Utførende entreprenør: 12 leiligheter for eiendomsutvikler - Båsmo Borettslag

Da eiendomsutvikleren Zar Eiendom skulle bygge leiligheter på Båsmo i Mo i Rana, ønsket de en utførende entreprenør som kunne mer enn å bygge. Valget falt på Nordbohus Bernhard Olsen. –Vi har et godt rykte, men i dette tilfellet var det vår posisjon som totalleverandør som ble viktigst, sier Bjarne Nyrud i Nordbohus Bernhard Olsen.

Bjarne-Nyrud-sh-150.jpg

Markedsførte ferdige leiligheter
Båsmo Borettslag står nå ferdig med sin tolv leiligheter i to ulike størrelser. De seks leilighetene i første etasje er på 72 kvm. Og de seks leilighetene i andre etasje er på 90 kvm. Inkl. loft. Normalt sett vil et slikt prosjekt kreve et antall leiligheter i forhåndssalg før byggingen kan starte, men slik ville ikke Zar Eiendom ha det. De ville nemlig ha hele bygget med alle leilighetene fiks ferdig før det ble lagt ut for salg. –Det er en uvanlig tilnærming, men på mange måter smart dersom man treffer med både arkitektur, stilvalg, størrelse og pris. Da får kundene flytte inn umiddelbart, og det blir mindre jobb med alle endringsønsker og tilpasninger, sier Nyrud (bildet).

 

baasmoen(1).jpg

Stilig samspill mellom glass og treverk i fasadeuttrykket. Bygget er designet av Else Dahlseng, en av Nordbohus sin egne arkitekter

Ville ha full pakke
Zar Eiendom ønsket en samarbeidspartner som kunne levere både arkitekt- og ingeniørfaglig prosjektering, bygging og ikke minst markedsføring. –Jeg tror vi traff blink med å levere full pakke. Gjennom vår tilknytning til Nordbohus har vi tilgang på et bredt kompetansemiljø på hovedkontoret. Jeg kunne presentere en totalpakke for Zar Eiendom som inneholdt alt fra a til å, og fra skisse til nydelig illustrasjons- og markedsmateriell. Det er en ganske unik posisjon å kunne tilby absolutt alt, og det har stor verdi. Mye av gevinsten i et prosjekt kan forsvinne i kommunikasjon og håndteringen av alle ulike samarbeidspartnere som skal levere sin del. I dette tilfellet hadde Zar Eiendom bare to å forholde seg til. Nordbohus og REDE eiendomsmegling som gjennomførte salgprosessen, sier Bjarne Nyrud i Nordbohus Bernhard Olsen.

 

 

baasmoen12.jpg

Et godt bygg har gode uteområder. Det ser ryddig ut i Båsmo Borettslag.

Flere interesserte i borettslagsmodellen
For noen år tilbake var borettslagsmodellen noe uglesett, etter oppslag i mediene om dårlig drevne borettslag med sviktende økonomi og fortvilte kjøpere. Slik er det ikke i dag? –Nei langt ifra! Borettslag er jo heller ingen ny modell. Det har vært borettslag i Norge i mange år, og det er fortsatt en veldig anvendelig modell. Man får en forholdsvis lav innskuddsum, og en månedlig leie eller felleskostnad. Således får man mindre i lån, men totalt sett koster det nok like mye pr. måned som en selveierleilighet. Forskjellen er at man har et system på alt av vedlikehold og felleskostnader som fungerer, i et veldrevet borettslag vel å merke. Et kvalitetsstempel kan være at borettslaget er drevet av en profesjonell part. Båsmo Borettslag er drevet av MOBO Helgeland BBL som har både kompetanse og ikke minst medlemskap i boligbyggelagenes sikringsfond. Det er et kvalitetstegn som ivaretar både drift og økonomisk sikkerhet dersom en beboer ikke skulle klare å betjene sine økonomiske forpliktelser. Vi erfarer at både eiendomsutviklere, investorer og kommuner er interesserte i borettslagsmodellen, og vi har mange spennende borettslagsprosjekter på blokka, avslutter Nyrud.  

baasmoen5.jpg

Fra loftet ser man rett ned til kjøkkenet. Legg merke til den herlige takhøyden fra kjøkkenet!
 

Høst 2016
Skrevet av Stian R. Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef Nordbohus AS

Finn forhandler