Gjesterom med sovesofa

7 smarte løsninger på gjesterommet

Fra strategisk plassering til fleksible møbler og stilige detaljer, oppdag hvordan du kan gjøre gjesterommet ditt til et komfortabelt og gjestfritt miljø. Følg disse tipsene for å imponere gjestene dine og gi dem en best mulig opplevelse når de kommer på besøk hos deg.

Plasser gjesterommet strategisk

Skal du bygge nytt hus eller bygge om din eksisterende bolig, har du muligheten til å plassere gjesterommet strategisk. For å skape en behagelig opplevelse for gjestene, kan det være praktisk å plassere gjesterommet i nærheten av et gjestebad. Dette gjør det enkelt for gjestene å få en egen privat sone med enkel tilgang til baderomsfasilitetene samtidig som du bevarer privatlivet på hovedbadet. Det kan også være greit å plassere gjesterommet litt unna hovedsoverommet for å unngå forstyrrelser om dere går til sengs til ulike tider.

Gjesterom med utsikt i enebolig fra Nordbohus
Innbydende gjesterom med sjøutsikt i en variant av eneboligen Link bygd for en kunde i Averøy.

 

Sørg for allsidig bruk

Et gjesterom kan også fungere som et allsidig rom når det ikke er i bruk av gjester. Vurder å inkludere en god sovesofa som kan klappes sammen når den ikke er i bruk. Dette gir deg muligheten til å bruke rommet som et ekstra oppholdsrom, hjemmekontor eller hobbyrom. Velg gjerne en sovesofa med oppbevaringsplass under setet, slik at dyner og puter kan oppbevares på en praktisk måte.

Gjesterom med sovesofa og oppbevaring
Foto: IKEA

 

Tenk oppbevaring

Selv om gjesterommet først og fremst er til for gjestene, er det viktig å utnytte arealet på en smart måte. Plasser for eksempel en kommode i rommet, hvor du kan lagre sengetøy eller hvor gjestene kan oppbevare klær og gjenstander under oppholdet. Du kan også vurdere å sette inn en koselig bokhylle hvor du kan plassere personlige gjenstander eller hvor gjestene kan finne lesestoff.

Sovesofa med oppbevaring
Foto: IKEA

 

Plass for å henge klær

Når du får gjester på besøk, kan det være fint å ha et skap eller en garderobeløsning hvor de kan henge opp klærne sine. Dette er spesielt nyttig når gjestene kommer for spesielle anledninger eller lengre opphold. Sørg for at skapet har nok hengestangplass og kleshengere, slik at gjestene kan henge opp skjorter, kjoler og andre plagg de ønsker å holde strøkne.

Gjesterom med skap for oppbevaring
Foto: Fargerike

 

Lite eller mørkt rom? Bruk speil!

Hvis gjesterommet er lite eller har begrenset med naturlig lys, kan du bruke speil for å gi rommet en følelse av å være større og mer lysfylt. Plasser store speil på veggen eller velg møbler med speiloverflater. Speil reflekterer lyset og omgivelsene, og gir en illusjon av ekstra plass. Dette trikset kan bidra til å gjøre gjesterommet mer innbydende for gjestene.

Gjesterom med speil
Foto: Fargerike

 

Velg en annen farge eller mønster på veggene

Gjesterommet gir deg muligheten til å eksperimentere litt mer med farger og skape en unik atmosfære. Ettersom gjesterommet kanskje er det rommet som blir minst brukt i huset, kan du tørre å velge en annen fargepalett her enn i resten av boligen. Utforsk forskjellige farger som gir rommet en frisk og lun følelse. Dette kan bidra til å skape en hyggelig overraskelse for gjestene og gi rommet en unik identitet.

Gult gjesterom og tapet med mønster
Foto: Fargerike

 

Skap hotellfølelse på gjesterommet

For å gi gjestene en luksuriøs hotellfølelse kan du inkludere noen ekstra detaljer i gjesterommet. Plasser sengen midt i rommet i stedet for inntil veggen for en mer eksklusiv følelse. Pynt med grønne planter for å gi liv til rommet. Gardiner som blokkerer lys, bidrar til å skape en god søvnkvalitet. Et mykt og behagelig gulvteppe ved sengen gir en koselig og varm følelse. En sengegavl kan være et elegant tillegg som gir gjesterommet et sofistikert preg.

Lunt gjesterom med mye dagslys
Foto: Fargerike

 

Skal du bygge hus og ønsker flere råd?

Våre boligrådgivere hjelper deg å finne en smart planløsning og de beste løsningene for alle rommene i boligen din. Finn din nærmeste forhandler og avtal et møte i dag!
 

 

Skrevet av Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18