Hopp til hovedinnhold
Lekkert interiør i atrimshuset Samspill fra Nordbohus

Det smarteste du kan gjøre når du skal bygge hus

Enten du bygger hus når du er 20, 40 eller 60 år, har du alt å tjene på å tenke fremtidsrettet. Bygger du med oss, får du bistand gjennom hele prosessen, og du velger selv hvor mye du vil involvere deg i byggeprosessen. Vi gir deg gode råd til fremtidsrettede løsninger, slik at du har grunnlaget for å ta de beste valgene for din bolig.

Velg et hus som tilpasser seg deg og ditt livsløp

Behovene våre og kravene vi stiller til en bolig er i konstant endring gjennom hele livet, men mye av det kan vi heldigvis forutse. Det gir deg grunnlag til å planlegge litt frem i tid når du skal bygge ditt nye hus.

Vet du at du gjerne vil ha huset fullt av barn, kan det være lurt å tegne inn noen ekstra soverom først som sist. Hvis du vet at du i framtiden vil ha hunder i hus, kan det være praktisk å tegne inn et vaskerom med inngang utenfra, hvor du kan spyle av hundene etter tur. Har du ungdommer i hus, ønsker du kanskje en egen fløy med soverom, bad og en liten stue. Med enkle tilpasninger kan denne fløyen gjøres om til en utleiedel når barna flytter ut.

Familie på kjøkken

En tydelig trend i markedet

Vi ser en klar trend i markedet hvor mange velger å gå for hus på ett plan. Den største fordelen med et hus på ett plan er at du kan bo der gjennom alle faser av livet. Det er like praktisk gjennom småbarnsperioden som det er når du blir gammel og dårligere til beins.

– Samspill er et populært atriumhus hvor du har alt på en flate og en skjermet uteplass. Varianter av denne, som Samspill Mini, er veldig populære blant våre kunder, forteller Tor Magnus Hestad, som er boligkonsulent i Nordbohus Romerike.

Atriumshuset Samspill fra Nordbohus

Ønsker du å bygge et hus over to etasjer, eller har du en tomt som ikke rommer alt på én flate, kan du likevel oppnå livsløpsstandard på boligen ved å legge alle hovedfunksjoner på hovedplanet:

– Lun er et populært hus over to etasjer, og et godt valg for deg med en tomt som egner seg bedre for bygging i høyden. Dette er et romslig hus med alle hovedfunksjoner og livsløpsstandard i første etasje. Dette gjør at du kan ha et godt liv på hovedplanet når barna er ute av redet.

Eneboligen Lun fra Nordbohus

Selv om du velger å gå for et av våre ferdigtegnede kataloghus, har du alltid muligheten til å tilpasse det for dine behov. Samspill og Lun er populære hus i vår region, og disse fleksible eneboligene kan fås i mange spennende varianter. Bygg det større eller mindre, gjør om på planløsningen, eller legg til noen ekstra funksjoner. Mulighetene er mange!

Se alle husene i vår huskatalog

Syv fordeler med å bygge nytt hus:

  • Du kan bygge huset ut ifra hva som er viktig for akkurat deg og din familie. Dette gir en mer sømløs bolighverdag med økt trivsel.
  • Du kan velge å bygge boligen med alle hovedfunksjoner på ett plan. På denne måten kan du fortsette å bo i huset selv når barna forlater redet eller om du skulle bli dårligere til beins.
  • Du kan tilrettelegge for løsninger som hjelper deg å finansiere boligen, som for eksempel utleiedel.
  • Vi bygger alle nye hus med energikarakter B. Dette gjør at boligen din kvalifiserer for et såkalt grønt boliglån med lavere rente.
  • Ved å bygge et nytt hus som møter de moderne kravene til tetthet og isolasjon, vil du oppnå en energieffektiv bolig som holder strømutgiftene nede.
  • Med de rette materialvalgene og en smart utforming, kan du legge til rette for en bolighverdag med svært lite vedlikehold.
  • Det går mange år før behovet for oppussing og rehabilitering melder seg.


Derfor bør du ikke vente med å bygge hus

Økte materialkostnader og stigende priser på det meste gjør at mange sitter litt på gjerdet når de skal ta valget om å bygge hus eller ikke. Tor Magnus tenker motsatt: jo før, jo bedre:

Mange tenker det er lurt å vente med å bygge hus, fordi de har en forventning om at prisen på byggematerialer vil gå ned igjen. Ser man for eksempel på trelast og stål, har det vært en vesentlig reduksjon, men dette kompenseres dessverre med økte kostnader på andre byggevarer, som blant annet betong. Byggekostnadsindeksen hatt en økning på ca. 5% siste år. Fordelen med å starte nå er at det forventes en forholdsvis moderat utvikling på byggekostnadsindeksen fremover. I tillegg kan den høye inflasjonen medføre økte kostnader på arbeidskraften, så det kan faktisk være litt å spare på å svinge seg rundt nå. - TOR MAGNUS HESTAD, BOLIGKONSULENT I NORDBOHUS ROMERIKE

Eneboligen Auriga fra Nordbohus

Ønsker du å få ned totalkostnaden for ditt boligprosjekt, kan det være mye å spare på å bygge en mindre bolig – både på kort og lang sikt. En mindre bolig, som Auriga, er også bedre for miljøet.

Boligkonsulentens beste råd til deg som skal bygge hus

Det er mange valg som skal tas når du skal bygge ditt nye hjem – spesielt om du ønsker å bo i dette hjemmet for resten av livet. Vi hjelper deg å se boligens livsløp, og sørger for å stille spørsmålene som får deg til å tenke, og til syvende og sist ta de rette valgene for fremtiden.

Vår boligkonsulent har et godt råd til deg som skal bygge hus:

Ha kontroll på budsjettet ditt, og planlegg drømmehuset ditt ut ifra det. Da kan du spare deg for skuffelser som fort kan oppstå dersom du starter med drømmene, uten å realitets orientere deg om kostnadene. Når vi vet budsjettet ditt, blir det også lettere for oss å anbefale ulike husmodeller og løsninger for boligen din.
Lekkert interiør i huset Auriga med spiler i taket.

Spisestue med direkte adkomst til terrasse i eneboligen Auriga er ekstra praktisk når du vil servere middagen under åpen himmel.

Start planleggingen allerede nå

Du er hjertelig velkommen innom oss i Nordbohus Romerike. Vi har både varm kaffe på kanna og mange gode råd å gi deg. Enten du bare er i «drømmefasen» eller om du har planene helt klare, er vi er for å hjelpe deg i mål.

Kontakt oss for en trivelig prat

Foto Øyvind S Endal