Tredje strake seier til Vilde Nilsen - ny pallplass til Birgit Skarstein

Vilde Nilsen gikk inn til sin tredje strake seier på sprinten i Lillehammer i ettermiddag, mens Birgit Skarstein klinket til med tredjeplass etter en imponerende spurt. Dermed fikk Skarstein med seg to pallplasseringer fra verdenscupåpningen, mens Nilsen fortsetter der hun slapp i fjor med å være best.

–En kjempebra start på verdenscupen. Dette viser at jeg har trent mye riktig, gjort mange riktige valg, og ikke minst har jeg hatt et bra støtteapparat rundt meg som jeg setter veldig pris på. Sprinten er vanligvis min favorittdistanse, og jeg fikk full klaff i dag. I finalen var taktikken å gi full gass fra start for å ta igjen russiske Ekat Rumyantseva. Dette klarte jeg, og etter dette var det å kruse inn til mål, sier Nilsen.

vildeseier.jpg
Vilde Nilsen kunne heve armen i triumf da hun passerte målstreken, for tredje gang på Lillehammer! En strålende start på World Cup-sesongen!

Birgit Skarstein kjempet med russiske Marta Zainullina om den siste pallplassen, og den russiske løperen klarte aldri ta igjen Skarstein på oppløpet.

–Veldig kult at jeg klarte det, og dagens pallplass viste at nivået er knalltøft. Jeg gjorde noen riktige valg på slutten, og på oppløpet var det bare å gi full gass, sier Skarstein.

birgitpall.jpg
Ansiktsuttrykket forteller alt! En meget tilfreds Birgit Skarstein holder konkurrenten unna og kjører inn til en sterk tredjeplass på sprinten i World cup på Lillehammer.

Landslagstrener Magnus Evenby synes det var veldig gledelig med to pallplasseringer på den siste konkurransedagen for langrennsløperne.

– Dette gikk litt som vi hadde håpet på i forkant, og det ble en herlig dag for oss. Det ble en skikkelig kamp om tredjeplassen i Birgits klasse, og det er utrolig gøy at hun klarte en ny pallplassering. Vi vet at Vilde er sterk i klassisk sprint, noe hun viste i dag igjen. Vilde fortsetter der hun slapp i fjor med å være klart best i sin klasse. Samtidig er det tøffere konkurranse i år enn i fjor, sier Evenby.

Resultater
Para World Cup Lillehammer langrenn, finaler

Sprint, kvinner stående:

1) Vilde Nilsen, Norge, 2) Ekat Rumyantseva, Russland, 3) Natalie Wilkie, Canada.

Kvinner, sittende:
1) Oksana Masters, USA, 2) Kendall Gretsch, USA, 3) Birgit Skarstein, Norge. Indira Liseth, Norge, kvalifiserte seg for semifinale.


Nordbohus sponser Para Langrenn Elite

Nordbohus var Para Langrenn Elite sin første lagsponsor, og sammen med Scandic og Sparebank1 ser vi virkelig frem til å følge landslaget i denne spennende sesongen, sier Stian Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus AS.

Se mer om Nordbohus og Langrennslandslaget

Finn forhandler