Hopp til hovedinnhold
Dører og vinduer som holder varmen inne

Velg dører og vinduer som holder varmen inne og strømkostnadene nede

Å investere i kvalitetsdører og -vinduer er avgjørende for å skape et hjem som både er komfortabelt og miljøvennlig. I samarbeid med anerkjente leverandører som Gilje, Harmonie, Natre, NorDan, og Bygg 1, bygger vi boliger med alt fra bærekraftige dører til moderne energiglass.

Invester i fremtiden med bærekraftige dører fra Bygg 1

Bygg 1 er en av våre faste leverandører av dører. De leverer solide produkter som er utviklet for norske forhold.

Hvordan dører øker hjemmets verdi

Energieffektive dører øker ikke bare komforten i hjemmet, men bidrar også til å øke verdien. Grønne oppgraderinger som godt isolerte dører er attraktive for potensielle kjøpere, og hjem med slike oppgraderinger har en tendens til å selge raskere. Husk å undersøke lokale støtteordninger for ekstra økonomisk støtte ved utskifting av ytterdører.

Sorte ytterdører

Til venstre, foto: TMM Produksjon / Ragnar Hartvig. Til høyre, Hovdeby Ytterdør i NCS S 9000-N, med to. Sidefelt. Foto: @linnkrakereid.

En fordel for både deg og miljøet

Dører laget av resirkulerte eller fornybare materialer bidrar til å redusere klimaavtrykket. Velg dører som balanserer kvalitet, holdbarhet og bærekraft for en investering som gagner både deg og miljøet.

Finn din nye ytterdør hos Bygg 1

Vinduer og dører med topp isolasjonsevne fra Gilje

Giljevindu

Foto: Uthus Photography

Velg vinduer og dører fra Gilje for å sikre optimal isolasjon og lavere strømkostnader. U-verdien er avgjørende for isolasjonsevnen, og Gilje tilbyr produkter med 3-lags glass og U-verdi helt ned mot 0,6. Dette gir betydelig energibesparelse og reduserer varmetapet.

Normalt utgjør vinduene omkring 5-10 % av ytterflaten på et hus, men kan faktisk utgjøre opptil 40 % av varmetapet. Dersom du har vinduer fra 1980-tallet kan du faktisk halvere varmetapet med lavenergivinduer.

Romslig stue med store vinduer

Foto: Gilje

Når det gjelder ytterdører har det skjedd en stor utvikling de siste tiårene. Nye ytterdører har mer isolasjon og et bedre pakningssystem enn gamle dører, noe som gir bedre isolasjonsevne. En godt isolert ytterdør kan ha en U-verdi på 0,8 eller mindre. Våre beste ytterdører har en U-verdi på 0,58, og er blant de beste på markedet. Et godt valg dersom du skal kjøpe ny ytterdør til et eldre hus, eller til hytta på fjellet.

Se Giljes utvalg av vinduer og dører

Føl deg trygg med værsikre dører fra Harmonie

Værsikre ytterdører

Foto: Harmonie

Vi lever i et land hvor vi daglig utsettes for naturens testing i form av mye nedbør, kulde, snø, vind og sol. Vi lever i en tid med høyere strømregninger og tøffere renter. Derfor er det viktigere enn noen gang å velge en god ytterdør. Med fokus på lav U-verdi leverer Harmonie robuste ytterdører som effektivt holder varmen inne og reduserer strømkostnadene.

Sort ytterdør med vinduer

Foto: Harmonie

I tillegg til U-verdi, mener Harmonie du bør være spesielt opptatt av tre ting når du skal velge ny ytterdør:

1. Dører som tåler vann og vind – tykkelsen teller

En tykk dør er mer stabil og tåler harde værforhold. Våre dører leveres i 78 mm som standard. Dette gir også lavere U-verdi, noe som sikrer bedre isolasjon.

2. Bygget etter de nye forskriftene for passive hus
En dør må kunne tåle mye nedbør. Våre dører er bygd opp med vannavvisende HDF-plate og to aluminiumsplater for ekstra fuktsperre.


3. Terskelen
Terskel er et viktig moment når det kommer til fukt. Våre terskler er laget i 25 mm eik med aluminium slitekant, godkjent for livsløpsstandard. Med et frest spor under dørbladet, er terskel inntrukket for at vann skal renne av og bort fra dør og terskel.

Se Harmonies utvalg av ytterdører

Lavere strømregning med moderne vinduer og balkongdører fra Natre

Mor og barn foran Natre vindu

Foto: Natre

Med de kalde temperaturene vi har om vinteren i Norge er mange kjent med den ubehagelige gulvtrekken som kommer når kald luft trenger inn gjennom dårlig isolerte vinduer og synker til gulvet. Men hvordan skal du velge de beste produktene som sikrer deg et varmt og behagelig innemiljø? Her har vår leverandør, Natre, to gode tips:

1. Velg så lav U-verdi som mulig

Enova anbefaler at vi kjøper vinduer og balkongdører med U-verdi på 1,0 eller bedre. Det innebærer at du skal se etter produkter med 3 lags glass og U-verdi 1.0 eller 0.8.

2. Ikke tenk for mye på størrelsen

Barn i stue

Visste du at store vinduer faktisk har bedre U-verdi enn små? Med egenskapene til moderne vinduer og balkongdører kan du bygge med store vinduer som slipper inn masse lys og utsikt, uten at det går på bekostning av bokomfort og strømutgifter. Fortsatt isolerer vegg bedre enn vindu, men du trenger altså ikke tenke på størrelsen på vinduet.

Se utvalget til Natre

3-lags glass fra NorDan – for optimal isolasjon

Enebolig med trelags vindu

Foto: NorDan

NorDan anbefaler alltid vinduer med 3-lags glass, uavhengig om det er nybygg eller rehabilitering. Dette hjelper deg med å opprettholde jevn temperatur året rundt og du slipper kaldras. Dermed får du et bedre innemiljø og oppnår en høyere bokomfort i boligen din.

Vinduer og dører fra NorDan har en forventet levetid på opptil 60 år, når man velger aluminiumsbekledde produkter. I tillegg får du opptil 30 års garanti mot sopp og råte.

Bevar et behagelig inneklima med NorDan Screens

NorDan Screens er en utvendig solskjerming integrert i fasaden. Den stopper opptil 90% av

solvarmen og stenger ute nysgjerrige blikk uten å frarøve deg utsikten innenfra. Solskjermingen kommer montert på produktet fra fabrikk, som sørger for lett montering og enkel innsetting i fasade.

Solskjerming

Foto: NorDan

NorDan Screens kan styres både manuelt og automatisk med bryter på veggen, fjernkontroll eller app. Sammen med vind- og lyssensorer kan man la NorDan Screens selv ta hånd om oppgaven med å skape et godt innemiljø.

Se hele utvalget fra NorDan

Skal du bygge eller renovere bolig i nærmeste fremtid?

Gjør du det med Nordbohus, får du de beste rådene hele veien – fra generelle løsninger til spesifikke produktvalg. Vi hjelper deg å ta de valgene som sikrer en moderne og energieffektiv bolig med et behagelig inneklima året rundt.

Kontakt din nærmeste Nordbohus-forhandler

Finn forhandler

Relaterte artikler

Hos oss lærer tømrerlærlinger å bygge trygge og inspirerende boliger"

Med noen av landets mest fornøyde kunder, tar også Nordbohus Skien sitt ansvar for å utvikle fremtidens tømrere på alvor. Gjennom systematisk opplæring og veiledning av lærlinger som Mathias, sørger de for at kundene får trygghet og inspirasjon i sin boligbyggeprosess også i fremtiden. I denne artikkelen får du innblikk i hva Mathias, en erfaren tømrerlærling hos Nordbohus, legger vekt på som avgjørende for å levere kvalitetsarbeid. Fra praktiske ferdigheter på tvers av fag, til utviklingen av arbeidsmoral og effektivitet - Mathias deler sine beste råd som kan gi trygghet og inspirasjon til alle som vurderer å bygge bolig med Nordbohus Skien. Nordbohus' satsing på opplæring og veiledning av lærlinger er en viktig faktor for at kundene deres kan føle seg trygge gjennom hele byggeprosessen. Les videre for å få Mathias' førstehåndsperspektiv på hva som skaper kvalitet og faglig stolthet i tømrerbransjen.

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.

Slik bygger du drømmehuset på budsjett

Slik bygger du drømmehuset på budsjett

Drømmer du om å bygge ditt eget hjem, men er bekymret for kostnadene? Fra smart planlegging til valg av husmodell og innredning – oppdag hvordan du kan skape ditt drømmehjem uten å tømme hele bankkontoen.