Hopp til hovedinnhold
Enebolig

Bygge hus i 2024

Blir 2024 året du endelig setter i gang prosjektet med å bygge ditt nye drømmehus? Enten du ønsker å bygge en stor familiebolig, en kompakt og miljøvennlig bolig, eller en bolig med alle viktige funksjoner på ett plan, er vi her for å hjelpe deg.

Hvordan gå frem for å bygge hus?

Dann deg gjerne noen tanker rundt følgende:

Hvor vil du bygge?

Ett av de aller viktigste valgene du tar når du skal bygge hus, er nettopp hvor huset skal stå. Det kan være lurt å tenke gjennom hva du setter mest pris på eller har størst behov for i hverdagen. Er det utsikt og kveldssol? Gode uteområder? Nærhet til barnehage og skole?

Undersøk om det er tomter til salgs eller mulighet for å grave ut en tomt i det området du ønsker å bo i. Vi hjelper deg gjerne med å finne den perfekte tomten for dine behov.

Utsiktstomt utenfor Trondheim

Denne kundetilpassede versjonen av eneboligen Kontur ruver på en unik utsiktstomt utenfor Trondheim.

Ferdighus, tilpasset ferdighus eller arkitekttegnet hus?

Skal du bygge hus med Nordbohus, kan du velge mellom tre veier til ny enebolig:

Standard enebolig

En standard enebolig, eller ferdighus, er et begrep som brukes om husene slik de er presentert i huskatalogen. Et ferdighus er ferdig planlagt, i mange tilfeller finjustert over flere år, og klart for å bygges. Det er likevel viktig for oss å understreke at alle våre hus bygges fra bunnen av, og at et hus aldri er helt ferdig før du er fornøyd.

Se alle våre husmodeller

Auriga eksteriør

Eneboligen Auriga har alt på ett plan og gir deg det beste fra den tradisjonelle og moderne verdenen.

Les også: Ferdighus

Kundetilpasset enebolig

Ønsker du å ta utgangspunkt i et av våre ferdighus, men gjøre egne justeringer, kan du gå for en kundetilpasset enebolig. Bygg huset større eller mindre, gjør om på planløsningen eller tegn inn noen ekstra vinduer.

Samspill eksteriør

Her valgte kunden å gå for en mindre variant av kundefavoritten Samspill fra huskatalogen vår.

Arkitekttegnet enebolig

Ønsker du et hus som er helt unikt og skreddersydd for akkurat deg, er et arkitekttegnet hus veien å gå. I tett samarbeid med en av våre arkitekter, tegner du drømmehuset ned til hver minste detalj. Vår oppgave blir å gjøre blyantstrekene om til ditt nye hjem.

Funkishus

Unikt funkishus tegnet av arkitekt Haarklau-Lindeberg-Egeland AS og bygd av Nordbohus Wari Hus. Foto: Jan Peter Lehne.

Les også: Arkitektens tips til deg som vil tegne hus

Hva er budsjettet ditt?

Vi anbefaler at du tar en prat med banken så tidlig som mulig i prosessen. Dette vil gi noen viktige føringer for prosjektet ditt, og vil også gjøre den videre planleggingen enklere. Undersøk gjerne lånevilkår i flere forskjellige banker, for å være sikker på at du får det beste tilbudet.

Les også: Lønner det seg å bygge hus nå?

Prisen for å bygge hus

Det er vanskelig å gi et prisanslag på å bygge hus, da det avhenger av flere ulike faktorer. Noen av disse er:

  • geografisk plassering
  • hustype
  • boligens størrelse
  • tilvalg
  • tilpasninger
  • grad av ferdigstillelse

Du kan finne den lokale prisen for å bygge hus der du bor ved å registrere deg som Min side-bruker på våre nettsider.

Les også: Hva koster det å bygge hus?

Skjermbilde av alternative hus

Husbankfinansiering – svært gunstige vilkår

Visste du at flere av våre husmodeller kvalifiserer til Husbankfinansiering med markedets laveste rente? Dette innebærer blant annet at husmodellene våre må møte strenge krav til bærekraft og livsløpsstandard. Se hvilke av våre boliger det gjelder her.

Start prosessen nå – nyt livet i nytt hus neste år

Å bygge hus er en kompleks og tidkrevende prosess. Det kan derfor vært greit å komme i gang tidlig – om det så bare er å ta den første samtalen med boligleverandøren, eller å begynne å bla i huskatalogen. Kanskje sitter du på terrassen i ditt splitter nye hus og nyter morgenkaffen på denne tiden neste år?

Å ta en prat med din nærmeste Nordbohus-forhandler koster ingenting. Sitter du på gjerdet, kan det være nyttig å snakke med noen som har bygd hus mange ganger før. Du kan komme til oss med helt blanke ark, med detaljerte tegninger, eller et sted imellom. Uansett utgangspunkt, er det vår jobb å hjelpe deg i mål.

Vi i Nordbohus håper vi får hjelpe nettopp deg med å realisere din boligdrøm i år!

Se også: Ofte stilte spørsmål om å bygge hus

Relaterte artikler

Kallevig funkisbolig

Hva koster det å bygge hus?

Lurer du på hva det egentlig koster å bygge et helt nytt hus? Totalsummen for å bygge et hus avhenger av flere ulike faktorer. Vi er opptatt av å gi deg som kunde et mest mulig realistisk prisbilde, da pris naturlig nok er en helt avgjørende faktor for de fleste.

Funkishus

Fordeler ved å bygge nytt hus

Det er fristende å argumentere med at «nytt er nytt», men for å gjøre deg enda sikrere på at det er en god investering å bygge nytt hus, har vi her listet opp noen gode argumenter som kanskje gjør beslutningen enklere å ta.

Scala detaljer

Bygge hus? Les interiørarkitektens beste tips!

Er du i gang med eller skal du straks begynne på prosjekt «bygge hus»? Interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord deler sine beste tips til hva du bør ha i bakhodet når du skal ta viktige valg for din nye bolig.