Lyst og moderne kjøkken fra Drømmekjøkkenet

Fem smarte løsninger på kjøkkenet

Skal du tegne nytt kjøkken til ditt nye hus eller pusse opp der du bor nå? Kjøkkenet er et av husets mest kostbare rom. Her vil man ta så smarte valg som mulig, og derfor kan det være ekstra nyttig å få noen gode tips på veien. Benedicte Friele Grung i Drømmekjøkkenet deler sine fem beste tips til smarte løsninger på kjøkkenet.

1. Velg slitesterke fronter i ulike finisher

Kjøkkenet er et rom mange av oss tilbringer mye tid på hver eneste dag. Fronter på skuffer og skap blir ofte utsatt for slitasje i form av åpning og lukking, vasking, eller støvsugeren som dunker borti. Det kan derfor være lurt å velge noe som tåler litt:

– Sørg for å velge en front som tåler litt. I vårt sortiment er Fenix en front med matt, behagelig overflate, som kjennes «myk» når man tar på den. Den er veldig slitesterk, og den har et unikt ytre lag som gjør at man kan fjerne for eksempel riper ved å bruke «magisk svamp» eller et strykejern. Den finnes i flere farger, tipser Benedicte.

Fenix fronter fra Drømmekjøkkenet
Foto: Drømmekjøkkenet

– Det er dessuten fint å kombinere malte fronter og fronter i tre. Det er også flott med linjeglass, som delvis skjuler hva man har i skapet og tilfører kjøkkenet en fin karakter, legger Benedicte til.

Fronter i tre fra Drømmekjøkkenet
Oppnå et fint spill på kjøkkenet med en kombinasjon av malte fronter og fronter i tre. Foto: Drømmekjøkkenet

 

2. Pocket doors

Ikke alle ønsker å ha kjøkkenmaskinen, kaffemaskinen eller mikrobølgeovnen stående synlig i kjøkkenhyllene. Men visste du at det finnes en løsning hvor du kan bytte mellom å ha hyller synlige og skjulte?

– Ønsker man å skjule ting på kjøkkenet er en såkalt pocketdoor-løsning et smart valg. Her kan dørene åpnes og lukkes og skjules helt ved et lett trykk på døren, tipser Benedicte.

Pocket doors fra Drømmekjøkkenet
Foto: Drømmekjøkkenet

 

3. Velg hyller i stedet for overskap

Overskap er praktisk for å oppbevare glass, tallerkener og annet du ikke ønsker skal støve ned på en hylle. En hylle er derimot ypperlig for å oppbevare dekorative gjenstander som gjerne er mye i bruk i løpet av en uke. Det kan være noen dekorative salt- og pepperkvern, glassbeholdere med syltede grønnsaker eller fine serveringsfat. Dette kan skape et hjemmekoselig og sjarmerende kjøkken.

– Det er fint å velge hyller i stedet for overskap. Det mykner opp kjøkkenet og skaper et hyggelig rom, forklarer Benedicte.

Hylle på kjøkken
Foto: Drømmekjøkkenet

 

4. Skap helhet med veggplate

På kjøkkenet er det veldig lurt å ha en veggplate som beskytter veggen fra matsprut fra komfyren og vannsøl ved oppvaskkummen. Benedicte har et tips til deg når du skal velge veggplate:

– Velger du veggplate, såkalt «backsplash», i samme materiale som benkeplaten, får du et rolig og helhetlig utseende. Med sine hele, slette flater er den dessuten lett å rengjøre.

Veggplate fra Drømmekjøkkenet
Foto: Drømmekjøkkenet

 

5. Skap en flott effekt med romdeler i glass

Noen ganger ønsker man å dele av kjøkkenet, for eksempel for å dempe støy eller av estetiske årsaker. Her finnes det mange forskjellige måter man kan gjøre det på:

Man kan fint kombinere våre skyvedører inn i kjøkkenløsningen, slik som her, hvor det er brukt som romdeler. En romdeler i glass tar minimalt med plass og slipper lyset inn i rommet, tipser Benedicte.

Romdeler i glass fra Drømmekjøkkenet
Foto: Drømmekjøkkenet

 

Få flere tips til ditt boligprosjekt

Når du bygger nytt eller pusser opp hjemmet ditt med Nordbohus, gir vi deg alltid råd og veiledning på veien. Vi har både interiørarkitekter og samarbeidspartnere som kan bistå deg med profesjonell rådgivning.

Last ned vår huskatalog og finn inspirasjon!

 

Skrevet av Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18