Vant designkonkurranse med lånte fjær

Naturens egen design kan inspirere oss til nyskaping og innovasjon. Det var det som skjedde da Nordbohus ble invitert til å delta i en konkurranse om utvikling av eneboliger for området Rossåsen i Sandnes.

Det var tydelige føringer med tanke på form, areal, høyder, materialvalg og farger. Ja, det var rett og slett stramme rammer, men disse satte oss på sporet til noe helt nytt. Vi endte opp med å la oss inspirere av fuglen Svartspett, sier Else Dahlseng som er arkitekt i Nordbohus AS.

shutterstock_518754460-_-Nordbohus-illustrasjon_0.jpg

Rita Einevoll, leder for plan- og arkitekturavdelingen i Nordbohus AS, satte sammen et team bestående av Else Dahlseng, Karin Remmen og seg selv. De tydelige rammene for utviklingen av konseptet ble kjapt til et grunnlag for en herlig kreativ prosess, som endte opp med seier i lånte fjær. -Vi jobbet med assosiasjoner i første omgang. Ut fra rammene skulle huset skulle være svart med røde detaljer. Svartspetten kom frem som en assosiasjon til føringene, og ble en inspirasjon og guide for oss i våre valg underveis, sier Rita Einevoll.

Hvordan blir en fugl til et helt hus?
-Den stående kledningen ser jeg som fuglens fjærpryd, Svartspetten sin frakk, med bordene tett inntil hverandre for homogen overflate. Nebbet som peker og dens skarpe øye mot sør ser jeg som husets form. Dens røde lue som en liten, men likevel fremtredende del av hele Svartspetten, ble utkikkerne, som balkongen, hovedinngangen og kanskje til og med luftinntaket i toppen, sier Else Dahlseng.

else---rita---karin_nordbohus-arkitektene.jpg

Nordbohus-arkitektene, fra venstre: Else Dahlseng, Rita Einevoll og Karin Remmen.

Vi gjenkjenner Svartspettens inspirasjon i den endelige arkitekturen, og vi gleder oss til å se hvordan markedet vil respondere. Seieren i designkonkurransen er den andre i rekken for Sandnes Tomteselskap sine mange utlysninger, og boligene skal bygges av Nordbohus Sandnes. I tillegg har våre arkitekter og ingeniører nylig vunnet en konkurranse for Rindal kommune. Nordbohus-arkitektene flyr høyt om dagen.

illustrasjon_Nordbohus.jpg

shutterstock_518754460_web.jpg

Foto av Svartspett: Jesus Giraldo Gutierrezs/Shutterstock.com

Eier du en tomt som skal utvikles til boligformål? Ta kontakt med nærmeste Nordbohusforhandler. Etterhvert så sitter du i gode møter med våre prisvinnende arkitekter og skaper noe flott!

Klikk her for å laste ned hele vinnerpresentasjonen: Rossåsen BFS Presentasjon 20.10.2017

Skrevet av Stian R. Moursund, markedssjef NORDBOHUS AS

Finn forhandler