Høstplanter til hagen

Med en helt ny bolig overlevert på høsten, så kan du fortsatt plante noe fint.

Du trenger heldigvis ikke grønne fingre for å få en flott hage. Uteplanter klarer seg godt selv med litt stell, og med en liten innsats vil hagen din se flott ut gjennom hele året. Snart er tiden for å plante høstens planter, her er våre tips til hva du kan gjøre.

Høsten er tiden for både rydding i gamle vekster og for å plante nytt. Er du litt forut for din tid og planlegger hagestellet i god tid, kan du til våren dra mye glede av arbeidet du legger ned allerede nå. Mange vekster trenger vinteren på seg, og titter opp så snart solen er tilbake.

Plant blomsterløk

Sett ned løk allerede nå, og gled deg til vårens resultater. Løk trives både i bed og krukker, og vil resultere i et flott skue når vinteren er over. For en stilig effekt på plenen kan du prøve å plante løker og knoller i «freestyle» utenfor det typiske bedet eller rundt trær og busker.

Plant løken så tidlig som mulig, for da rekker den å danne røtter før det blir minusgrader. Dette er noen av løkene du kan sette ned: krokus, tulipaner, perleblomst, påskeliljer, snøstjerne, og svibler.

De ulike blomstersortene blomster på forskjellig tidspunkt i løpet av våren, så hvis du planlegger godt vil blomstringen i bedene dine vare lenge.

Les mer: Slik får du drømmehagen

_1472363963.jpg
Er dette din drømmehage? Det er mye du kan plante selv om høsten melder sin ankomst.

Planter som tåler lave temperaturer

Heldigvis finnes det planter og vekster som tåler vårt nordlige klima. Visste du at grønne urter som Timian, Salvie og Rosmarin fint tåler vinteren? Disse kan du trygt sette utenfor kjøkkenet hele året.

I krukker og i bed kan du fint plante klassiske stemorsblomster, vakre ranunkler, fargerike primula og nydelige perleblomster for å nevne noen.

Hvis du helst ønsker grønne vekster kan du velge mellom både trær, busker og småplanter. Hva med klatreplanten Klematis, bartreet Kulethuja eller Torvmyrt som egner seg som mardekker? Mulighetene er flere enn du tror, så med god planlegging kan du finne mange nye favoritter.

Ikke glem plena!

Sørg for å ta godt vare på plenen din hele året rundt. På våren kan man reparere plenen ved å etterså der det har oppstått bare flekker. På sommeren kan du velge å bioklippe isteden for å samle opp gresset når du klipper med gressklipperen. Når man bioklipper vil avklippet selvgjødsle plenen, og du kan ende opp med en frodig og flott plen, helt gratis. Høsten krever at vi raker vekk gammelt løv slik at plenen får puste og samlet opp det siste av sollys før vinteren setter inn.

Har du ikke plen? Du kan faktisk så plen selv om det er høst. Tips til hvordan du sår plen om høsten

Les mer: 8 ting du bør gjøre med hus og hage på høsten

Finn flere hagetips her. Tips og råd fra Nordbohus


Skrevet av Kathrine Krane, Bennett Reklamebyrå

 

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18