Bilde av dør fra Swedoor

Design og energieffektivitet hånd i hånd

Nordbohus anbefaler Swedoor. Ytterdøren kan ha overraskende mye å si på hvor godt og varmt det holder seg inne i huset eller leiligheten din. En godt isolert ytterdør er et smart valg, og du kan fortsatt velge det designet du ønsker.

En god ytterdør skal sjekke av på flere kvaliteter. Grunnleggende bør du velge en som isolerer godt slik at varmen holder seg inne i huset gjennom de kalde vintermånedene. Bor du i værutsatte strøk skal døren også tåle både vind og regn. For mange er design og utseende også viktig, og med dører fra Swedoor trenger du ikke velge enten eller.

Vi har tatt en prat med Anne og mannen Johan som pusser opp et hus fra 1979, og måtte bytte ut døren som hadde stått i huset siden byggeåret. Her var både design og funksjon viktig.

– I forbindelse med renoveringen av huset åpnet vi opp fra gangen og inn til stuen, slik at det nå er åpent og luftig fra ytterdøren og inn. Dermed ble det ekstra viktig for oss at den nye ytterdøren isolerte godt. Vi overtok huset i 2013, og vi har egentlig ikke merket før de siste par årene at den gamle døren ikke holdt på varmen sånn som den burde. Det begynte rett og slett å bli kaldt i gangen, og på slutten kjente vi at vinden blåste rett inn, forteller Anne.

På Swedoor sine nettsider fant hun og mannen akkurat den døren de ønsket å sette inn. Den gamle døren var også en Swedoor-dør som faktisk hadde gjort nytte for seg i hele 43 år før den nå måtte byttes ut.

– At den gamle døren har stått så lenge som den gjorde var et bevis for oss hvor god kvalitet det er på dørene fra Swedoor. Vi er skikkelig imponerte over at den har holdt så lenge som den gjorde. Derfor var det et naturlig valg for oss å velge ytterdør fra Swedoor på nytt når vi skulle bytte den gamle ut.

Den nye døren ble en Character Tajo som de valgte å få levert i fargen dempet sort, som også er samme farge som på fasaden på huset. Denne modellen har en rekke med små ovale glassfelt, og her ble også tilvalget ECO viktig for å få ekstra gode isolasjonsegenskaper.

Bilde av dør fra Swedoor

– Vi prøver å modernisere et hus fra 1979, og vi følte at denne døren var moderne uten å bli for stram i utrykket. Det er viktig for oss å holde litt på identiteten til huset, og vi synes denne døren ble en perfekt mellomting mellom det tradisjonelle og det moderne, sier Anne.

Nå er det igjen blitt lunt og varmt i gangen, og de er veldig fornøyde med valget.

– Vi er så utrolig fornøyde med den nye døren, og merker det først og fremst på hvor varmt og godt det er blitt i gangen. Det er like varmt der som inne i stuen, og det hjelper jo også på strømregningen. Jeg tror ikke folk tenker over hvor stor forskjell dører kan ha. Vi har jo også byttet ut noen vinduer i huset, og er det noe man ikke skal spare på så er det de to tingene; ytterdør og vinduer. I lengden lønner det seg å velge kvalitet som holder vær og kulde ute. 

Dørmodellen Character Tajo kan du se nærmere på her. På denne modellen kan du velge tilvalget Eco som Anne og mannen gjorde. Det betyr at døren er ekstra isolert, og møter kravene til passivhus blant annet. Døren kan leveres i den fargen man ønsker, og det er mulig å installere den elektriske dørlåsen Yale Doorman.

Slik velger du ny ytterdør.

Bilde av dør fra Swedoor

Finn forhandler