brukt bolig. Her kan det være ti-tusener å spare.

2. Du slipper hektiske budrunder

Når du kjøper ny bolig til fastsatt pris, slipper du unna budrunder som kan øke prisen vesentlig. Du vet hva boligen er verdt, og slipper hektiske budrunder.

3. Vedlikeholdsfritt i mange år

Alt er nytt! Du slipper uforutsette utgifter til oppussing og vedlikehold i mange år. Du trenger heller ikke å bekymre deg for ubehagelige overraskelser som kan følge med der noen har bodd før deg, som skjulte fuktskader eller gamle elektriske anlegg. Husk også på at en eldre bolig ikke vil ha de samme kvaliteter som en ny, selv om overflater pusses opp.

4. God teknisk standard

Alle nye boliger møter de stadig høyere kravene til materialer og byggemetoder. Dette er med på å gi boligene bedre inneklima, isolasjon og generelt høyere kvalitet. Våre nye boliger bygges alltid etter gjeldende forskrifter og standarder.

5. Fem års reklamasjonsrett

Boligen er bygget i forskriftsmessig stand. Du har fem års reklamasjonsrett på boligen din i henhold til Bustadoppføringslova. Ett år etter overtakelsen tilbys en gjennomgang av boligen sammen med deg, for å kontrollere at alt er i orden.

Stor og åpen stue- og kjøkkenløsning

Få større økonomisk trygghet ved å bo i en nyere bolig.

Er du på utkikk etter ny bolig?

Ta gjerne en titt på våre nyeste boligprosjekter. Ikke vær redd for å ta kontakt med en av våre boligrådgivere om du lurer på noe. Vi forstår veldig godt at du vil vite så mye som mulig om din potensielt nye bolig. Vi i Nordbohus Innlandet er her for å trygge deg hele veien.

Relaterte artikler

Bygge hus i 2024

Bygge hus i 2024

Blir 2024 året du endelig setter i gang prosjektet med å bygge ditt nye drømmehus? Enten du ønsker å bygge en stor familiebolig, en kompakt og miljøvennlig bolig, eller en bolig med alle viktige funksjoner på ett plan, er vi her for å hjelpe deg.

Kallevig funkisbolig

Hva koster det å bygge hus?

Lurer du på hva det egentlig koster å bygge et helt nytt hus? Totalsummen for å bygge et hus avhenger av flere ulike faktorer. Vi er opptatt av å gi deg som kunde et mest mulig realistisk prisbilde, da pris naturlig nok er en helt avgjørende faktor for de fleste.

Scala detaljer

Bygge hus? Les interiørarkitektens beste tips!

Er du i gang med eller skal du straks begynne på prosjekt «bygge hus»? Interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord deler sine beste tips til hva du bør ha i bakhodet når du skal ta viktige valg for din nye bolig.