Høstens interiørtrender - @medandreord anbefaler

Våre ambassadører Hege og Benn Peter Jeppedal har alltid hatt et lidenskapelig forhold til interiør. Høsten står straks for tur, og dette betyr et skifte i interiør og uttrykk i de mange hjem. Vi har fått duoens beste tips hva gjelder årets trender.

Varme og dype farger

Høst betyr ofte et fargeskifte- hvilke farger vil prege vegger og interiør høsten 2020?
- I år har vi tro på en varmere og dypere fargepalett vil gjøre seg enda mer gjeldende enn vi har sett tendens til de seneste par årene. Blått og grønt er alltid populært her til lands, men nå vil vi se dypere og varmere toner av disse fargene. Rust er en farge som er høyaktuell nå mot høsten. Vi har selv investert i en stol med rustfarget skall fra Hay, som er plassert ved den integrerte kontorplassen på kjøkkenet vårt. Ellers er alle naturtoner i vinden - brunt, beige og dype gultoner.

- Det er heldigvis også blitt trendy å innrede personlig. Det betyr at flere velger å innrede etter egen smak og lommebok framfor å følge de seneste trendene. Det synes vi er en flott vending. Herlig at man kan kjøpe det man liker og bruke det man har, uten å føle på presset om at man ikke har det fint eller moderne nok.

IMG_1604_stol-rust_web.jpg
Stilig stol fra Hay ved den integrerte kontorplassen på kjøkkenet.

Eik, furu og bambus

Hvilke materialer kan man forvente å se mer av?
- Her vil vi fremheve to stikkord; natur og kvalitet. Folk har blitt mer bevisste på å skaffe seg færre produkter, og heller satse på kvalitet. Miljøaspektet har slått rot, og vi har blitt opptatt av bærekraftige valg også på interiørfronten.

- Solide produkter av heltre er veldig aktuelt. Eika holder seg, og tresorter som bambus vil vi nok finne mer av, i tillegg til at den gode, gamle furua er på vei inn igjen, men (heldigvis) i en enklere og "renere" form enn mange av oss husker fra før tusenårsskiftet. Vil også føye til at folk er mer opptatt av gjenbruk og redesign. Vi vil se mye av det vi har sett før, men brukt på en ny og kreativ måte.

Danskene regjerer fortsatt

Hvilke designnavn er «hotte» i 2020?
- Vi nordmenn er jo svake for dansk design, som klassikerne Arne Jacobsen og Georg Jensen, men også nyere merkevarer som Hay (et av våre egne favorittmerker) og Muuto. Vil også slå et slag for norsk design, som er på stor frammarsj! Sjekk for eksempel ut Ygg og Lyng, som lager tidsriktige kvalitetsmøbler, og Heymat, som lager dørmatter i lekre design, men med industrikvalitet.

- På lampefronten vil vi fremheve norske Northern og den spennende lampekolleksjonen til Hadeland Glassverk. Vi har tro på at flere og flere får øynene opp for norsk design som følge av en kombinasjon av høy kvalitet og godt design, og fokuset på å handle bærekraftig og lokalt.

Lager unike løsninger

Hva er viktig for dere når dere innreder et rom?
- Alle rom innredes for å være funksjonelle og praktiske. Samtidig er vi jo opptatt av det estetiske. Vi bruker tid på å finne møbler og interiør som skal fylle disse funksjonene, og dessuten fungere sammen med helheten i resten av huset. Noen ganger finner vi det vi trenger med en gang, andre ganger må vi lete litt, eller spare først.

- Vi prøver også å tenke litt kreativt og lage løsninger som ikke "alle" har. Et eksempel på det er de nedfelte flisene vi har lagt under den takhengte peisovnen som erstatning for den vanlige glassplata. De tilfredsstiller kravene til brannsikkerhet, samtidig som de blir et blikkfang i stua.

IMG_1516_peisovn-og-fliser_web.jpg
Hengende peisovn og stilige fliser!

Lager dere noen gang interiør og pynt selv?
- Javisst! Vi mener begge at vi er utstyrt med en god porsjon kreativitet, og vi har skapertrang. I huset vi solgte da vi bygget Fronthuset vårt lagde vi blant annet småmøbler og sengegavler. Fordelen er at vi får det akkurat slik vi ønsker, pluss at det som oftest er mer økonomisk.

- Dessuten er vi opptatt av å plukke inn sesongens materialer fra naturen til å lage pynt og dekor av, og noen ganger kan Hege finne på å ta fram symaskinen eller strikkepinnene også.

Nøytrale basismøbler gir rom for kreativ dekor

Hva er deres beste tips for å skifte stil og uttrykk i hjemmet på en økonomisk vennlig måte?
- Vi har erfart at det er smart å skaffe seg forholdsvis nøytrale basismøbler av god kvalitet - og gjerne av godt design. På den måten kan man enkelt og rimelig skifte uttrykk når trender, sesong eller smak er i endring.

- Vi vil oppfordre til å ta en kritisk titt hjemme hos deg selv med et litt nytt blikk. Prøv å flytte litt rundt på tingene dine, bruk en annen vase enn den du pleier, sett vekk noe som har stått framme lenge og bytt med noe du har i skapet. Feilen mange gjør er å fylle opp for mye, slik at det kan virke rotete. Et tips er å samle noen fine, utvalgte gjenstander i ei gruppe eller på et brett/fat og sette bort resten. Bruk det du har, eller supplér med noe fint fra naturen.

- Ta deg en tur ut og se deg rundt, så finner du garantert noe du kan bruke; en stein, noen kongler, skjell, greiner eller blomster. Akkurat nå er det sesong for lyng, som egner seg perfekt til å lage krans eller dekorballer av. Bare surr sammen lyngen med en blomstertråd, så har du en nydelig dekorasjon, eller enda enklere - sett lyngen rett i vasen. Naturen har mye å by på hele året, og du får deg en luftetur på kjøpet - alt sammen helt gratis!

krans_vegg_2_web.jpg
Her har lyngen funnet sin plass i en krans på veggen hos Hege og Benn Peter i eneboligen Front. 

Se mer fra Hege og Benn Peter sin versjon av eneboligen FRONT på deres flotte instagram-konto @medandreord

Se mer om eneboligen FRONT
 

Skrevet av Kathrine Krane, Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18