Brødre skapte drømmehytta

Nordbohus anbefaler Huntonit Proff Vegg. Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater.

– Hva er det å ikke like med dette her? Spør Sturla Sundhagen mens han åpner den store skyvedøren i stua. Den idylliske utsikten over Håkavika trenger seg inn i form av måkeskrik og frisk sjøluft. Pål Sundhagen nikker bekreftende. – Dette er en drøm som går i oppfyllelse for oss, sier han. Brødrene har felles barndomsminner fra området sør for Sandefjord, hvor foreldrene kjøpte en hytte på sekstitallet.

Montering av veggplater av huntonit

Bygd for fellesskap

Pål og Sturla bestemte seg tidlig i hytteprosjektet for å styre unna den typiske rustikke hyttestilen. De ønsket rette linjer og slette flater, samt store vinduer uten gardiner.

Planløsningen er enkel: En romslig gang ønsker velkommen, og leder inn i en åpen kjøkkenstue/spisestueløsning. Som en forlengelse av fellesrommet, er det anlagt en stor platting utenfor hytta. Her er alt lagt til rette for sene sommerkvelder og sosialt samvær med Sandefjordsfjorden som kulisse. I tillegg består hytta av to soverom og et delikat bad.

Bolig med huntonit veggplater

Solide, bærekraftige vegger

Interiøret er funksjonelt, og rammes inn av vegger malt i en naturlig palett. Valget falt på Huntonit Proff Vegg, som monteres uten synlige skjøter takket være et enkelt klikksystem.For brødrene var det viktig å velge materialer som spiller på lag med naturen. Huntonit Proff Vegg består av 100% norsk sørlandsskog, og er de eneste veggplatene på markedet i dag som anbefales av Norges Astma og Allergiforbund.

– Vi er kjempefornøyde med resultatet! Veggplatene ga oss nøyaktig det slette utseendet vi ønsket oss. Man kan ikke se en eneste skjøt her, sier Pål. – Veggene er også mye mer solide enn vanlige gipsplater. Her kan vi henge opp alt fra tunge lerret og overskap uten å bruke plugger, supplerer Sturla.

Raske resultater

En annen fordel med Huntonit Proff Vegg er at platene er klare til å males umiddelbart etter montering. – Hos Byggma har vi sett en økende etterspørsel etter slette klikk-vegger som hverken trenger å sparkles eller grunnes, sier Knut Ove Kjær, distriktssjef i Byggma i Buskerud og Vestfold. Han forklarer at veggene er enkle å sette opp - selv for folk som ikke anser seg som spesielt «handy». Alt du trenger er standard verktøy, og en stripe lim i klikkskjøten

Feriekos fremfor vedlikehold

Fordelen med å velge kvalitetsmaterialer  på hytta kan oppsummeres med ett ord:  avslapping. Mange forbinder en hytteferie med nødvendig vedlikehold, men velger man smart i utgangspunktet, så slipper man å bruke hele ferien på pussing og snekring. Huntonit Proff Vegg tåler godt fukt- og temperatursvingninger, så de egner seg minst like godt til en sommerhytte ved havet som til en vinterhytte på fjellet. Brødrene Sundhagen gleder seg veldig over å kunne nyte late sommerdager på den nye hytta. – Her skaper vi nye minner på et sted hvor vi allerede har dype røtter, avslutter de.

Bolig med huntonit veggplater

Finn forhandler