Haganes - boligfelt og park er bygd for å vare

Utvikling av gode boligområder er svært viktig for Nordbohus, og vi har mange gode referanseprosjekter. Et av dem er Haganes, og det er både et godt boligområde og en park! 

Boligfeltet Haganes har en spesiell plass i hjertet for Nordbohus og spesielt for alle i Nordbohus B. Telle Trearbeid. Det var her suksessen startet for Nordbohusforhandleren på Sotra, og det var her Nils Asbjørn Telle virkelig fikk fart på sin visjon for selskapet. Han var leder i nærmere 50 år, og bidro sterkt til at Nordbohus B. Telle Trearbeid nå er blant Norges største selskaper.

Nils Asbjørn Telle
Nils Asbjørn Telle foran den flotte parken på Haganes.

Nils Asbjørn Telle er både født og oppvokst på Haganes, og utbyggingen av boligfeltet ligger derfor hans hjerte nær. Planleggingen av området startet på midten av 90-tallet og de første byggene ble reist rundt år 2000. Siden da er det bygd 25 bygg fordelt på eneboliger og tomannsboliger på Haganes.

Bilde av boligene i Haganes
Alle boligene i Haganes er fra Nordbohus sitt eneboligkonsept, huskatalog eller konsept for tomannsboliger. Et godt planlagt felt, der boligene står veldig godt sammen og utgjør en flott helhet.

Under byggingen fikk de mye overskudd på stein fra tomtene. I stedet for å kjøre denne vekk så startet planen om å bygge en park. Parken har blitt større og større, og mer og mer for hvert år som har gått. Nå er det både park, egen elv, fotballbane, grillstue, naust, båthavn, en flott bro, tursti, benker og mye mer. Parken på Haganes har blitt et flott samlingspunkt for de som bor i området, og mange flere. -Det er ikke sjelden jeg er her nede, eksempelvis en sommerdag, at det kommer folk og vil se dette, sier Nils Asbjørn Telle.

Bilde av Haganes park
Deler av den store og flotte parken på Haganes. Ut mot havet ligger naust og småbåthavn.

Det flotte boligområdet og den enestående parken står som et monument for intensjonen om å bygge noe som virkelig er bygd for å vare. Nils Asbjørn Telle har nå pensjonert seg fra Nordbohus B. Telle Trearbeid, men er fortsatt sterkt engasjert både gjennom eierskap og interesse. Den nye lederen heter Per Erling Tellnes, og i filmen nedenfor møter vi både han og Nils Asbjørn Telle og de forteller om Haganes og oppbyggingen av et prosjekt som har blitt veldig viktig for alle med tilhørighet til selskapet.

Per Erling Tellnes
Per Erling Tellnes leder nå Nordbohus B. Telle Trearbeid. Den rike historien og de gode referansene er flotte holdepunkt på veien fremover. 

Det er viktig å se fremover og holde blikket festet mot ny utvikling, men når det gjelder gode boligområder så er det også smart å se bakover. Med Haganes så har Per Erling Tellnes en meget flott historie å se tilbake på, og gode punkter å navigere etter for fremtiden også. Haganes er rett og slett en juvel i Nordbohus. 


Skrevet av Stian Moursund
Markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus

Haganes - et boligfelt og en park som er bygd for å vare

Haganes er både boligfelt og park, og et særdeles godt eksempel på riktig utvikling av boligområder. Mer enn 20 år siden byggestart fremstår området nå som en j
Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18