Pent oppredd seng på soverom med grå vegg

Seks smarte løsninger på soverommet

Soverommet er ofte et nedprioritert rom. Mange tenker at her skal jeg jo bare sove. Men soverommet er også et rom hvor du kan få en god start på dagen, slappe av når du trenger det, eller senke skuldrene og lese en god bok når kvelden kommer. Skal du oppnå harmoni på soverommet er det viktig å tenke gjennom materialvalg, funksjoner, lys, teksturer og lyd. Vibecke Caspari Nord er interiørarkitekt i Mestergruppen og deler sine beste råd for soverommet.

Praktisk oppbevaring med integrerte løsninger

Soverommet er ikke bare et sted for soving; det er også et sted hvor mange av oss oppbevarer klær, sengetøy og andre ting. En godt gjennomtenkt innredning på soverommet kan heve kvaliteten på rommet og gjøre hverdagen mer praktisk.

 

Det blir mer og mer vanlig å plassbygge innredningen på soverommet, noe som er veldig hensiktsmessig. Man får da innredning som er helt tilpasset rommet, og man kan lage smarte løsninger etter de ønsker og behov man måtte ha. Innredningen kan med fordel bygges rundt sengen, slik at man også får integrert belysing, nattbord, og kanskje også integrerte høyttalere hvis man ønsker det. Det er videre veldig fint å male denne innredningen i samme farge som veggen. Det skaper et harmonisk og veldig delikat uttrykk.

 

Vibecke Caspari Nord, interiørarkitekt i Mestergruppen

Moderne soverom med integrert oppbevaring
Foto: Min Bolig

Skreddersøm er ofte mer kostbart enn standardløsninger, men det finnes noen snarveier man kan ta for å oppnå omtrent det samme:
 

 

Man kan for eksempel gå for skap fra Ikea, men male disse i ønsket farge, sette på lekre håndtak, og sette opp foringer mot tak og vegger når innredningen ikke helt stemmer 100% med rommets mål. En rimeligere løsning som også ser bra ut.

 

Vibecke Caspari Nord, interiørarkitekt i Mestergruppen

 

Maling som skaper harmoni

Forskning viser at vi sover best i mørke rom. Mange ønsker derfor å ha en mørkere farge på soverommet – noe som kan være spesielt nyttig her vi bor, hvor det er lyst døgnet rundt deler av året.

– Ønsker man malte vegger vil jeg anbefale å male taket i samme farge eller noen toner lysere. Det skaper en utrolig flott effekt i rommet, og gir også et roligere og mer harmonisk uttrykk, råder Vibecke.

Blått soverom
Foto: Fargerike

 

Steng ut lyset med skreddersydd solskjerming

Lys er viktig i ethvert rom, men på soverommet er også muligheten til å mørklegge viktig. Når man sliter med å sovne, er det ikke mye som er mer irriterende enn lys som trenger inn på sidene av gardinene.

– Jeg anbefaler å gå for skreddersydd solskjerming som tilpasses helt for vinduets form og funksjon. Solskjermingen vil også være bra for å stenge ut varme fra sola, forklarer Vibecke.

Solskjerming på soverom
Foto: Lady Solskjerming

 

Skap et lunt soverom med teppegulv

 

 

De fleste velger fortsatt harde gulv på soverom, men soverommet er et rom som kler veldig godt tepper. Det binder svevestøv, som det er mye av på et soverom, og ikke minst er det nydelig å gå barfot på. Her og er det mange ulike kvaliteter å velge mellom.

 

Vibecke Caspari Nord, interiørarkitekt i Mestergruppen

 

Soverom med teppegulv
Foto: Fargerike

 

Velg belysning etter funksjon

– Noe jeg synes er viktig på et soverom er god belysning. Det er viktig at belysningen har ulik funksjon og mulighet for dimming. Når man for eksempel skal lete etter noe inne i et skap trenger man god belysning, mens når man ligger og leser på sengen vil man ha mer retningsstyrt lys. Dimming og egne brytere for det enkelte lyset er derfor praktisk – og enda mer praktisk er det når man kan ligge i sengen og skru av alt lyset derifra, tipser Vibecke.

Lun belysning på moderne soverom
Foto: ChellyRika/Pixabay

 

Skap hotellfølelse med gardiner i takhøyde

– Til slutt vil jeg nevnte tekstiler, og gardiner spesielt. Gardiner skaper så god stemning i rommet, og her anbefaler jeg at tekstilen går fra tak til gulv. Monter gjerne gardinskinnen i hele rommets lengde der det er vinduer. Da får man litt samme inntrykk som på et hotellrom, og det gir mulighet til å endre uttrykket i rommet avhengig v hvordan tekstilene henger.

Gardiner på takskinne på soverom
Foto: Fargerike

 

Skal du bygge hus og trenger hjelp til innredning og interiørvalg?

Når du bygger hus med oss, kan du få hjelp til alt fra tegning av selve huset til valg av funksjonelle interiørløsninger tilpasset hvert rom.

Finn din nærmeste Nordbohus-forhandler

 

Skrevet av Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18